Alma Media > Uutinen > Suosittu Alma Developer & Designer -ohjelma tähtää vakituiseen työpaikkaan

Suosittu Alma Developer & Designer -ohjelma tähtää vakituiseen työpaikkaan

Alma Developer & Designer -ohjelma on Alma Median yhdeksän kuukautta kestävä palkallinen trainee-ohjelma vastavalmistuneille tai jo vähän kokemusta keränneille kehittäjille.

Vuoden 2023 ohjelma on ollut järjestyksessään seitsemäs ja siihen valittiin mukaan 13 osallistujaa satojen hakijoiden joukosta. Ohjelman runkoa on hiottu vuosittain osallistujien palautteiden perusteella. Tällä kertaa mukaan pyrittiin lisäämään erityisesti yhteisöllisyyttä – sitä on jääty pandemiavuosien jälkimainingeissa kaipaamaan.

– Alma Developer & Designer -ohjelman päätösjuhlaa vietettiin joulukuussa Huone Kampissa. Tapahtumassa jokainen ohjelman osallistuja esitteli muille, minkälaisia projekteja on Almalla tehnyt. Päivän päätteeksi osallistujat pääsivät vielä kilpailemaan pakohuoneiden merkeissä sekä tietenkin syömään hyvin, kertoo Alma Median Talent Partner Nina Uhlenius.

Palautteiden perusteella suurin osa osallistujista suosittelisi Alman Developer & Designer -ohjelmaa. Vuoden 2023 avoimissa palautteissa korostuvat ennen kaikkea ihmiset.

– Palautteissa kiiteltiin mm. erilaisista yhteisistä aktiviteeteista ja koulutuksista, yhteisistä lounaista ja tapaamisista oman mentorin kanssa. Totta kai myös itse työ mielenkiintoisten tuotteiden ja oikeiden merkityksellisten projektien parissa on sellainen, mistä saamme aina kiitosta, kertoo Nina.

– Meillä traineet tulevat osaksi oikeita tiimejä. Sen vuoksi ohjelman osallistujamääräkin vaihtelee vuosittain. Pyrimme aina siihen, että ohjelman päätyttyä työsuhteet jatkuvat Almalla vakituisina. Näin onkin lähes kaikkien osallistujien kohdalla ja meillä on edelleen töissä jopa 60 % ohjelman käyneistä vuodesta 2017 lähtien, jatkaa Nina.

Oikeita töitä osana aitoa tiimiä

Alma Developer & Designer -ohjelmassa ei tehdä harjoittelutehtäviä, vaan päästään kiinni oikeisiin töihin heti alusta alkaen.

– Harjoittelun alusta asti minuun suhtauduttiin oikeana tiimin jäsenenä. Pääsin suoraan tutustumaan ja työstämään Iltalehden verkkopalveluiden koodia, kertoo Juan Covarrubias, yksi vuoden 2023 ohjelman osallistujista.

– Almalla pidän erityisesti siitä, että olemme tuotetalo. Keskityn Iltalehden verkkopalveluiden kehittämiseen, eikä minun tarvitse vaihtaa projektista toiseen. Saan nähdä tuotteen kehitystä pitkällä aikajänteellä. Se motivoi ja tekee työstä mielekästä, jatkaa Juan.

Mukaan Alma Developer & Designer 2024 -ohjelmaan?

Kiinnostaako Alma työpaikkana? Oletko aloitteleva tai jo vähän kokemusta kerännyt ohjelmistokehittäjä, UX- tai UI -suunnittelija, data- tai analytiikkaosaaja? Meillä pääset työskentelemään mielenkiintoisten, omien in-house tuotteiden kanssa autoilun, rekrytoinnin, asumisen tai median maailmassa!  

Vuoden 2024 ohjelman haku aukeaa tammikuun 15. päivä avoimet työpaikat- sivullamme.

  • Julkaistu: 10.1.2024, 08:16
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Töissä Almalla

Lue lisää:

Devaajana Almalla

Jaa artikkeli