Alma Media > Uutinen > Askeleita kohti monimuotoisempaa työelämää

Askeleita kohti monimuotoisempaa työelämää

Tämän vuoden kehitystoimenpiteitä Almalla ovat esimerkiksi koko henkilöstön DEI-kurssi sekä kansainvälisten osaajien rekrytoinnin mahdollistaminen.

Almalla toteutettiin toissa vuonna ensimmäistä kertaa DEI-kysely, jonka tarkoituksena oli tarkastella almalaisten kokemusta monimuotoisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inkluusiosta Almalla.

Kyselyn mukaan 84 % vastaajista koki Alman olevan yhdenvertainen työnantaja. Lisäksi 86 % koki yhteenkuuluvuuden tunnetta työpaikalla ja lähes 90 % almalaisista kokee olevansa arvostettu ja tulevansa kuulluksi.

Kehityskohteena pidettiin erityisesti monimuotoisuutta; 69 % almalaisista kokee Alman olevan monimuotoinen työpaikka.

Uusia askeleita Alman DEI-matkalla

Tänä vuonna almalaisille on tehty DEI-aiheinen verkkokurssi. Kurssin tekemistä suositellaan kaikille työntekijöille, sillä se lisää ymmärrystä meille kaikille tärkeästä aiheesta.

– DEI-teemaan liittyy paljon väärinymmärryksiä, ehkä jopa huolia. Verkkokurssin tarkoituksena on lisätä ymmärrystä siitä, mitä DEI-käsitteillä tarkoitetaan ja mitä jokainen voi itse tehdä, jotta monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inkluusio toteutuu, Nina Uhlenius Alma HR:stä.

Toinen selkeä kehitysaskel on kansainvälisten osaajien rekrytoinnin mahdollistaminen. Viimeisen kahden vuoden aikana Almassa on pikkuhiljaa muutettu käytäntöjä ja työympäristöä sellaiseksi, että Suomessa voidaan rekrytoida myös kansainvälisiä osaajia tehtäviin, jossa suomen kieli ei oikeasti ole edellytys.

– Käytännössä tämä näkyy muun muassa sisäisen viestinnän mukauttamisena, sisältöjen kääntämisenä sekä esimerkiksi teknisen dokumentoinnin tekemistä täysin englanniksi, kertoo Nina.

– Olemme olleet kansainvälisille hakijoille hyvin avoimia siitä, että tälläkin matkalla olemme vielä keskeneräisiä. Monelle se ei ole ollut ongelma ja englannin kielen määrää esimerkiksi sisäisessä viestinnässä kasvatetaan jatkuvasti. Kun ollaan avoimia ja joustavia puolin sun toisin, päästään usein varsin hyvään kokemukseen, jatkaa Nina.

Työelämä kuuluu kaikille – Alma edistämässä monimuotoista työelämää

Alma on mukana useassa työelämän inkluusiota edistävässä projektissa sekä Suomessa, että muissa Alman toimintamaissa.

Suomessa kehitämme yhdessä työnhakupalvelumme Joblyn ja Lasten ja nuorten säätiön kanssa suomalaista TET-konseptia. Yhteistyön aikana on avattu uusi tet.fi-palvelu, joka kokoaa yritysten tarjoamat työelämään tutustumispaikat yhteen paikkaan, ja helpottaa TET-paikan löytämistä ja hakemista.

Lisäksi toimimme yhteistyössä Rise and Shine 55 -liikkeen kanssa ikäsyrjinnän kitkemiseksi.

Alman kansainvälinen, rekrytointipalveluihin keskittyvä, Alma Career -yksikkö rakentaa visionsa mukaisesti parempaa työelämää, ja edistää samalla työelämässä aliedustettujen ryhmien inkluusiota työelämään erilaisten yhteistyöprojektien kautta. Slovakiassa on keskitytty esimerkiksi neuroepätyypillisiin ja Bosnia ja Herzegovinassa tehdään töitä perhevapailta palaavien äitien työllistymisen tukemiseksi. Tšekissä kannustetaan enemmän naisia teknologia-alalle ja Kroatiassa edistetään vajaakuntoisten työllistymistä.

  • Julkaistu: 24.6.2024, 12:31
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Töissä Almalla, Vastuullisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Työn autonomia mahdollistaa omannäköisen elämän

Veera nauttii työstään Web Designerina ja pitää Almaa joustavana ja…

Töissä Almalla

Saavutettavuudella tunteet huomioivia ja liiketoiminnallisesti kestäviä palveluja

Digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvänä yhtiönä Alma Medialle palvelujen käytettävyys, luotettavuus…

Vastuullisuus

Vuosi hiilijalanjäljen mittaamista Almalla – miten vastuullisuudesta tulee osa digimainonnan arkea?

Alma Mediaratkaisuiden markkinointijohtaja Susanna Virkkula oli puhumassa digimainonnan vastuullisuudesta ja…

Vastuullisuus