Alma Media > Mainostajalle > Tee videomainoksestasi se video, jota halutaan katsoa
Videomainonta on suuren huomioarvon formaatti

Tee videomainoksestasi se video, jota halutaan katsoa

Huomioarvon merkitys mainonnassa on esillä tänä päivänä vahvasti, kun puhutaan digitaalisesta mainonnasta ja varsinkin brändimainonnasta. Video on yksi keino tehdä korkean huomioarvon mainontaa. Lue myös, mitä visuaalisuuden ammattilainen sanoo videoiden kustannustehokkuudesta vuonna 2023.

Videolla voit tehdä omannäköistä mainontaa – wau-efektillä

Video mahdollistaa paljon sellaista, mistä staattinen kuva voi vain haaveilla. Videon avulla voi laittaa koko näytön elämään, visualisoida sellaista, mitä sanoin ei voi selittää ja tehdä mahdottomasta mahdollisen. Videomainonta on mielikuvamainontaa parhaimmillaan.

Video sopii erinomaisesti, kun tavoitteenasi on:

Video on suuren huomioarvon mainosformaatti

Mainonnassa käytettynä video on vaikuttava ja tunteita herättävä formaatti. Video pidentää kampanjan vaikutusaikaa ja syventää muistijälkeä, mikä taas vaikuttaa myyntiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Videomainonta sopii erinomaisesti brändin rakentamiseen ja videolla voi vaikuttaa brändimielikuvaan, sen avulla voi sitouttaa ja erottautua kilpailijoista, aktivoida ja ohjata toimintaan. Videon avulla voi myös lisätä kiinnostavuutta brändiin ja tuoda omia erottuvuustekijöitä näyttävästi esiin.

Digitaalisessa mediassa video on erinomainen työkalu brändin rakentamiseen monimediallisissa mainoskampanjoissa. Video vaikuttaa brändiin display-mainontaa tehokkaammin erityisesti brändin tunnettuuden ja vetovoiman kasvattamisessa.

Lähde: IAB Australia ja Kantar (2021)

Hyvin suunniteltu sisältö tuo huomiota ja tuloksia

Lyhytkin video voi tuoda erinomaisia tuloksia, kun idea osuu nappiin ja paikka on oikea. Tuotanto voidaan tehdä myös kevyesti – yksinkertaisimmillaan tuomalla pieni liike muuten staattiseen aineistoon. Mikä tahansa video ei kuitenkaan toimi, vaan sisällöllä, mainoksen sijoittelulla ja ympäristöllä sekä kohdennuksella on valtava merkitys tehoon.

Videon avulla voit kasvattaa kilpailuetuasi

 • Videon avulla kampanjan huomioarvo voi nousta jopa 23 %.
 • Videomainonta oikeassa premium-mediaympäristössä lisäsi brändihakuja 23 % ja sivustolle siirtymisiä 153 %.
 • Videomainosten muistijälki on 42 % korkeampi premium-sivustoilla olevissa mainoksissa verrattuna sosiaalisen median sivustoihin.
 • Jos videon alkuun on kiinnitetty huomiota ja se on tehokas, 90 % kuluttajista tunnisti brändin jo lyhyistäkin videoista.

Lähde: Warc (2021)

Tästä syystä videomainonta toimii

 • Video on pieni tarina. Liikkuvalla kuvalla kerrot hauskoja, liikuttavia, yllättäviä, mielenkiintoisia, visuaalisia, informatiivisia tarinoita ja voit vaikuttaa kuluttajien tunteisiin – ja tätä kautta ostokäyttäytymiseen.
 • Videomainonta sopii ostopolun jokaiseen vaiheeseen: huomion herättämiseen, tunnettuuden vahvistamiseen, päätöksentekoon kannustamiseen sekä sitouttamiseen.
 • Tuotteet ja brändin voi tuoda esiin selkeämmin ja monipuolisemmin videolla kuin pelkän kuvan tai tekstin avulla.
 • Video on visuaalinen ja näyttävä mainosmuoto suurella mainospinnalla.
 • Kohdennusmahdollisuudet ovat yhtä monipuoliset kuin display-mainonnassakin.

Nyt suositaan pystyvideoita

Mobiililaitteita käytetään arjessa kaikkialla ja jatkuvasti yhä enemmän. Suosittujen some-alustojen ja helposti kulutettavien sisältöjen ansiosta videokatselut ovat kääntymässä pystymuotoon. Videosisältöjä halutaan katsella helposti ja nopeasti laitetta kääntelemättä. Pystymuotoisella videomainoksella on mahdollista saada parempi huomioarvo mobiililaitteen ruudulla, sillä se peittää enemmän ruudun pinta-alaa kuin vaakamuotoinen videomainos.

Tutustu monipuoliseen videotuotevalikoimaamme

Videotuotevalikoima Almalla on mainio ja monipuolinen: saatavilla on esimerkiksi Instream-videomainonnan ratkaisut preroll ja postroll, joita voi ajaa vaaka- tai pystyformaatissa. Instream-mainosvideoissa on huomionarvoista se, että käyttäjä on menossa sisältövideon pariin ja valmis viettämään sen parissa aikaa, joten hän on siinä hetkessä vastaanottavainen liikkuvalle kuvalle ja äänelle.

Outstream-ratkaisussa videomainos näkyy toimituksellisten tekstisisältöjen, kuten artikkelien ja uutisten yhteydessä, ja mainoksella on mahdollista saada tehokkaasti laaja peitto.​

Videomainontaa voi näyttää myös millä tahansa normaalilla mainospaikalla, jolloin on kyse inbanner-ratkaisusta. Inbanner-mainosmuodossa koko bannerimainos tai vain osa sitä voi olla videota.

”Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin yksi video mahdollistaa usein enemmän kuin tuhat kuvaa. Liikkuva kuva jää mieleen paremmin kuin vain staattinen mainos, ja Alman kattavasta videotuotteiden valikoimasta löydät ideallesi ja tavoitteellesi toimivan ratkaisun. Mainosvideo jaellaan oikeassa hetkessä sekä sille sopivassa paikassa, jotta voit tehdä videokampanjallasi vaikutuksen”, sanoo Alman Digimainonnan kehityksestä tuotepäällikkö Antti Nietula.

”Rohkaisemme kokeilemaan myös pystyvideoformaattia. Somessa käytetty videoaineisto sopii erinomaisesti pystyvideoihin. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja kysy, mitä on saatavilla ja mitkä formaatit toimisivat sinun tarpeisiisi”, Nietula jatkaa.

Alma Brand Studio toteuttaa!

Vaikuttavuus ja vakuuttavuus saadaan aikaan videolla. Moni kuitenkin tuskailee, että videotuotannot vievät liikaa aikaa, ovat kalliita toteuttaa eikä hyöty ole muutaman sekunnin arvoinen. Mitä tähän sanoo visuaalisuuden ammattilainen Matti?

Matti Nousiainen, Visual Lead, Alma Brand Studio

”Alma Brand Studion videotuotannoissa laadun ohella yksi tärkeä osa on kustannustehokkuus. Nykyteknologia mahdollistaa kevyemmin toteutetut tuotannot tinkimättä kuitenkaan laadusta. Samaan lopputulokseen voi nykyisin päästä, vaikka tuotannon hinnasta tippuisikin yksi nolla perästä. Sarjana tuotetuissa videoissa kustannustehokkuus vielä kasvaa, kun päästään tekemään useampaa videota samanaikaisesti. Videot ovat siis erittäin kustannustehokas tapa herättää asiakkaan kiinnostus”, sanoo Alma Brand Studion Visual Lead, Matti Nousiainen.

Mainostaja, lisää videomainonta kanavapalettiisi viimeistään nyt

Videosisältöjä kulutetaan kaikkialla; suoratoistopalveluissa, somekanavissa, uutismedioissa sekä monissa sovelluksissa ja alustoilla. Videopainotteiset sisällöt ovat osa monen arkea. Mainostajalle tämä tarkoittaa mainosbudjetoinnissa ja -suunnittelussa sitä, että viimeistään tänä vuonna kannattaa satsata videomainontaan, jos haluaa saada huomiota.

Kerromme mielellämme lisää videomainonnan mahdollisuuksista, ota yhteyttä!

 • Antamiasi tietoja käytetään vain tähän yhteydenottopyyntöön vastaamiseen. Tietosi poistetaan järjestelmästämme automaattisesti 12 kuukauden kuluttua.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Katso koukuttavia Celtra-toteutuksia »

Tutustu outstream-mainontaan » 

Lue lisää videomainonnasta brändinrakentajana »

 • Julkaistu: 8.6.2023, 15:45
 • Kategoria: Mainostajalle
 • Teema: videomainonta

Lyhyt vs. pitkä video

Brändiä rakennetaan pidemmillä videomainoksilla, kun taas lyhyet toimivat erinomaisesti tukena, muistuttavana ja myyntiin ohjaavana.

Lyhyet videot lisäävät pidempien videoiden muistettavuutta. Lyhyt videomainonta toimii etenkin silloin, kun brändi/tuote/asia on jo ennestään jollain tavalla tuttu viestin vastaanottajalle.

Lähde: Kuulas Videoinsight 2022 / Warc 2021, Admap (2019)

 

Katso koukuttavia Celtra-toteutuksia »

Tutustu outstream-mainontaan » 

Lue lisää videomainonnasta brändinrakentajana »

 

 

Jaa artikkeli