Alma Media > Mainostajat > Caset > Alma Businessmediat > Mehiläinen syksy 2017

Mehiläisen Työelämäpalveluiden systemaattinen sisältömarkkinointi tuotti tuloksia

Mehiläinen Työelämäpalvelut julkaisi syksyn 2017 aikana Alma Talentin medioissa sisältömarkkinointia ja display- sekä printtimainontaa sisältäneen kampanjakokonaisuuden. Toteutus oli jatkoa edellisenä vuonna julkaistulle vastaavalle sisältömarkkinoinnin kokonaisuudelle.

Kampanjan tulokset puhuvat puolestaan: pitkällä aikajänteellä ja systemaattisesti toteutettu sisältömarkkinointi herätti kohderyhmän kiinnostuksen, ja printtimainonta kirvoitti positiivisia kommentteja.

Kohderyhmänä työterveyspalveluista vastaavat päättäjät

Kampanjakokonaisuudella haluttiin tavoittaa sama kohderyhmä kuin edellisen syksyn toteutuksellakin: yritysten työterveyspalveluista vastaavat päättäjät.

Kohderyhmää päätettiin tavoitella monipuolisella  kampanjatoteutuksella, sillä keskustelua herättävien ratkaisujen ja teemojen uskottiin kiinnittävän halutun yleisön huomion monipuolisesti eri kanavissa.

Ratkaisu ja tulokset

570x370px-mehilainen

Kampanjaratkaisuksi valikoitui tehokas yhdistelmä videon ja tekstin muodossa toteutettua sisältömarkkinointia Kauppalehti Studiossa ja Talouselämässä. Lisäksi tehtiin sekä display- että printtimainontaa, ja hyödynnettiin Mehiläisen omia kanavia sekä tapahtumamarkkinointia.

Kauppalehti Studio: sisältömarkkinointia videon muodossa

Kauppalehti Studioon tehtiin syksyn aikana neljä eri julkaisua, joista kunkin yhteydessä oli lyhyt johdantoteksti aiheeseen sekä video, jolla Mehiläisen oma asiantuntija kertoi näkemyksensä käsiteltävästä asiasta.

Videoista ylivoimaisesti eniten katselukertoja – yli 5 800 – sai huonoa esimiestyötä herättelevällä tavalla käsittelevä julkaisu, jonka parissa katselijat myös keskimäärin viihtyivät pitkään.  Lisäksi Mehiläinen Työelämäpalveluiden vanhemmat, aiemmin julkaistut sisällöt saivat kesän ja syksyn aikana yli 2 500 uutta lukijaa.

Kampanjalle haettiin myös jatkuvuutta kohdentamalla retargeting-mainontaa Studio-sisältöjen yleisöille aluksi Alma Talentin verkostossa, ja myöhemmin koko Alma-verkostossa.

Blogikirjoitus Talouselämässä

Talouselämässä julkaistiin marraskuun alussa Mehiläisen sähköisistä palveluista vastaavan johtajan Ossi Laukkasen blogikirjoitus, jossa hän käsitteli digitaalisten terveyspalveluiden yrityksille tuomia säästöjä:

Kirjoitus saavutti yli 1 200 lukukertaa, ja sen parissa käytettiin keskimäärin 2 minuuttia ja 17 sekuntia.

Display: Videoparaati Alma Talentin medioissa

Alma Talentin verkostossa näytettiin  videoparaatia yhteensä 500 000 mainosnäyttöä, joilla tavoitettiin yli 240 000 eri selainta. Alman yleisötyökalu Almascopen mukaan noin neljä viidestä kampanjan nähneistä oli miehiä, ja korkein klikkiaste saavutettiin 25-34-vuotiaiden keskuudessa. 

Printtimainontaa Talouselämässä

Talouselämän printissä julkaistiin syyskuussa Työelämäpalveluiden koko sivun ilmoitus, jonka vaikutukset myös tutkittiin Alma Talent Vaikuttajayhteisön avulla.

Tutkimuksen tulosten mukaan ilmoitus saavutti keskimääräistä selkeästi paremman huomioarvon ja herätti positiivisia mielikuvia. Tutkimuksen avoimissa kommenteissa ilmoitus sai myös kehuja hauskasta ja mielenkiintoisesta kuvituksestaan.

Ilmoitus koettiin erityisen onnistuneeksi myös mainostajan päässä: Mehiläinen Työelämäpalveluiden asiakkuusjohtaja Andréa Alvarez-Tarjasalo kommentoikin olevansa tyytyväinen siihen että ilmoitus sai korkean huomioarvon halutussa päättäjäkohderyhmässä. Printti-ilmoitus toimi hyvin osana kampanjakokonaisuutta ja lisäsi Mehiläisen Työelämäpalveluiden kiinnostavuutta.

andrea_270x270

 

Sisältömarkkinoinnilla oli keskeinen rooli syksyn kampanjassa, ja Kauppalehden Studiossa kokeiltu videoblogi osoittautui menestykseksi. Halusimme nostaa esiin vaikeitakin teemoja, joista hyvänä esimerkkinä toimi suosituin sisältömme, huonoa esimiestyötä käsittelevä videobloggaus.
Andréa Alvarez-Tarjasalo, Asiakkuusjohtaja Mehiläinen Työelämäpalvelut

 

Sinullekin menestystarina?

Ota yhteyttä mediamyyntiimme >>

Katso lisää asiakkaidemme onnistuneita caseja >>