Alma Media > Uutinen > Mielekkäämpää työelämään tutustumista nuorille

Mielekkäämpää työelämään tutustumista nuorille

Alma Media, Monster ja Lasten ja nuorten säätiö kehittävät yhteistyössä palvelua, jonka tavoitteena on kasvattaa merkittävästi TET-paikkojen määrää Suomessa. Tavoitteena on myös tehdä TET-jaksoista suunnitelmallisempia sekä työnantajia että työharjoittelijoita palvelevia ja rohkaista yhä useampia yrityksiä ja nuoria mukaan TET-jaksoille.

Mukana kehitystyössä on myös joukko nuoria ja oppilaitoksia. Nuorten yhdenvertaisuuden parantaminen työelämään tutustumisessa on yksi hankkeen keskeisistä tavoitteista. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee hanketta erityistä tukea tarvitsevien nuorten saamiseksi mukaan TET-jaksoille.

Työelämään tutustuminen, eli TET, on virallisen opetussuunnitelman mukaista toimintaa. Nyt toteutettavan kolmivuotisen kehityshankkeen perustana on pitkälti Valtioneuvoston raportissa esiin tuodut TET-jaksojen kehitysmahdollisuudet sekä nuorten että yritysten näkökulmasta. Selvityksessä pureuduttiin erityisesti yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja saavutettavuuden toteutumiseen osana perusopetusta.

TET-paikat yhdestä palvelusta

Alma Median, Monsterin ja Lasten ja nuorten säätiön yhteishankkeen ensimmäisessä vaiheessa suunnitellaan ja tuotetaan oppaita, tuki- ja koulutusmateriaalia sekä TET:iin osallistuville yrityksille, että työharjoitteluun tuleville nuorille. Yritykset voivat tehdä työelämään tutustuville esimerkin mukaisen omaan yritystoimintaansa tutustuttavan ohjelman harjoittelujaksolle ja nuoret voivat arvioida kuullun ja koetun perusteella yrityksen toimintaa ja eri ammattien kiinnostavuutta omassa yritykselle toimitettavassa loppuraportissaan.

– Eri puolilla Suomea tarjolla olevat yritysten TET-jaksot kootaan yhteen ja ne tulevat avoimesti näkyville verkkopalveluumme. Tarkoitus on, että yhden yrityksen TET-jaksolle voi osallistua myös useampi nuori samaan aikaan, jolloin työelämään tutustuvien nuorten määrää on mahdollista kasvattaa valtakunnallisesti, kertoo Elina Kukkonen, Alma Median viestintä- ja brändijohtaja.

-TET-jaksot ovat monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä ja parhaimmillaan avaa nuorelle työelämän monia mahdollisuuksia, hyvän työyhteisön merkitystä, innostaa uuden oppimiseen, mutta antaa myös realistisen työelämän haasteista. Näin toisinaan koettu ”kuilu”, nuorten työelämään tulevien ja kokeneiden ammattilaisten välillä yrityksissä, kaventuu, Elina jatkaa.

Suomessa tarvitaan innostuneita osaajia monille eri aloille ja parhaimmillaan TET-jakso herättää kiinnostukseen urapolkuun alalle ja tarjoaa TET:iin osallistuville työnantajille mahdollisuuden ohjata tulevaisuuden tekijöitä omalle alalle.

Lue lisää valtakunnallisen TET-hankkeen ensiaskeleista.

  • Julkaistu: 4.7.2022, 14:02
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Vastuullisuus

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Alma Media aloittaa digitaalisen mainonnan hiilijalanjäljen mittaamisen ensimmäisenä mediatalona Suomessa  

Digitaalinen mainonta vaikuttaa yrityksesi hiilijalanjälkeen. Tiedätkö kuinka paljon? Alma Media…

Vastuullisuus

Alma Media kutsuu yhteistyökumppaninsa sitoutumaan eettiseen ohjeistukseen

Alma Media on sitoutunut toimimaan vastuullisesti kaikkien sidosryhmiensä kanssa ja…

Vastuullisuus

Lukijoiden luottamuksen säilyttäminen on median elinehto

Vastuullinen journalismi antaa totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu, jotta…

Vastuullisuus