Alma Media > Älyvaloilla pienemmät päästöt
energiansäästö, eko, ekologisuus, päästöt, sähkö, valaistus

Älyvaloilla pienemmät päästöt

Alma Media toteutti vuonna 2018 Tampereella sijaitsevassa Siperian toimipisteessään valaistusremontin, jossa otettiin käyttöön LED-valaistus ja valaistuksen älykäs säätöjärjestelmä.

Muutos vähentää sähkönkulutuksen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä yli 42 tonnilla vuodessa. 

Led-valoihin siirtyminen oli osa Alma Median energiatehokkuuteen pyrkivää vastuullisuusohjelmaa: Alma Median tavoitteena on vähentää yhtiön toiminnasta suoraan koituvia hiilidioksidipäästöjä 21 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Alma Median tilahallintopäällikön Jarno Lintusen mukaan tilat olivat muunkin remontin tarpeessa, ja 17-vuotta vanhat loisteputkivalaisimet alkoivat olla elinkaarensa päässä.

– Nyt asennettu älykäs ohjaus säästää huomattavasti energiaa, sillä esimerkiksi aurinkoisina päivinä valaisimet ovat automaattisesti melko himmeällä. Lisäksi siirtyminen loisteputkista Led-valaistukseen tuo merkittävät säästöt myös valaistuksen sähkönkulutuksessa, Lintunen kertoo.

Valaistuksen säätöä tarvitaan paitsi energiatehokkuuden takia, myös siksi, että tietyt toiminnot vaativat himmeämpää valaistusta kuin muut.

– Vapaasti ohjelmoitava järjestelmä mahdollistaa halutunlaiset ohjaukset ja joustaa jatkossakin tarvittaessa, jos tilanne käyttäjien osalta muuttuu, Lintunen lisää.