Alma Media > Uutinen > Alma Media otti traineet osaksi digitiimejä – kuusi vuotta hiotussa Developer & Designer -ohjelmassa tähdätään vakituiseen työpaikkaan

Alma Media otti traineet osaksi digitiimejä – kuusi vuotta hiotussa Developer & Designer -ohjelmassa tähdätään vakituiseen työpaikkaan

Alma Median juuret ovat suomalaisten sanomalehtien historiaa, mutta tänä päivänä se on myös 300 digiammattilaisen työpaikka. Sen liikevaihdosta leijonanosa tulee digitaalisista tuotteista. Laaja ohjelmistotarjonta sekä digitaalisen julkaisemisen nopea kehitys tarjoavat Developer & Designer -traineeohjelman osallistuneille välittömän pääsyn osaksi näiden kehittämistä. Ohjelmassa junioriosaajat eivät työskentele omassa karsinassaan, vaan he ovat ensimmäisestä päivästä alkaen palkattuja tiimien jäseniä, joilla on oma mentori.

Ohjelma tähtää osallistujien vakituiseen palkkaamiseen yhdeksän kuukautta kestävän ohjelman jälkeen. Ohjelmistokehittäjät, UX- ja UI-suunnittelijat sekä data- ja analytiikkaosaajat työskentelevät konsultoinnin sijaan omien in-house -tuotteiden parissa, joten oma työpaikka tuottaa jatkuvasti uusia kiinnostavia projekteja.

Markus Heikkilä, Tech Lead

Jatkuva oman osaamisen kehittäminen on hirveän tärkeää sekä ammattilaisten että Alman liiketoiminnan kannalta. Kertoo paljon työympäristöstä, että työnantaja ymmärtää tämän ja panostaa asiaan siten, että työaikana voi istua koulutuksissa ja vapaa-aikana ollaan vapaalla.

Developer & Designer -ohjelma ei ole työarjessa irrallinen osa, eikä traineilla teetetä jotain keksittyjä projekteja. Oman tiimini trainee tuli heti alussa osaksi työporukkaa. Ohjelma näkyy parhaiten lähes viikoittaisissa sisäisissä koulutuksissa, joissa itsekin käyn silloin tällöin verestämässä muistia. Koulutukset ovat juuri niitä asioita, mitä ovat työtehtävissä ajankohtaisia. Session jälkeen juuri oppimiaan juttuja pääsee kokeilemaan omissa töissä.

Alma on tuotetalo ja niitä tuotteita tehdään itselle, mikä luo poikkeuksellisen ympäristön sekä tekemiselle että oppimiselle.

Traineiden kanssa tehtiin esimerkiksi Mediuutisille viime kesän aikana oma appi. Projektin laajuuden vuoksi mukaan otettiin kaksi tiimiä. Toisella tiimillä oli vähemmän kokemusta mobiilipuolen kehittämisestä, mutta projekti eteni hyvin meidän tiimin autettua heidät alkuun. Nyt meillä on tuplamäärä käsitystä siitä, miten mobiiliappista tehdään ja tarineetkin saivat todella hyvää kokemusta.

Aino Kytölä, Junior Developer

Lähdin aikanaan lukiosta opiskelemaan teologiaa ja valmistuin uskonnon ja psykologian aineenopettajaksi. Työskentelin kaupan alan esimiestehtävissä, kun päätin kokeilla, tarjoaisiko koodaaminen mielekkäämmän työelämän.

Tutustuin ensimmäisen kerran DOM-manipulaatioon keväällä 2020, enkä olisi voinut silloin ajatellakaan, että minulla on kahden vuoden kuluttua vakituinen työpaikka tsemppaavassa tiimissä. Juuri nyt kehitän Alma Talentin mediatuotteiden kuten Kauppalehden, Talouselämän, Tivin ja tietysti Mikrobitin komponenttikirjastoja niiden front endissä.

Huippuammattilaisten keskellä on helppo ajatella mitä kaikkea ei osaa, mutta hyvässä ja auttavaisessa ympäristössä oppii nopeammin kuin huomaakaan. Minulla on oma mentor, johon tukeutua. Koko tiimi on hitsaantunut hyvin yhteen ja muutkin vievät osaamistani eteenpäin. Juuri mentorointi oli suurin houkutus hakeutua Developer & Designeriin -traineeksi: Huippuosaajan ajan varaaminen harjoittelijan tarpeisiin osoittaa sen, että ohjelma on oikeasti mietitty aivan loppuun asti ja uusille tekijöille halutaan tarjota paras mahdollinen alku tälle alalle.

Sanna Usva, Junior UX/UI Designer

Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista kesällä 2020 ja siinä maailmantilanteessa oman alan työllisyystilanne varsinkin vastavalmistuneena tuntui haastavalta. Huomasin Alman Developer & Designer -ohjelman ja päätin hakea saadakseni jalan oven väliin sekä kartuttaakseni työkokemusta. Alman tunnetut mediat ja maineikas työnantaja vetosivat minuun, mutta niitäkin enemmän täällä odottava mentori, jolla on aina aikaa sparrailla.

Developer & Designer -ohjelmassa pääsin heti tekemään oikeita töitä ja työskentelemään yhteistyössä devaajien kanssa. Mielestäni ohjelma eteni sopivaa tahtia. Alkuun tuli niin paljon uutta tietoa, joten oli hyvä, että tehtävät olivat alkuun hiukan helpompia. Työssäni käytän paljon Figma -ohjelmistoa, joka ei ollut minulle entuudestaan kovin tuttu. Selkeät tehtävät olivat hyvä keino alkuun oppia uusia toimintoja ja järkeviä työskentelytapoja ennen tositoimiin ryhtymistä.

Toistaiseksi meillä on kaksihenkinen designtiimi, joka työskentelee kolmen eri devaajatiimin kanssa. Olemme mukana, jos vaikkapa Kauppalehden pörssiosioon tehdään muutoksia, tai talon sisällä tehdään uusia sovelluksia. Pääsin esimerkiksi suunnittelemaan lääkäreille suunnattuun Mediuutisten mobiilisovellukseen käyttöönottopolun. Käyttöönoton yhteydessä meidän tulee varmistua siitä, että sovelluksen käyttäjä todella on lääkäri, mutta se ei kuitenkaan saa olla liian hankalaa ja aikaa vievä prosessi käyttäjälle.

Vaikka työnhaku korona-aikaan olikin haastavaa, niin jälkikäteen tuntuu siltä, että näin tämän pitikin mennä. Työhaastattelussa välittyi kiva työilmapiiri ja se tunne on edelleen säilynyt samana. Tuntuu, että olen oikeassa paikassa.

Lue lisää ohjelmasta osoitteessa almamedia.dev.

Teksti: Juha-Pekka Honkanen

  • Julkaistu: 8.2.2022, 13:45
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu, Ihmiset, Töissä Almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Haaga-Helian 21 päivää yritysmyynnissä -opintojakso toi harjoittelijan Alman myyntitiimiin

Alma on toiminut jo pitkään Haaga-Helian virallisena kumppanina, tehden erilaista…

Töissä Almalla

Alman kansainvälinen mentorointiohjelma kehittää esihenkilöiden osaamista ja tuo sparrailuapua arjen keskelle

Alma on onnistunut muutoksessa perinteisestä printtimediasta kansainväliseksi digitaalisia palveluita tarjoavaksi…

Töissä Almalla

Eero Talonen Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:n liiketoimintajohtajaksi

Eero Talonen on nimitetty Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:n liiketoimintajohtajaksi 1.11.2021…

Ihmiset