Alma Media > Vastuullisuus

Tehtävämme on kiihdyttää yksilöiden, yritysten ja yhteiskunnan kestävää kasvua.

Uskomme, että kasvu toteutuu, kun jokaisella on vapaus ja mahdollisuus tehdä valintoja juuri silloin ja missä niillä on eniten merkitystä.

Siksi me haluamme vaalia ihmisen luontaista uteliaisuutta, ja olla apuna elämän eri valinnoissa. Teemme sen tuomalla itse kullekin merkityksellisimmät sisällöt ja palvelut käden ulottuville.

Pyrimme toiminnallamme myönteisen vaikutuksen maksimointiin yhteiskunnassa sekä ympäristöjalanjäljen minimointiin.

100%
Henkilöstöstä on suorittanut Code of Conduct – valmennuksen
52%
Vähenemä vuoteen 2030 mennessä (oman toiminnan kasvihuonekaasupäästöt Scope 1 ja 2)
14%
Vähenemä vuoteen 2030 mennessä (alihankintaketjun kasvihuonekaasupäästöt Scope 3)
0kpl
Vakavia tietoturvaloukkauksia

Vaikuttavuutemme syntyy tavoittavuudesta sekä palvelujen ja sisältöjen merkityksellisyydestä.

Mahdollistamme kestävät valinnat työssä ja vapaalla, asumisessa ja liikkumisessa. Tarjoamme luotettavaa ja puolueetonta tietoa medioissamme. Suomessa markkinapaikoista ja medioistamme muodostuva digiverkosto tavoittaa 3,2 milj. suomalaista viikossa. Rekrytointiportaaleillamme on 11 maassa yhteensä 64 miljoonaa kävijää vuosittain.

Vauhditamme siirtymää vähähiiliseen yhteiskuntaan​

Markkinapaikat mahdollistavat kuluttajien kestävät valinnat

Alman markkinapaikat mahdollistavat käyttäjien vastuulliset valinnat tarjoamalla ympäristölähtöisiä hakukriteerejä kohteiden listaamiseen sekä tietoa palvelutarjoajien vastuullisuudesta.

Etuovi.com

Nettiauto

Autotalli.com

Urakkamaailma

Aluepuntari ja Asuntopuntari tarjoavat pankeille vastuullisten lainapäätösten tueksi tarvittavan tiedon

Pankeilla on merkittävä rooli vähäpäästöisten kiinteistökohteiden luotottajana. Alman Asuntopuntari ja Aluepuntari tarjoavat finanssialalle tarvittavat tiedot vakuuskohteiden arviointiin reaaliaikaisena ja yhdestä lähteestä.

Aluepuntari

Asuntopuntari

Alma Hiilimittari kertoo digimainonnan päästöt

Raportoimme mainosverkostossamme julkaistavan mainonnan synnyttämät kasvihuonekaasupäästöt kampanjakohtaisesti osana kampanjoiden raportointia mainostaja-asiakkaillemme.

Alma Hiilimittari

DIAS mahdollistaa asunto- ja kiinteistökauppojen toteuttamisen aika- ja paikkariippumattomasti

Digitaaliset asuntokaupat vähentävät ajettuja kilometrejä, paperisten dokumenttien käyttöä ja auttavat alan eri toimijoita vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa.

DIAS

Vahvistamme demokratiaa ja parempaa työelämää

Mediat toimivan demokratian edellytyksenä

Vastuullinen journalismi antaa totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu, jotta ihmisillä on oikeus muodostaa mielipiteensä luotettavan tiedon pohjalta.

Iltalehti

Kauppalehti

Talouselämä

Arvopaperi

Uusi Suomi

Mikrobitti

Tivi

Tekniikka & Talous

Mediuutiset

Profesia Lab työelämän inkluusion puolesta

Slovakiasta lähtöisin oleva Profesia Lab on vuonna 2022 käynnistetty työnantajien, järjestöjen, koulujen sekä HR-ammattilaisten yhteistyömalli, jonka tavoitteena on lisätä vajaakuntoisten työllistymistä kilpailluilla työmarkkinoilla.

Profesia Lab

Workania työpaikkaportaali ukrainalaisille työnhakijoille

Vuonna 2022 julkaistiin työpaikkaportaali Workania.eu:n ukrainalaisille työnhakijoille. Alma Careerin Tšekin ja Slovakian maaorganisaatioiden yhteistyössä luoma portaali kokoaa toimintamaiden rekrytointisivustoilta ukrainalaisille sopivat työpaikat yhteen palveluun.

Workania

TET.fi-palvelu mullistaa nuorten työelämään tutustumisen

Alma ja Jobly ovat mukana kehittämässä Lasten ja nuorten säätiön TET.fi palvelua, joka tekee nuorten työelämään tutustumisen helpommaksi ja yhdenvertaisemmaksi.

Yhteistyön kautta halutaan varmistaa, että kaikilla koululaisilla eli tulevaisuuden työnhakijoilla olisi yhdenvertaiset ja monipuoliset mahdollisuudet tutustua työelämään.

TET.fi

Mahdollistamme kannattavan kasvun ja eettisesti kestävän liiketoiminnan

DOKS® varmistaa hyvän hallintotavan ja governance-riskien hallinnan

DOKS® palvelun kautta asiakkaat saavat laadukkaat työkalut hyvän hallintotavan toteuttamiseen, governance-riskien hallintaan ja samalla varmistavat eettisten liiketoimintaperiaatteiden noudattamista.

DOKS®

Yritystieto liiketoiminnan eri vaiheisiin

Alman Yritystiedon kokonaisuus tarjoaa palveluita prospektointiin, asiakasseurantaan, yrityksien analysointiin ja asiakasrekisterien päivittämiseen. Palvelusta löytyvät olennainen yritys- ja päättäjädata liiketoiminnan eri vaiheisiin.

Yritystietopalvelut

Juridiikan palvelut – viimeisin lainsäädäntöön pohjaava tieto

Lainsäädäntö määrittelee yrityksille lukuisia velvoitteita. Alman sisällöt juridiikan, taloushallinnon ja verotuksen sekä työsuhteiden ja -oikeuden asiantuntijoille kattavat päivittyviä hakuteoksia ja tietopalveluja sekä ammattikirjallisuutta.

Juridiikan palvelut

Alman vastuullisuustavoitteet

Ympäristövastuu

2024

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen omassa toiminnassa 4,7 prosenttia ja toimitusketjussa 1,27 % vuodessa

 

2030

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen omassa toiminnassa 52 % ja toimitusketjussa 14 %

Sosiaalinen vastuu

2024

Enintään viisi Julkisen sanan neuvoston langettavaa päätöstä vuodessa

Alman sivustoilla ei esiinny kansainvälisen kauppakamarin hyvää markkinointitapaa rikkovaa mainontaa

Työelämän laatu, työntekijöiden nettosuositteluindeksi NPS >8 (eNPS 43)

Hyvä hallintotapa

2024

100 % Alma Median henkilöstöstä on suorittanut Code of Conduct – valmennuksen

90 % keskeisimmistä alihankkijoista on sitoutunut yhtiön eettisen ohjeistuksen noudattamiseen

 

JATKUVA TAVOITE

Yhtiön palveluissa ei esiinny vakavia tietoturvaloukkauksia.

alma_2022_1800px-20__web

Keväällä 2024 vastuullisuustietomme on julkaistu vuosikertomuksessa osana hallituksen toimintakertomusta muun kuin taloudellisen tiedon selvityksessä. Noudatamme vastuullisuusraportoinnissa olennaisuuden periaatetta.

Tutustu vuosiraporttiin.

Alma Medialle olennaiset YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittymiseen ja henkilökohtaisiin urapolkuihin koulutuksin ja valmennuksin. Kirja- ja koulutustarjontamme mahdollistaa työelämässä tarvittavan osaamisen kehittymisen.
Mediamme lisäävät ymmärrystä tasa-arvoisen työelämän tärkeydestä yhteiskunnassa. Tarjoamme yhdenvertaiset kehittymismahdollisuudet, edellytämme sukupuolten tasa-arvoa ja työyhteisömme monimuotoisuuden ja osallisuuden kokemuksen kehittymistä.
Talous- ja ammattimediamme keskittyvät kestävän talouskasvun edistämiseen. Yhteistyömme eri tahojen kanssa tähtää nuorten ja heikentyneestä työkyvystä kärsivien tukemiseen. Alma toimii työnantajana ja veronmaksajana 11 Euroopan maassa.
Mediamme lisäävät tietoisuutta kestävän kehityksen innovaatioista, yritysten taloudellisista ja ei-taloudellisista tuloksista ja ratkaisuista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kannustamme innovointiin myös omassa organisaatiossamme.
Yhdistämme tarjonnan ja kysynnän, palvelun tarjoajat ja kuluttajat sekä tarjoamme vastuullisia valinnanmahdollisuuksia asumiseen, autoiluun, työelämään ja rekrytointiin.
Mediamme uutisoivat eri toimialojen ympäristövaikutuksista ja lisäävät ymmärrystä vastuullisesta kuluttamisesta. Pyrimme maksimoimaan toimintamme positiiviset ympäristövaikutukset ja inspiroimme kestäviin valintoihin.
Oman toimintamme hiilijalanjälki on puolittunut viimeisen 6 vuoden aikana. Olemme toimialamme esimerkki vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisessä. Minimoimme oman ja alihankintaketjumme hiilidioksidipäästöt.
Luotettava ja riippumaton journalismi on yhteiskunnan toimivan demokratian edellytys. Mediamme vaalivat rauhaa ja oikeudenmukaisuutta ja tutkivat valtaa pitävien eettisesti kestävää toimintaa, epäröimättä tuoda julki mahdollisia epäkohtia.
Mediamme ja palvelumme ovat laajasti verkottuneita yritystoiminnassa. Lukuisat kestävän kehityksen hankkeet yhdistävät meitä 11 Euroopan maassa. Valitsemme huolellisesti yhteistyökumppanimme ja edellytämme eettisesti kestävää liiketoimintaa.

Yhdessä

Yritysvastuumme kehittämisessä meitä auttaa joukko luotettavia ja pitkäaikaisia kumppaneita, joiden kanssa
teemme yhteistyötä. Sen lisäksi kuulumme muutamiin yritysvastuuverkostoihin ja –yhteistyöelimiin,
jotka toimivat tuntosarvinamme laajempaan yritysvastuukenttään.

Näistä kumppanuuksistamme ja jäsenyyksistämme tärkeimmät on esitelty alla. 

Lisätietoja

 • Elina Kukkonen

  Viestintä- ja brändijohtaja

  Puh. 010 665 2333
  elina.kukkonen(at)almamedia.fi

 • Minna Kemppainen

  Brändi- ja vastuullisuusmanageri

  Puh. 0106656545
  minna.kemppainen(at)almamedia.fi