Alma Media > Mainostajat > Caset > Iltalehti > Yhteisvastuu

Printtimainonta sai lukijat pysähtymään tärkeän asian äärelle

Yhteisvastuukeräys toteutti vuoden 2017 kampanjan helmi-huhtikuussa. Monimediallisen kampanjan printtinäkyvyys keskitettiin Iltalehteen. Uusi etusivun mainospaikka Iltalehden kannessa kiinnitti kohderyhmän huomion ja ohjasi lukemaan aiheesta lisää lehden sisäsivuilla olevasta kokosivun mainoksesta. Lukijat saatiin tehokkaasti pysähtymään tärkeän asian äärelle. 

Tavoitteet ja kohderyhmä

Yhteisvastuukeräys on paitsi varainhankinta-, mutta myös vahva yhteiskunnallinen vaikuttamiskampanja. Yhteisvastuukeräyksen tavoitteena on kerätä varoja hädässä olevien ihmisten auttamiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Vuosittain se nostaa esille yhteiskunnallisia epäkohtia ja puhuu heidän puolestaan, jotka tarvitsevat kipeästi apua, mutta eivät syystä tai toisesta saa ääntään kuuluviin. Lisäksi keräys kannustaa ihmisiä auttamaan lähimmäisiään vapaaehtoistyön kautta esimerkiksi yhteisvastuukerääjänä tai osallistumalla erilaisten Yhteisvastuu-tapahtumien järjestelyihin.  


Luova ratkaisu

Yhteisvastuun 2017 -mainoskampanjan keskiössä on juliste, jossa vahva kuva-aihe on peitetty mustalla tussilla. Tussilla mustatun osan päälle on kirjoitettu ihmiskaupan karusta todellisuudesta kertova koskettava viesti. Julisteen viestistä versioitiin tekstiltään lyhyempiä toteutuksia verkko- ja some-mainontaan.

Mediaratkaisu

Valittu luova ratkaisu tuki printin valintaa mediaksi. Kampanjan printtimainonta keskitettiin Iltalehteen kampanjan käynnistymisen yhteyteen helmikuun alkuun ja sitä seuraaville viikoille. Tärkeänä osana kampanjaa oli pääsy Iltalehden printin etusivulle. Uutisotsikon omainen nosto etusivun kansipalkki -mainospaikassa ohjasi lukemaan lisää lehden sisäsivulle sijoitetusta kokosivun ilmoituksesta. Mainontaa oli myös verkossa Iltalehti.fi desktopissa, jossa mainosmuotona oli A4 boksi. 

Kampanja näkyi Iltalehden kanavien lisäksi sosiaalisessa mediassa, ulkomainonnassa ja tv:ssä. 570x370almasivustolle2

Tulokset

Kampanjalla tavoitetiin useita eri kohderyhmiä hyvin. Iltalehdessä olleen kokosivun ilmoituksen huomioarvo oli 64 % ja lukuarvo selvästi keskimääräistä parempi. Tähän juuri tällä kampanjalla pyrittiinkin: saada ihmiset hetkeksi pysähtymään tärkeän asian äärelle. Kampanja tarjosi erityisesti naislukijoille uutta tietoa ja se herätti vahvasti tunteita alle 50-vuotiaissa. 

Sosiaalisessa mediassa kampanjoinnilla saatiin aikaan aktivoitumista ja myös suoria lahjoituksia kertyi hyvin sosiaalisen median kautta, vaikka lipaskeräystä pidetäänkin edelleen suosituimpana tapana osallistua hyvätekeväisyyteen. 

”Kampanjan aika ja budjetti huomioiden näitä tuloksia voidaan pitää erittäin hyvinä ja ne kannustavat jatkossakin toteuttamaan rohkeita, puhuttelevia sekä uudenlaisia tapoja viestiä tärkeistä asioista kohderyhmille. Saamamme palautteen perusteella kampanja on herättänyt ihmisiä huomaamaan, että ihmiskauppa on täyttä totta Suomessakin ja sitä tapahtuu aivan meidän silmiemme edessä. Kampanja on myös aktivoinut ihmiskaupan uhrien parissa työskentelevien järjestöjen ja viranomaisten yhteistyötä sekä edesauttanut esimerkiksi seurakuntien diakoniatyön ammattilaisia tunnistamaan ihmiskauppaa. Keräyksen taloudellinen tulos selviää vasta marraskuussa 2017, kun keräyksen tuotto luovutetaan keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.”

–Salla Peltonen, Viestintäpäällikkö, Kirkkopalvelut

Sinullekin menestystarina?

Ota yhteyttä mediamyyntiimme >>

Katso lisää asiakkaidemme onnistuneita caseja >>