Alma Media > Uutinen > Monimuotoisuuden kehittäminen on jatkuva prosessi

Monimuotoisuuden kehittäminen on jatkuva prosessi

Sateenkaaren värit näkyvät kesäkuussa toimistoillamme muistuttamassa, että meillä Almassa saa olla oma itsensä, juuri sellainen kuin on. Pride-viikkoa vietetään kesäkuussa, mutta tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuustyötä tehdään Almalla ympäri vuoden pyrkien jatkuvasti parempaan.

Priden yhtenä tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta.

Nämä arvot ovat myös Almalle tärkeitä ja olemme sitoutuneet moniarvoisen ja monimuotoisuutta tukevan organisaatiokulttuurin rakentamiseen. Käytännössä kyseessä on jatkuva prosessi, joka sisältää ajatteluun, käyttäytymiseen ja käytäntöihin liittyviä asioita, kuten omien ennakkoluulojen tunnistamista.

Tasa-arvoisen ja monimuotoisen työyhteisön kehittämiselle pohjan Almassa tarjoavat esimerkiksi säännöllisesti toteutettavien henkilöstökyselyjen tulokset, palkka-analyysit ja muu henkilöstödata.

Erilaisuus voimavarana

Toimintaamme Almalla ohjaa yhteiset arvomme: vapaa ja moniarvoinen viestintä, joukkuepeli ja rohkeus. Uskomme, että liiketoimintamme tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan mahdollisimman monenlaisia almalaisia.

Viime vuonna henkilöstöämme koulutettiin työpajoissa, joissa tavoitteena oli lisätä ymmärrystä työyhteisön monimuotoisuuden merkityksestä voimavarana. Näihin työpajoihin on osallistunut 625 almalaista vuoden 2021 loppuun mennessä.

Olemme avanneet Pride-kuukauden ajaksi kaksi teemaan liittyvää koulutusta kaikille avoimeksi Alman digitaalisessa koulutuspalvelussa Seduossa: Sateenkaariviestinnän perusteet ja Hyvä tiimi on inklusiivinen tiimi. Koulutukset ovat osa Seduon monimuotoinen työyhteisö -opintokokonaisuutta.

Jokainen almalainen on hymyn arvoinen

Pride-viikon alla kysyimme almalaisilta, millainen heidän Almansa on, miten yhdenvertaisuus meillä toteutuu ja mitä voisimme tehdä paremmin. Saimme hyviä ehdotuksia siitä, kuinka voimme edistää monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inkluusiota entisestään.

Almalaisten toiveesta Pride-viikolla Alma-talon edustalla liehuu tänä vuonna sateenkaarilippu.

Pride-teemat ja -värit näkyvät myös Alman sosiaalisen median kanavissa ja Teams-taustakuvissamme. Sateenkaaren väreillä haluamme osoittaa, että myös meillä Almassa on tilaa sateenkaaren jokaiselle sävylle. Samalla olemme omalta osaltamme mukana edistämässä Priden tärkeää tavoitetta; että jokainen tulee nähdyksi ja kohdatuksi itsenään, vapaana pelosta ja syrjinnästä. Julkaisimme myös LGBTIQ + -yhteisöön kuuluvan työntekijämme, Melitan, haastattelun, jossa hän kertoo kokemuksiaan vähemmistön edustajana työyhteisössä.

Vuoden 2022 aikana Almassa toteutetaan myös laajempi kysely diversiteetin ja inkluusion kokemuksen toteutumisesta työyhteisössämme. Kyselyn tuloksiin pohjautuen tehdään toimenpide- ja koulutussuunnitelma diversiteetin ja inkluusion vahvistumiseksi.

Kun almalaisilta kysyttiin, millainen on heidän Almansa, saimme mm. seuraavanlaisia vastauksia:

  • …sellainen, jossa kaikki ovat hymyn arvoisia.
  • ..samanlainen kaikille.
  • …sateenkaaren värinen.
  • …rento ja salliva työyhteisö.
  • …sellainen, jossa saan olla lenkkarit jalassa ja huppari päällä.
  • …sellainen, jossa ammattiroolin muuttuessa, ei tarvitse muuttaa persoonaansa.

  • Julkaistu: 23.6.2022, 10:12
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Vastuullisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Urakkamaailma valmiina vastuullisuuden kasvavaan merkitykseen remontointipäätösten vaakakupissa

Alma Median remonttien markkinapaikka Urakkamaailma julkaisi lokakuussa 2023 palvelussaan mahdollisuuden,…

Vastuullisuus

Vastuullisuuden edelläkävijä K-ryhmä käyttää Alma Hiilimittaria

K-ryhmä on vastuullisuustyössään maailman johtavia toimijoita. Vastuullisuuden hyväksi tehdään työtä…

Vastuullisuus

Katso webinaaritallenne: Vastuullisen digimainonnan mittaaminen

Alma Mediaratkaisuiden Johanna Vartiainen oli puhumassa vastuullisesta digimainonnasta ja sen…

Vastuullisuus