Alma Media > Mainostajat > Kohdentaminen

Tehokkaampaa mainontaa kohdentamalla

Mainontaa kohdentamalla tavoitat oikeat yleisöt oikeaan aikaan. Kun viestisi tavoittaa potentiaalisimmat kohderyhmät, kampanjoiden tulokset ovat parempia ja säästät kustannuksia kohdentamalla vain haluttuun yleisöön.

Kohdentamalla hyödynnät ostopolun kaikki vaiheet ja voit räätälöidä markkinointiviestisi kohderyhmän mukaan.


Almalla tavoitat massat ja tarkat yleisöt

Tavoitamme lähes kaikki suomalaiset. Alman medioiden ja palveluiden monipuoliset ja erottelevat sisällöt sekä kävijöiden suuri määrä mahdollistavat uniikit ja tarkat mutta kuitenkin laajasti tavoittavat kohdennusmahdollisuudet. Meillä mainostat aina laadukkaassa mediaympäristössä ja kohdennat vastuullisesti. Kohdentamisessa käytettävä data on peräisin Alman omilta sivustoilta. Näin ollen tiedämme tarkkaan, miten data on kerätty ja käsitelty.

Kohti älykkäämpää kohdentamista

Tutustu artikkelisarjaan, joka esittelee mainostajan parhaat työkalut ja keinot tämän päivän ja tulevaisuuden kohdentamiseen.

Lue artikkelit tästä:

Tulevaisuus on jo täällä >>

Rakennuspalikat parempaan kohdentamiseen >>

Julkaisijan ja mainostajan oma data paremmin käyttöön >>

Näin käytät omaa dataasi >>

Mainostajan omat yleisöt: Kohdenna oman asiakasdatan avulla

Mainostajan omat yleisöt -palvelun avulla kohdennat mainontaa omille asiakkaillesi tai löydät uusia asiakkaita samankaltaisista yleisöistä.

Tutustu Mainostajan omat yleisöt -palveluun

4 + 1 askelta parempaan kohdentamiseen

 1. Määrittele mainonnan tavoite
 2. Hyödynnä dataa ja esimerkiksi yleisön kiinnostuksen kohteita
 3. Kohdenna ostopolun mukaan
  – varsinkin auton tai asunnon ostoaikeissa olevat kohderyhmät tavoitat Alman palveluista
 4. Räätälöi viestisi kohderyhmälle sopivaksi ja kiinnostavaksi

+1. Valitse oikea media, sillä oikea mediavalintakin on kohdentamista96 %

Alman mainosnäytöistä on kohdennettavissa datalla

Valtaosa suurimpien medioiden mm. Iltalehden mainosnäytöistä on kohdennettavissa

Mainonnan kohdentamisen aika ei ole ohi

Almalta löydät ratkaisut oikean yleisön tavoittamiseen myös ilman kolmannen osapuolen evästeitä. Esimerkiksi verkkokävijän sen hetkiseen kiinnostukseen ja kuluttamiin sisältöihin perustuva kontekstikohdennus toimii evästeettömästi.

Myös verkkokävijöiden käyttäytymisestä saatava ja mallinnettava data tarjoaa kohdentamisen keinoja myös tulevaisuudessa. Mainostajan omaa dataa asiakkaista voidaan hyödyntää kohdentamisessa Alma Data Cleanroom -palvelun avulla.

Lähes kaikki mainosnäyttömme ovat jo nyt kohdennettavissa. Monipuoliset kohdentamismahdollisuudet ovat hyödynnettävissä suoramyynnin kautta kuin ohjelmallisesti​ ostettuna. Kohdentamisen aika ei siis suinkaan ole ohi, vaan kehitämme jatkuvasti uusia, entistä tehokkaampia tapoja ja teknologioita kohdentamisen moottoriksi.

Lue miten ratkomme tulevaisuuden kohdentamisen haasteita >>

Kohdenna oikealle yleisölle

Muodostamme erilaisia yleisöjä kävijöiden käyttäytymisestä, kiinnostuksen kohteista ja taustatiedoista koostetun ja mallinnetun datan avulla. Tutustu yleisöihin täältä >>

Tavoitamme tehokkaasti kaikki suomalaiset monipuolisen mediavalikoiman kautta. Esimerkiksi Iltalehti on Suomen suurin digimedia (lähde: useimmat FIAM-mittaukset 2021 – 2022, KMT 2022), joka tavoittaa kattavasti myös erilaisia life-style -yleisöjä. Tavoitat meiltä myös business-päättäjät, sillä Alman verkostoon kuuluvat Suomen merkittävämmät talousmediat, muun muassa Kauppalehti ja Talouselämä. Alueellisesti kohdennettuna saat laajan näkyvyyden juuri omalla alueellasi​.

Tiesithän, että voit kohdentaa mainontaa myös ostoputken eri vaiheisiin aina haaveilusta ostoaikeeseen? Meiltä tavoitat etenkin autoilusta ja asumisesta kiinnostuneet kohderyhmät, sillä Suomen suurimmat markkinapaikat mm. Nettiauto, Autotalli, Etuovi.com ja Vuokraovi.com tuovat yleisöä sisältöjen pariin ja tuottavat samalla suuren määrän dataa kuluttajien käyttäytymisestä ja preferensseistä.

Kohdentamisessa voit hyödyntää yleisön:

Kiinnostuksen kohteita

 • Näytä mainontaa relevanttien sisältöjen yhteydessä eli kontekstissa
 • Tavoita yleisöt heidän kiinnostuksenkohteiden perusteella

Elämäntilannetta

 • Tavoita perheet, yksineläjät ja muut

Taustaa tai asemaa

 • Kohdenna mainontaa B2B-päättäjille

Ostovoimaa

 • Hyödynnä yleisön demografiset tiedot ja mm. tulotaso

Ostoaietta

 • Tavoita mm. auton- tai kodinhankkijat tehokkaasti

Sijaintia

 • Kohdenna valtakunnallisesti tai paikallisesti

Sesonkia

 • Sää, lomakaudet ja muut sesongit tuovat uusia mahdollisuuksia

Kohdentamisen mahdollistava data kerätään Alman omista digipalveluista, tilaaja- ja rekisteröitymistiedoista sekä erilaisista kyselyistä. Mainonnan kohdentamiseen käytetään vain sellaista dataa, joka täyttää tietosuojasääntelyn vaatimukset.

Parhaat keinot kohdentamiseen

Tutustu Alman tarjoamiin kohdentamisen keinoihin ja löydä tarpeeseesi paras ja laadukas yleisö. Eri kohdentamisen keinoja älykkäästi yhdistämällä ja luovasti kokeilemalla löydät kampanjallesi sopivan tavan tavoittaa oikea yleisö oikeaan aikaan.

Perustuu yleisön käyttäytymiseen.

Tutustu monipuolisiin dataan perustuviin segmentteihin


Perustuu käyttäjän ajankohtaiseen kiinnostukseen ja kuluttamiin sisältöihin.Kohdennus perustuu verkkokäyttäjän sijaintiin kaupunki- tai maakuntatasolla.
Kohdenna mainontaa käyttäjille, jotka ovat vierailleet verkkosivulla, lukeneet sisältömarkkinointia tai nähneet tai klikanneet mainosta.

Hyödynnä asiakas­dataa ja kohdenna asiakasrekisterissä löytyville käyttäjille tai samankaltaisille yleisöille.

Tutustu Alma Data Cleanroomiin

Kohdenna mm. sään, ajankohdan tai päätelaitteen mukaan.
Haluatko kuulla lisää kohdentamisesta?

Ota yhteyttä mediamyyntiin, niin löydetään sinulle paras tapa kohdentaa ja personoida mainontaa.

Katso tästä mediamyynnin yhteistiedot >>

Valitse sopiva yleisö tästä

Tarjoamme satoja erilaisia yleisöjä ja kohderyhmiä. Yleisöt perustuvat muun muassa verkkokävijöiden käyttäytymiseen Alman medioissa ja ne indigoivat kiinnostusta vahvasti. Yleisön käyttäytymiseen perustuvalla personoinnilla voit kohdentaa mainontaa ostoputken kaikkiin vaiheisiin sekä brändimainonnasta taktisiin kampanjoihin.

Alta löydät Alman tällä hetkellä myynnissä olevat datasegmentit. Listauksessa voit hakea segmenttejä kategorian tai teeman mukaan tai vapaalla haulla. Voi hyödyntää datasegmenttejä ohjelmallisessa mainonnassa ja suoramyynnin kautta tehtävissä kampanjoissa.