Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja > Paremman koulutuksen puolesta

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Paremman koulutuksen puolesta

Yksi Profesian vastuullisuuden kulmakivistä on Slovakian koulutusjärjestelmän parantaminen.

Vuonna 2012 avattu edujobs.sk-sivusto on koulujen oma rekrytointiportaali, jossa koulut ja oppilaitokset voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista veloituksetta. Vuonna 2020 portaalissa ilmoitettiin yli 5000 avointa työpaikkaa. Edujobs.sk-sivusto on palkittu vuonna 2013 arvostetulla Via Bona -palkinnolla kategoriassa ”Fair Play”

Profesia on myös perustanut peruskoulujen ja lukioiden johdolle suunnatun akatemian, jonka tavoitteena on lisätä rehtorien esihenkilötaitoja. Akatemiassa on koulutettu vuodesta 2018 asti noin 20 rehtoria vuosittain. Vuoden 2020 akatemian päätösjuhlan puheen piti Slovakian opetusministeri. 

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.