Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Uunituore TET.fi-palvelu mullistaa nuorten työelämään tutustumisen – uudella sivustolla on nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa

Uunituore TET.fi-palvelu mullistaa nuorten työelämään tutustumisen – uudella sivustolla on nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa

Alma Media Oyj                     Lehdistötiedote                   31.8.2023 klo 8   

UUNITUORE TET.FI-PALVELU MULLISTAA NUORTEN TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMISEN – UUDELLA SIVUSTOLLA ON NYT JAOSSA ENSIMMÄISET 500 TET-PAIKKAA

Lasten ja nuorten säätiö julkaisi tänään uuden TET.fi-verkkopalvelun, joka tekee nuorten työelämään tutustumisen helpommaksi ja yhdenvertaisemmaksi. Kehitteillä olevassa palvelussa on nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Imatralla. TET-paikkojen lisäksi palvelu tarjoaa nuorille mahdollisuuden työelämätaitojen kehittämiseen. TET-paikkojen hakupalvelu on kehitetty yhteistyössä Alma Median ja Joblyn kanssa.

Sivusto tarjoaa monipuolista tietoa työelämästä ja mahdollisuuden oppia työelämätaitoja. Verkkopalvelua on kehitetty viime vuodesta lähtien tiiviissä yhteistyössä nuorten, oppilaitosten ja työnantajien kanssa. Kehitystyö jatkuu ja tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä TET.fi-sivusto palvelee valtakunnallisesti 30 000 työelämään tutustuvaa nuorta, tulevaisuudessa vielä useampaa. Yhteensä TET-jakson suorittaa vuosittain 125 000 nuorta.

– TET on suomalainen innovaatio, jossa löytyy paljon kehittämispotentiaalia. Meidän on tärkeää pitää TET nopeasti muuttuvan työelämän vauhdissa mukana. Uudella palvelulla vastataan muuttuvan työelämän haasteisiin ja sen myötä nuorten mahdollisuudet tutustua työelämään monipuolistuvat ja lisääntyvät, kertoo TET.fi-palvelun ohjelmapäällikkö Heidi Harju Lasten ja nuorten säätiöstä.

Koska TET.fi on netissä toimiva palvelu, tarvittiin sen toteuttamiseen erityistä osaamista. TET.fi:n TET-paikkojen hakutoimintoa kehitetään yhteistyössä Alma Median ja työnhakupalvelu Joblyn kanssa.

Meille oli erityisen tärkeää olla mukana rakentamassa ja kehittämässä TET.fi-palvelua, jotta kaikilla koululaisilla eli tulevaisuuden työnhakijoilla olisi yhdenvertaiset ja monipuoliset mahdollisuudet tutustua työelämään. Toivomme, että muutkin yritykset lähtevät mukaan tarjoamaan TET-paikkoja ja tukemaan nuorten työelämään tutustumista, kannustaa markkinointijohtaja Annika Ruola Alma Media -konserniin kuuluvalta Joblylta.

Tavoitteena pian valtakunnallisesi nuoria ja työnantajia palveleva TET.fi

TET.fi tarjoaa tukea myös opettajille ja työnantajille TET-järjestelyissä valmiiden materiaalien, viikkoaikataulujen ja projektitehtävien muodossa. Palvelu tekee TET:stä yhdenvertaisemman ja tavoitteena on, että parin vuoden sisällä TET.fi palvelee nuoria ja työnantajia valtakunnallisesti.

– TET.fi-palvelulle on kouluissa ja yrityselämässä valtava tarve! Palvelu tulee helpottamaan kouluarkeamme, kun ei tarvitse kantaa erikseen huolta siitä, että jokainen nuori löytää TET-paikan. Sen lisäksi, että TET.fi-palvelun kautta nuorille avautuu lisää mahdollisuuksia suorittaa itselleen antoisia työelämäjaksoja, yrityksille tarjoutuu upea mahdollisuus innostaa ja sitouttaa nuoria eri aloille, iloitsee Vantaalla oppilaanohjauksen kehittämistyötä tekevä opinto-ohjaaja Mari Nilsen, joka on osallistunut TET.fi:n kehitykseen oppilaidensa kanssa.

Joukko tunnettuja suomalaisyrityksiä on tarjonnut nuorille TET-paikkoja jo TET.fi-palvelun kehittämisvaiheessa. Mukana ovat tähän mennessä olleet muun muassa Restel, Orion, Deloitte, Stora Enso, HKScan ja Technopolis.

– TET.fi:n käyttöönotto tapahtuu nyt ensimmäisenä pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen, Turun ja Imatran seuduilla. Kutsumme erityisesti näiden alueiden yritykset ja työnantajat mukaan tarjoamaan TET-paikkoja palvelumme kautta. Toivomme, että monet yritykset avaavat ovensa nuorille ja haluavat olla mukana tekemässä työelämään tutustumisesta nuorille entistä antoisampaa, Harju kertoo.

Lisätietoja TET.fi-palvelusta:

TET.fi

Heidi Harju
Ohjelmapäällikkö, TET.fi
Lasten ja nuorten säätiö
heidi.harju@nuori.fi
p. 050 428 2031

TET.fi-palvelu löytyy myös TikTokista

Haastattelupyynnöt ja median yhteydenotot:

Taina Tyrväinen
Viestintäpäällikkö, Lasten ja nuorten säätiö
taina.tyrvainen@nuori.fi
p. 044 551 1790

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 31.8.2023, 08:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli