Alma Media > Uutinen > Urakkamaailmalta ratkaisu urakoitsijoiden vastuullisuuden vertailuun

Urakkamaailmalta ratkaisu urakoitsijoiden vastuullisuuden vertailuun

Alma Median Urakkamaailma on julkaissut palvelussaan uuden mahdollisuuden, jonka myötä remonttiurakoitsijat pystyvät kertomaan omasta vastuullisuudestaan ja kuluttajat voivat helposti vertailla urakoitsijoita myös vastuullisuuden perusteella. Urakkamaailman tietoon ratkaisu on toimialalle ensimmäinen Euroopan laajuisesti vastaavia palveluja vertailtaessa.

Kuluttajalle mahdollisuus tehdä kestäviä valintoja remonteissaan

Rakentamisen toimiala on ollut hidas heräämisessään vastuullisuuteen, vaikka onkin iso ympäristöpäästöjä aiheuttava ala. Kuluttajat taas kokevat vastuullisuusasiat tärkeiksi, ja haluavat tuoda niitä omiin kulutustottumuksiinsa. Alman Urakkamaailma on Suomen suurin remonttien markkinapaikka, joten palvelu haluaa olla edelläkävijä myös vastuullisuuden esille nostamisessa alalla.

“Urakkamaailma haluaa olla remontoinnin innovoija, ja tehdä uusia asioita ensimmäisenä. Vastuullisuus on nousemassa remontoinnin saralla yhdeksi päätöksentekokriteeriksi ja haluamme tätä muutosta nopeuttaa. Tämän uudistuksen myötä pystymme auttamaan kuluttajia tekemään kestäviä valintoja remonteissaan ja tarjota urakoitsijoille kanavan kertoa omasta vastuullisuudestaan,” kertoo Urakkamaailman perustaja ja liiketoimintapäällikkö Kalle Koivuniemi ja lisää “Uskomme, että kun iso massa yrityksiä ja yksittäisiä kuluttajia tekee pieniäkin ratkaisuja, sillä on vaikutusta.”

Urakkamaailma ryhtyi tutkimaan ja konseptoimaan uutta ominaisuutta palveluunsa vuoden 2022 lopulla, ja tänä vuonna on keskitytty käytännön ratkaisun kehittämiseen. Ajatus on lähtöisin Urakkamaailmalla sisältövastaavana työskentelevän Iiris Kansasen vastuullisuusopintoihin liittyvästä lopputyöstä.

Urakoitsijalle väylä vastuullisuusviestintään

Luotettavuus ja läpinäkyvyys ovat keskeisiä Urakkamaailman arvoja, joten vastuullisuuden esille nostaminen on luontainen kehityspolku. Vastuullisuudesta viestiminen voi kuitenkin olla vielä monelle remontointialalla toimivalle yrityksille uutta, sillä kokoluokkansa vuoksi valtaosaa niistä eivät tämän hetkiset vastuullisuusraportoinnin velvoitteet kosketa. “Vastuullisuusviestintä on kuitenkin yhä enenevissä määrin osa yritysten perusviestintää kuluttajien odotuksista johtuen, joten haluamme antaa yrityksille helppoja keinoja ja tukea tähän työhön,” Iiris Kansanen.

Urakoitsija voi Urakkamaailmassa ladata omille esittelysivuillensa erilaisia vastuullisuuteen liittyviä raportteja, esityksiä tai sertifikaatteja sekä esimerkiksi todistuksia henkilökunnan käymistä koulutuksista. Palvelu auttaa selkeiden esimerkkien kautta, miten kertoa myös remonteissa käytettävistä materiaaleista ja yrityksen käytössä olevasta autokannasta. Lisäksi palvelussa voi esittää, millaisia välimatkoja urakoitsija on valmis liikkumaan remontointikohteisiin. Järjestelmä myös suosittelee maksimietäisyyksiä. “Lisäksi julkaisemme simppelin oppaan vastuullisuusviestintään, josta toivottavasti urakoitsijat saavat vinkkejä ihan missä tahansa kanavassa tekemäänsä viestintään”, Kansanen kuvailee.

Urakkamaailma jatkaa kestävää konseptointi- ja kehitystyötä yhdessä Alman muiden asumisen palvelujen kanssa asiakkaita, kuluttajia ja kumppaneita kuullen.

Tutustu Urakkamaailmaan.

Lisää Alman vastuullisuustyöstä tuoreimmassa vastuullisuusraportissa.

  • Julkaistu: 24.10.2023, 13:40
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu, Vastuullisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Vastuullisuuden edelläkävijä K-ryhmä käyttää Alma Hiilimittaria

K-ryhmä on vastuullisuustyössään maailman johtavia toimijoita. Vastuullisuuden hyväksi tehdään työtä…

Vastuullisuus

Katso webinaaritallenne: Vastuullisen digimainonnan mittaaminen

Alma Mediaratkaisuiden Johanna Vartiainen oli puhumassa vastuullisesta digimainonnasta ja sen…

Vastuullisuus

PäättäjäMind – Vastuullisuus yrityksissä

Mitä vastuullisuuden toteuttamiseen ja seurantaan liittyviä toimenpiteitä yrityksissä on tehty?…

Vastuullisuus