Alma Media > Uutinen > Työnhakuun kaivataan usein neuvoja ja tukea

Työnhakuun kaivataan usein neuvoja ja tukea

Kuinka kiteytän oman osaamiseni CV:ssä? Miten löydän piilotyöpaikan? Entä jos saan kutsun videohaastatteluun? Saako yli viisikymppinen vielä töitä?  Vinkit ovat tervetulleita jo aivan työnhaun perusteisiin.

Työnhaun uudet ilmiöt, kuten piilotyöpaikkojen löytäminen ja videohaastattelun tekeminen rekrytointiprosessissa puhuttavat, mutta osalle jo työnhaun perustaidot, kuten ansioluettelon ja työpaikkahakemuksen laatiminen aiheuttavat päänvaivaa. Eri ikäryhmillä on myös omat tarpeensa.

”Trendejä työnhaussa ovat tällä hetkellä esimerkiksi videohaastattelut, joiden määrä tuntuu selvästi yleistyneen, sekä piilotyöpaikat, joiden tunnistaminen ja löytäminen kiinnostaa työnhakijoita. Yksi paljon kohtaamamme erityisryhmä ovat yli 50-vuotiaat työnhakijat, joita mietityttää iän merkitys työnhaussa”, kertoo Monsterin työnhakijapalveluista vastaava Mirva Puranen.

Paljon kaivattua tukea työnhakijoille tarjoavat Monsterin järjestämät työnhakutapahtumat, Monster Klubit. Kuukausittain järjestettävissä tapahtumissa pureudutaan työnhaun ajankohtaisiin kysymyksiin, jaetaan käytännön vinkkejä ja verkostoidutaan. Pari-kolme tuntia kestävät tapahtumat ovat avoimia kaikille työnhaussa oleville. Mukana on myös yrityksiä, joille tapahtumat ovat tilaisuus kohdata motivoituneita ja kiinnostuneita työnhakijoita. Osa tapahtumista on suunnattu erityisryhmille kuten yhteistyössä vammaisten ja nuorten tukisäätiö Vamlaksen kanssa järjestetty tapahtuma kesätöistä. Omia tapahtumia on järjestetty muun muassa IT-alan asiantuntijoille, myynnin ammattilaisille, ammattikouluopiskelijoille ja yli 50-vuotiaille työnhakijoille. 

Rekrytointiammattilaisen vinkkejä työnhakijoille

Millaisia taitoja tämän päivän työnhakijalla sitten tulisi olla, jotta työnhaku olisi menestyksekästä? 

”Ykkösenä on oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja sen sanoittaminen. Se on kaiken työnhaun lähtökohta. Toisena ovat omat verkostot, niiden hoitaminen ja hyödyntäminen. Kolmantena on kyky etsiä avoimia työpaikkoja monipuolisesti sekä tunnistaa piilotyöpaikkoja. Avoimia työpaikkoja ilmoitellaan nykyään monissa kanavissa ja lisäksi paikkoja kannattaa etsiä jo ennen kuin ne avautuvat. Signaaleja piilotyöpaikoista voi löytää esimerkiksi lukemalla uutisia, seuraamalla kiinnostavia yrityksiä ja olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa”, Mirva Puranen kertoo. 

Ja entä jos tulee kutsu videohaastatteluun? Kuinka siihen tulisi valmistautua?

”Videohaastattelussa on hyvä ottaa huomioon samoja asioita kuin perinteisessäkin haastattelussa eli siisti olemus, luonnollinen esiintyminen ja etukäteen mietityt vastaukset. Muistiinpanojen vilkuilua ja monipolveisia vastauksia kannattaa välttää. Ympäristön tulee lisäksi olla rauhallinen ja kuvayhteyden hyvä”, Puranen vinkkaa.

Seuraava Monster Klubi järjestetään 20.9. Alma-talossa. Tapahtuman teemana on CV:n laatiminen ja oman osaamisen kiteyttäminen.

 

Monster.fi on Alma Career  Oy:n tarjoama työnhakupalvelu, joka auttaa työnantajia ja työnhakijoita kohtaamaan. Alma Career Oy:n omistavat Alma Media Oyj sekä Monster Worldwide Inc. mikä tuo palveluun myös kansainvälisen leiman. Monster Klubit ovat kaikille työnhakijoille avoimia, noin kerran kuussa järjestettäviä tapahtumia.

  • Julkaistu: 8.9.2016, 10:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Ihmiset

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Kiinnostus kasvoi läheltä seuratessa

Jenna Turunen työskenteli viisi vuotta eri työnantajien alaisuudessa Alma-talon aulapalveluissa,…

Töissä Almalla

Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso toi harjoittelijan Alman myyntitiimiin

Alma on toiminut jo pitkään Haaga-Helian virallisena kumppanina, tehden erilaista…

Töissä Almalla

Alma Media otti traineet osaksi digitiimejä – kuusi vuotta hiotussa Developer & Designer -ohjelmassa tähdätään vakituiseen työpaikkaan

Alma Median juuret ovat suomalaisten sanomalehtien historiaa, mutta tänä päivänä se…

Töissä Almalla