Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Näin suomalaiset hakevat töitä – ”Dramaattinen muutos hakemusten määrässä”

Näin suomalaiset hakevat töitä – ”Dramaattinen muutos hakemusten määrässä”

Alma Media Oyj             Lehdistötiedote              31.10.2023

NÄIN SUOMALAISET HAKEVAT TÖITÄ – ”DRAMAATTINEN MUUTOS HAKEMUSTEN MÄÄRÄSSÄ”

Työnhakupalvelu Joblyn kautta lähetettiin yli miljoona työhakemusta sen ensimmäisen vuoden aikana. Kyseessä on huomattava kasvu edellisvuoteen verrattuna, vaikka avoimien työpaikkojen kokonaismäärä Suomessa onkin pienentynyt.

Suomalaisten työnhaku on selvästi aktiivisempaa kuin edellisvuonna. Työnhakupalvelu Joblyn kautta on lähetetty yli miljoona työhakemusta palvelun ensimmäisen vuoden aikana. Työhakemusten määrä on lähes kaksinkertaistunut edellisvuoteen verrattuna, jolloin palvelu tunnettiin vielä Monster.fi -nimellä.

– Hakemusten määrässä näkyy dramaattinen muutos. Koronavuodet käynnistivät työpaikanvaihtobuumin, joka ei näytä laantumisen merkkejä. Nousevat hinnat ja kasvavat korot saavat etsimään parempipalkkaista työtä, sanoo Joblyn maajohtaja Mika Kiiskinen.

Hakemukseksi lasketaan Hae paikkaa -painikkeen klikkaaminen työpaikkailmoituksessa. Kasvaneen hakemusmäärän lisäksi hakuvahtien määrä kasvoi 35 prosenttia ja uusia CV:itä ladattiin palveluun 65 prosenttia aiempaa vuotta enemmän.

– Vuosi sitten uudistettu sivustomme toimii entistä paremmin ja tavoitamme työnhakijat tehokkaammin, Kiiskinen sanoo.

Työnantajilla otollinen hetki julkaista työpaikkoja

Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksessa uusia avoimia paikkoja oli syyskuussa 32 500 vähemmän kuin edellisvuonna.

Vaikka avoimien työpaikkojen kokonaismäärä on vähentynyt, korostuu edelleen aloja, joita vaivaa kova työvoimapula.

Joblyssa työpaikkoja oli vuoden aikana auki eniten myynnin, kuljetuksen ja logistiikan, hallinto- ja toimistotyön, terveydenhuollon sekä asennuksen ja kunnossapidon aloilla. Myös asiakaspalvelutehtäviä ja hotelli- ja ravintola-alan paikkoja oli runsaasti auki.

– Työnantajilla on nyt hyvä hetki ilmoittaa työpaikkoja ja markkinoida niitä. Työpaikkoja on auki vähemmän, mutta niitä selataan aiempaa enemmän, jolloin työnhakijoiden huomio on helpompi herättää toimivalla mainonnalla, Kiiskinen sanoo.

Kuinka suomalaiset hakevat töitä?

Työpaikkoja haetaan aktiivisimmin alkuvuodesta. Toinen hakupiikki sijoittuu kesälomien jälkeiseen aikaan.

Vilkkaimpia työnhakupäiviä ovat maanantai ja tiistai. Työpaikkoja selataan aktiivisimmin aamupäivisin. Joblyn datan perusteella paikkoja katsellaan eniten mobiililaitteilla, mutta itse hakemukset jätetään useimmiten tietokoneella.

Toimivissa työpaikkailmoituksissa korostuvat selkeä ja tehtävää kuvaava otsikko, sekä riittävä informaatio kyseisestä tehtävästä.

– Hyvässä ilmoituksessa työntekijältä vaaditut asiat ovat tasapainossa palkan ja tarjottujen etujen kanssa. Nykypäivänä palkan lisäksi korostuvat arvot ja vastuullisuus, Kiiskinen sanoo.

Näillä aloilla on julkaistu eniten työpaikkoja Joblyn ensimmäisen vuoden aikana

 1. Myynti
 2. Kuljetus ja logistiikka
 3. Hallinto- ja toimistotyö
 4. Terveydenhuolto
 5. Asennus ja kunnossapito
 6. Asiakaspalvelu
 7. Hotelli- ja ravintola-ala
 8. Tuotanto
 9. Teollisuus
 10. Sosiaalityö

Lisätietoja:

Mika Kiiskinen

Country Manager, Alma Jobly

010 665 3498
mika.kiiskinen@jobly.fi

Jobly on tulevaisuuden työnhakupalvelu, jossa sinun ei tarvitse olla paras ollaksesi sopivin. Joblysta löydät avoimet työpaikat ja niistä itsellesi sopivimman helposti, aina ja kaikkialla.

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 12 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

 • Julkaistu: 31.10.2023, 10:15
 • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli