Alma Media > Uutinen > Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso toi harjoittelijan Alman myyntitiimiin

Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso toi harjoittelijan Alman myyntitiimiin

Alma on toiminut jo pitkään Haaga-Helian virallisena kumppanina, tehden erilaista yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Tällä kertaa vuorossa oli Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso, johon Almaltakin lähdettiin mukaan. Kyseessä on Myyntityön koulutusohjelman pakollinen kurssi, jonka opiskelijat suorittavat yleensä toisen opiskeluvuotensa lopussa. Siinä opiskelijat oppivat myyjän työstä kumppaniorganisaation harjoittelussa, joka kestää 21 päivää.

Almalla työskentelevä Haaga-Helian opiskelija Kaarin Kanto oli opintojaksolla mukana ja kysyi, jos voisi suorittaa harjoittelun Alman myynnissä. Näin tehtiin. Kaarinille harjoittelupaikan löytyminen olikin luontevaa Alman kautta.

”Hain Almalle harjoitteluun juuri siksi, että teen osa-aikatöitä Almalla tapahtuma-assistenttina. Koin, että olisi luontevaa ja mielenkiintoista oppia yrityksestä ja myynnistä Almalla lisää.”

Kaarin aloitti 21 päivää myynnissä -harjoittelujakson Daniela Kolin vetämässä myyntitiimissä Alma Talentissa. Tiimissä myydään dataa sekä sisältöjä, joita asiakkaat hyödyntävät muun muassa myynnin kasvattamisessa, osaamisen kehittämisessä ja prosessien tehostamisessa.

Esihenkilönä toimivan Danielan mukaan harjoittelujakso oli oikein onnistunut konsepti.

”Kokemus oli kaikin puolin hyvä. Kaarinille nimettiin heti alkuun oma työpari. Hän sai seurata myyntipäällikön työtä ja he tekivät työtä tiiviisti yhdessä harjoittelun ajan. Kaarin perehtyi nopeasti tehtäviin ja säästi myyjäparinsa aikaa avustavilla tehtävillä. Kaarin toi esiin hyviä muutosehdotuksia. Hän onnistui myös avaamaan keskustelun potentiaalisen asiakkaan kanssa.”

Myös Kaarin kokee, että pääsi harjoittelussa tekemään monipuolisesti myynnin tehtäviä.

”Pääsin näkemään myyjän arkea kokonaisvaltaisesti ja auttamaan työpariani. Pääsin esimerkiksi mukaan myyntitapaamisiin ja tarkastelemaan sekä antamaan kehitysehdotuksia myyntikalvoista, kontaktoimaan potentiaalisia asiakkaita, ideoimaan markkinointi- ja myyntisuunnitelmaa sekä suunnittelemaan ja koordinoimaan myyntitiimin kick offia, Kaarin kertoo.”

Esihenkilön näkökulmasta parasta oli, että Kaarin oli innokas oppimaan uutta.

”Kaarinin työpari sai häneltä apua rutiinitehtävien hoitamiseen, mutta myös sparrausapua ja uusia näkökulmia, Daniela avaa.”

Harjoittelussa oli Kaarinin mielestä hienoa nähdä ammattimyyjän onnistumiset. Harjoittelujakso toi myös vahvistusta oman urapolun suunnitteluun.

”Parasta ja innostavinta harjoittelussa oli päästä mukaan eri vaiheissa oleviin myyntitapaamisiin ja nähdä niissä työparini onnistumiset. Harjoittelu vahvisti tulevaisuuden suunnitelmiani omaa urapolkua ajatellen. Mielikuvani myyjän työstä ei muuttunut, mutta sain paljon paremman ja kokonaisvaltaisemman kuvan myyjän arjesta ja työtehtävistä.”

Daniela suosittelee harjoittelijan ottamista muillekin esihenkilöille ja tiimeille.

”Homma toimii hyvin, kun harjoittelijalla on heti alusta asti nimetty työpari, jota hän voi auttaa päivittäisissä tehtävissä.  Harjoittelijoille löytyy kyllä työtä, mutta kokonaisuus vaatii esihenkilöltä aina suunnittelua. Tiimi pääsee hyötymään harjoittelijasta monella tavalla ja meidänkin tapauksessamme Kaarinilla oli hyvä vastaanotto. Harjoittelija pääsi myös osallistumaan tiimipäiväämme. Suosittelen harjoittelija ottamista muillekin!”

  • Julkaistu: 15.3.2022, 12:54
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu, Ihmiset, Töissä Almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Työn autonomia mahdollistaa omannäköisen elämän

Veera nauttii työstään Web Designerina ja pitää Almaa joustavana ja…

Töissä Almalla

Alma Insights on solminut yhteistyökumppanuuden ruotsalaisen legal tech startup-yhtiö Leyan kanssa 

Alma Median tietopalveluja sekä juridiikan sisältöpalveluja tarjoava Alma Insights ja…

Almassa tapahtuu

Askeleita kohti monimuotoisempaa työelämää

Tämän vuoden kehitystoimenpiteitä Almalla ovat esimerkiksi koko henkilöstön DEI-kurssi sekä…

Vastuullisuus