Alma Media > Yhteystiedot > Asiakaspalvelu > Kauppalehti > Digipalvelut > Mobiilisovellukset

Kauppalehti mobiilissa

Kauppalehden uutissovellukset ovat uudistuneet! Löydät sovelluksesta kaikki Kauppalehden uutiset, päivän lehden, vain tilaajille tarkoitetut Tähtijutut sekä viimeisimmät pörssitiedotteet. Voit ladata uudistetun uutissovelluksen puhelimellesi App Store– tai Google Play-sovelluskaupasta.

Lue lisää Kauppalehden sovellusuudistuksesta

Tutustu Kauppalehti-sovelluksen ohjeisiin.

 

Kauppalehden uudistetusta uutissovelluksesta löydät kaikki Kauppalehden uutiset, tilaajille tarkoitetut Tähtijutut, näköislehdet ja viimeisimmät pörssitiedot. KL NYT -osiosta voi seurata uusimpia talouden uutisia, pikauutisia, pörssi- ja lehdistötiedotteita.

Sovelluksen pörssiosiosta näet pörssikurssit, päivän nousijat ja laskijat, vaihdetuimmat osakkeet sekä Oman listan.

Sovelluksen Kuuntele-osiosta löydät Kauppalehden podcastit sekä mahdollisuuden kuunnella kaikkia artikkeleja ääneen. Omat-osiosta löydät työkalut artikkelien tallentamista varten ja omien aiheiden seurantaan.

Näköislehtisovellus tarjoaa nimensä mukaisesti päivän lehden näköislehtenä, samoin kuin Option ja Kauppalehti Faktan näköislehdet. Näitä pääset lukemaan tilaajana. 

Tilaajana saat koko sisällön käyttöösi, muistathan molempia sovelluksia käyttäessäsi kirjautua sisään. Sovelluksien lataaminen on veloituksetonta. Löydät sovellukset laitteestasi riippuen joko Googlen Play- kaupasta (Android) tai Appstoresta (iOS). 

Miten kirjaudun sovellukseen?
Sovellukseen kirjaudutaan Alma-tunnuksella (sama tunnus, joka on käytössä Kauppalehden verkkosivustolla). Kirjautuminen löytyy sovelluksen etusivulta yläoikeasta kulmasta hahmoa klikkaamalla. Kun olet kirjautuneena sisään, hahmo on vihreän värinen. Uloskirjautuminen tapahtuu myös klikkaamalla hahmoa ja sen alta avautuvaa vaihtoehtoa Kirjaudu ulos.

Miksi törmään maksumuuriin, vaikka minulla on tilaus?
Tilaajana saat koko sisällön käyttöösi, mutta muistathan ensin kirjautua sisään.

Miten uutisia ja podcasteja kuunnellaan?
Kuuntele-osio löytyy klikkaamalla navigaatiosta kuuloke-ikonia. Voit kuunnella Kauppalehden kaikkia sisältöjä, kuten uutisia ja podcasteja, joko Kuuntele-osion kautta tai suoraan kyseiseltä artikkelisivuilta. Soitin käynnistetään artikkelin yhteydessä olevasta Play-napista ja pysäytetään Tauko-napista. Kun uutinen on kuunneltu loppuun, jatkuu automaattisesti seuraavaksi uusimman uutisen toistaminen. Podcastien osalta toistetaan seuraava kyseisen Podcast-sarjan jakso. Sovelluksen alalaidassa on esillä nauha, jossa näkyy kuinka pitkällä ko. artikkelin toistaminen on ja siitä saa myös pysäytettyä toistamisen.

Mikä on aiheseuranta ja miten aiheita seurataan?
Voit valita itse, mitä Kauppalehden aiheita haluat seurata ja näet niistä koostuvan, sinulle räätälöidyn uutiskoosteen ottamalla käyttöön Aiheseurannan. Jokaisen artikkelin lopussa on siinä käytetyt aihesanat, joita klikkaamalla kyseisen aiheen voi ottaa seurantaan. Seuratuista aiheista koostuva uutissyöte löytyy Omat-osiosta, josta voi myös muokata tekemiään valintoja.

Miten uutisia tallennetaan ja mikä on lukulista?
Artikkelien yhteydessä on kirjanmerkin näköinen tallennusnappi, josta artikkelin saa tallennettua omalle Lukulistalleen myöhempää lukemista tai kuuntelemista varten.

Mikä on Omat-osio?
Omat-osiossa näet kootusti omat, tallentamasi artikkelit ja seuraamasi aiheet.

Mikä on Tähtijutun jakaminen -toiminto?
Tilaajan etuna saat mahdollisuuden jakaa Kauppalehden vain tilaajille tarkoitettuja Tähtijuttuja ystävillesi. Ystäväsi pääsee lukemaan jakamasi Tähtijutun, vaikka hänellä ei olisi tilausta. Tähtijutun jakamisen nappi löytyy artikkelin ingressin alapuolelta.

Miten luen näköislehteä?
Näköislehdet (Kauppalehti, Optio ja Fakta) löytyvät Lehdet-osiosta. Avaa navigaatio sovelluksen alareunassa olevasta valikko-ikonista, ja paina Lehdet-linkkiä. Näköislehteä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä, lataamalla lehti laitteelle. Näköislehtien lukeminen edellyttää voimassaolevaa Kauppalehden digi- tai VIP-tilausta ja sisäänkirjautumista.

Kauppalehdellä on myös erillinen KL Lehdet -niminen sovellus, joka on suunnattu tableteille ja tarkoitettu erityisesti näköislehtien lukemiseen. Suosittelemme sitä näköislehtien lukemiseen. Saat ladattua sen sovelluskaupastasi.

Miten voin poistaa lataamiani näköislehtiä?
Näköislehtiä voi poistaa Asetukset-osiosta. Löydät sinne klikkaamalla sovelluksen alareunan valikko-ikonia.

Mistä löydän haun?
Hakutoiminto löytyy sovelluksen alareunassa olevaa valikko-ikonia klikkaamalla. Ylimpänä on esillä hakukenttä.

Miten voin hallinnoida sovelluksen lähettämiä ilmoituksia?
Ilmoitusasetukset löytyvät sivulta Info -> Asetukset. Löydät sinne klikkaamalla sovelluksen alareunan valikko-ikonia.

Mistä löydän pörssiosion?
Nopein reitti pörssiosioon on sovelluksen ylänavigaatiosta ns. ticker-elementistä, jossa päivittyy jatkuvasti OMXHPI-tieto. Sen klikkaaminen vie pörssin etusivulle.

Miten pääsen sovelluksesta Oma salkku -palveluun?
Sovelluksen alareunan valikko-ikonista avautuu navigaatio, josta löytyy Pörssi-yläotsikon alta linkki Omaan salkkuun. Oma salkku toimii sovelluksessa selaimen avulla.

Miten pääsen sovelluksesta Oma lista -palveluun?
Oma lista -palvelu löytyy sovelluksen alareunassa olevaa valikko-ikonia klikkaamalla, ja sieltä Pörssi -> Oma lista.

 

 

Uutissovellus

Luettavissasi on verkon uutissisältö ja päivän lehti. Myös pörssin nousijat ja laskijat, vaihdetuimmat ja ulkomaiset indeksit sekä oma lista -palvelu.

Lataa Uutissovellus Google Play-kaupasta (Android-käyttöjärjestelmä)

Lataa Uutissovellus Appstoresta (iOS-käyttöjärjestelmä) 

 

Näköislehtisovellus (KL Lehdet)

Kauppalehden iPad- sovelluksella saat kaiken: Kauppalehden päivän lehden, Option sekä liitelehdet. Lisäksi näet tuoreet etusivun nostot Kauppalehden verkon uutisvirrasta.

Lataa Kauppalehti Lehdet-sovellus Google Play-kaupasta 

Lataa Kauppalehti Lehdet-sovellus Appstoresta