Alma Media > Vastuullisuus > Hyvä hallintotapa > Eettinen ohjeistus

Eettinen liiketoiminta

 

Alma Mediassa kannamme vastuun liiketoiminnastamme. Eettisen ohjeistuksemme juuret ovat syvällä yhtiömme perustehtävässä, kestävän kasvun rakentamisessa yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Edistämme omassa toiminnassamme ja koko toimialallamme taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä samoin kuin toimialalle tyypillisiä yritysvastuun ominaispiirteitä, kuten mediasisältöjen ja digitaalisten palveluiden luotettavuutta, ympäristövastuuta ja sananvapauden edistämistä.

Avoimuus ja vuorovaikutteisuus ohjaavat toimintaamme osana yhteisöjä. Olemme sitoutuneet osaltamme ylläpitämään läpinäkyvää liiketoimintaympäristöä ja harjoittamaan omaa liiketoimintaamme vastuullisesti ja eettisesti. 

Alma Median eettinen ohjeistus (Code of Conduct) koskee kaikkia Alma Median ja sen tytäryhtiöiden työntekijöitä organisaatiotasosta tai työsuhteen laadusta riippumatta. Ohjeistusta täydentävät mm. Alma Media -konsernin antamat ohjeet ja periaatteet.  Edellytämme, että myös alihankkijamme ja muut liikekumppanimme noudattavat näitä periaatteita. 

Ohjeistus ohjaa almalaisten työskentelyä muun muassa asiakassuhteiden ja yhteistyökumppanuuksien hoitamisessa, reilun kilpailun takaamiseksi sekä kestävän kehityksen edistämiseksi.

Eettinen ohjeistuksemme on julkaistu yhdellätoista eri kielellä, ja se on Alma Media hallituksen hyväksymä.

Ilmoitukset mahdollisista väärinkäytöksistä 

Meille on tärkeää, että eettisten toimintaohjeidemme periaatteet pannaan täytäntöön ja että niitä noudatetaan käytännössä.

Mikäli havaitset väärinkäytöksiä suhteessa Alman Median eettisen ohjeistuksen noudattamiseen, muihin yhtiön toimintaperiaatteisiin tai lakien vastaiseen toimintaan, käytä Alma Whistleblow -ilmoituskanavaa.

Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen, uutisvinkkien antamiseen tai henkilökohtaisiin kiistoihin liittyvistä ongelmista ilmoittamiseen. Tavanomaisissa Alma Median toimintaan liittyvissä yhteydenotoissa, asiakaspalautteessa ja tiedusteluissa, pyydämme lähettämään sähköpostia asiakaspalveluumme (eri palveluiden ja medioiden yhteystiedot löytyvät täältä https://www.almamedia.fi/yhteystiedot) tai kirjoittamaan sähköpostia almamedia(a)almamedia.fi.

Alma Whistleblow-ilmoituskanava on turvallinen ja luottamuksellinen. Luottamuksellisuuden varmistamiseksi kanava on ulkopuolisen kumppanin (WhistleB) ylläpitämä. Ilmoitukset tehdään salatusti ja suojataan salasanoin. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti.

Alma Whistleblow-ilmoituskanava on käytettävissä yhdellätoista eri kielellä.