Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Broadcasting-divisioonan divestointi etenee suunnitellusti

Broadcasting-divisioonan divestointi etenee suunnitellusti

ALMA MEDIA OYJ  PÖRSSITIEDOTE 4.3.2005, KLO 17.00
 
 
BROADCASTING-DIVISIOONAN DIVESTOINTI ETENEE SUUNNITELLUSTI
 
Alma Media Oyj, Bonnier & Bonnier AB ja Proventus Industrier AB ovat allekirjoittaneet lopulliset sopimukset, joiden perusteella Alma Media myy Broadcasting-divisioonan 31.1.2005 pidetyn yhtiökokouksen valtuutuksen mukaisesti. Keskusverolautakunnan päätöksen mukaan niitä osakkeenomistajia, jotka eivät ota julkisen ostotarjouksen yhteydessä käteisvastiketta, ei veroteta fuusiossa saatavista osakkeista.
 
Alma Median Oyj:n 31.1.2005 pidetty ylimääräinen yhtiökokous valtuutti Alma Media Oyj:n hallituksen myymään Broadcasting-divisioonan Bonnier & Bonnier AB:n ja Proventus Industrier AB:n omistamalle yhteisyritykselle vähintään 460 miljoonan euron arvosta. Osapuolet ovat tänään allekirjoittaneet lopulliset sopimukset, joiden mukaan Broadcastingin myynti toteutuu aiemmin tiedotetulla tavalla 460 miljoonan euron yritysarvoon. Kauppa on ehdollinen mm. kilpailuviranomaisten hyväksymiselle.
 
Suunnitelman mukaan Almanova Oyj tekee maalis-huhtikuussa 2005 ostotarjouksen kaikista Alma Median osakkeista ja optiotodistuksista. Bonnier ja Proventus ovat sitoutuneet olemaan osallistumatta ostotarjoukseen. Suunnitelman mukaan myöhemmin syksyllä toteutetaan fuusio, jossa Almanova ja Alma Media sulautuvat yhdeksi yhtiöksi.
 
Alma Media on saanut Keskusverolautakunnalta tiedon ennakkoratkaisusta Alma Median ja yksittäisen osakkeenomistajan verokohtelusta fuusion yhteydessä. Päätöksen mukaan suomalainen osakkeenomistaja, joka ei osallistu suunniteltuun kevään 2005 aikana tehtävään ostotarjoukseen vaan ottaa syksyllä 2005 suunnitellussa Almanovan ja Alma Media Oyj:n sulautumisessa vastikkeeksi pelkkiä Almanovan osakkeita, ei veroteta tässä yhteydessä. Ennakkoratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.
 
  • Julkaistu: 4.3.2005, 18:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli