Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media myy omistuksensa Talent’em-yhtiöstä

Alma Media myy omistuksensa Talent’em-yhtiöstä

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                          2.5.2023

ALMA MEDIA MYY OMISTUKSENSA TALENT’EM-YHTIÖSTÄ

Alma Media on myynyt 90 prosenttia omistamastaan Talent’em-yrityksen osakekannasta yhtiön toimivalle johdolle. Loput 10 prosenttia on sovittu myytäväksi vielä tämän vuoden aikana. Talent’em on tsekkiläinen erityisesti suorarekrytointiin erikoistunut yritys, joka tuli Monster.cz-nimisenä Alma Media -konserniin vuonna 2013. Sittemmin Alma Media on irtautunut yhteistyöstä kansainvälisen Monster Worldwide -työnhakupalvelun kanssa.

– Alma Career hakee skaalautuvaa liiketoimintaa erityisesti digitaalisissa rekrytointipalveluissa. Talent’em liiketoimintamalli suuntautuu enemmän suorahakuun. Siksi oli luontevaa luopua yhtiöstä. Toivotamme sille menestyksekästä jatkoa, sanoo Alma Careerin liiketoimintajohtaja Vesa-Pekka Kirsi.

Talent’emin vuoden 2022 liikevaihto oli noin 0,8 miljoonaa euroa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupalla ei ole merkittävää tulosvaikutusta Alma Medialle.

Lisätietoja: Vesa-Pekka Kirsi, liiketoimintajohtaja, Alma Career, puh. 010 665 2587.

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 2.5.2023, 15:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli