Alma Media > Uutinen > Tavoitteena Alma, jossa jokainen voi olla oma itsensä

Tavoitteena Alma, jossa jokainen voi olla oma itsensä

Alman tavoitteena on, että jokainen almalainen saa olla työpaikalla oma itsensä. Haluamme olla hyväksyvä ja ystävällinen työyhteisö, jossa jokainen tulee kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Viime vuoden DEI-kyselyssä mitattiin nykytilaa sekä kartoitettiin kehityskohteita tulevaisuuteen.

Viime vuonna Almassa toteutettiin DEI-kysely, jonka tarkoituksena oli tarkastella almalaisten kokemusta monimuotoisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inkluusiosta Almalla. Samalla tavoitteena oli selvittää, mitä voisimme tehdä, jotta olisimme entistäkin parempi ja turvallisempi työpaikka jokaiselle.

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inkluusio Almalla

Kysely toteutettiin marraskuussa 2022 ja siihen vastasi yhteensä 600 almalaista.

Kyselyn mukaan 84 % vastaajista kokee Alman olevan yhdenvertainen työnantaja. Lisäksi 86 % kokee yhteenkuuluvuuden tunnetta työpaikalla ja lähes 90 % almalaisista kokee olevansa arvostettu ja tulevansa kuulluksi.

-Kyllähän nämä ovat hienoja lukuja, mutta parannettavaakin löytyy. Kehityskohteemme näyttäisi olevan monimuotoisuus – vain 69 % kokee Alman olevan monimuotoinen työnantaja. Kyselyn perusteella almalaiset toivovat erityisesti kansainvälisempää työyhteisöä ja siihen olemmekin heti tarttuneet, kertoo Nina Uhlenius Alman HR:stä.

-Rakennamme parhaillaan työympäristöämme sellaiseksi, että voimme rekrytoida entistä enemmän kansainvälistä työvoimaa eikä esimerkiksi suomen kielen osaaminen tule esteeksi työlle Almassa. Viimeisen vuoden aikana olemme pystyneet palkkaamaan jo useamman kansainvälisen osaajan meille töihin asiantuntijatehtäviin Suomen tiimeihin, Nina jatkaa.

Työelämä kuuluu kaikille – Alma edistämässä monimuotoista työelämää

Alma on mukana useassa työelämän inkluusiota edistävässä projektissa.

Suomessa keskitymme erityisesti nuoriin ja kehitämme yhdessä työnhakupalvelumme Joblyn ja Lasten ja nuorten säätiön kanssa suomalaista TET-konseptia. Avaamme kesällä uuden tet.fi-palvelun, joka kokoaa yritysten tarjoamat työelämään tutustumispaikat yhteen paikkaan, ja helpottaa siten TET-paikan löytämistä ja hakemista.

Slovakiassa olemme mukana edistämässä LGBTI+ -yhteisön oikeuksia työelämässä. Alman slovakialainen työnhakupalvelu Profesia on mukana Slovak Business Appeal -aloitteessa, jossa vedotaan paikalliseen hallitukseen ja ehdotetaan konkreettisia toimia LGBTI+ -yhteisön turvallisuuden ja inkluusion parantamiseksi.

Tšekissä olemme mukana Checitas-projektissa, jonka tarkoituksena on kannustaa enemmän naisia teknologia-alalle. Kroatiassa teemme yhteistyötä Zamisli-järjestön kanssa edistääksemme vajaakuntoisten työllistymistä.

  • Julkaistu: 26.6.2023, 09:48
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Töissä Almalla

Jaa artikkeli