Alma Media > Uutinen > Alma Media tukee ukrainalaisten työnhakua

Alma Media tukee ukrainalaisten työnhakua

Rekrytointiratkaisuihin keskittynyt Alma Career julkaisi huhtikuussa 2022 Workania.eu-työpaikkaportaalin ukrainalaisille työnhakijoille.

Ukrainan sota on järkyttänyt almalaisia eri puolilla Eurooppaa. Alman toimintamaiden paikallisissa toimistoissa organisoitiin heti hyökkäyssodan alettua tavara- ja vaatekeräyksiä sekä järjestettiin avustusten kuljetuksia rajalle. Lisäksi henkilöstö keräsi ja lahjoitti omaa rahaansa ukrainalaisten hyväksi Alma Median virallisen rahalahjoituksen lisäksi.

Merkittävin ponnistus oli kuitenkin valjastaa oma liiketoiminta, eli työpaikkaportaalit, ukrainalaisten pakolaisten työnhaun tueksi.

Workania.eu-palvelu on luotu tukemaan ukrainalaisia humanitaarisen kriisin keskellä

Alma Career -maat ovat tarjosivat ukrainalaisille pakolaisille kieliosaamisen perusteella sopivia työpaikkoja omien maidensa rekrytointisivustoilla välittömästi sodan alettua. Myöhemmin Alma Careerin Tšekin ja Slovakian maaorganisaatioiden yhteistyössä luoma sivusto kokosi nämä työpaikat yhteen Workania.eu-palvelun alle.

Alma Careerin rekrytointisivustojen verkosto Slovakiassa, Tšekissä, Puolassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Kroatiassa, Sloveniassa, Bosnia ja Hertsegovinassa ja Suomessa tavoittaa yhteensä noin 175 000 työpaikkoja ilmoittavaa yritystä (2021).

”Workania.eu-palvelussa on yli 7000 työtarjousta, ja työpaikkailmoitusten ja sivustoliikenteen määrä kasvaa jatkuvasti. Pakolaisvirta Ukrainasta Tšekkiin, Slovakiaan ja Puolaan on nyt noin kolme miljoonaa henkeä, joista arviomme noin 40—50 prosentin etsivän työtä. Pakolaisia on tuettava työnhaussa heti. Emme tiedä kuinka kauan sota kestää ja pakolaisia on Itä-Euroopan maissa jo nyt miljoonia, kommentoi Alma Career Centralin johtaja Milan Jasný Tšekistä huhtikuussa 2022.

Workania.eu-palvelussa ukrainalaisille kielen perusteella sopivien työpaikkojen kirjo on vaihdellut IT-työstä vastaanottovirkailijoihin, automekaanikoihin ja sisältävät työnimikkeitä, kuten HR-järjestelmänvalvoja, sähköasentaja, SAP-asiantuntija ja rakennustyöntekijä.

Workania.eu-palvelu:
Робота для льдей з України – Workania

  • Julkaistu: 4.7.2022, 11:52
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Vastuullisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Saavutettavuudella tunteet huomioivia ja liiketoiminnallisesti kestäviä palveluja

Digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvänä yhtiönä Alma Medialle palvelujen käytettävyys, luotettavuus…

Vastuullisuus

Vuosi hiilijalanjäljen mittaamista Almalla – miten vastuullisuudesta tulee osa digimainonnan arkea?

Alma Mediaratkaisuiden markkinointijohtaja Susanna Virkkula oli puhumassa digimainonnan vastuullisuudesta ja…

Vastuullisuus

Askeleita kohti monimuotoisempaa työelämää

Tämän vuoden kehitystoimenpiteitä Almalla ovat esimerkiksi koko henkilöstön DEI-kurssi sekä…

Vastuullisuus