Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Vuokraovi.com tuo vuokranantajille vuokran maksun turvaavan palvelun

Vuokraovi.com tuo vuokranantajille vuokran maksun turvaavan palvelun

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                          27.2.2023

VUOKRAOVI.COM TUO VUOKRANANTAJILLE VUOKRAN MAKSUN TURVAAVAN PALVELUN

Alma Median kehittämä, Vuokraovi.comin Asuntoneuvos, tuo asuntosijoittajille ja yksityisille vuokranantajille digitaalisen työkalupakin. Digitaalisten työkalujen avulla he voivat hoitaa vuokrasopimuksen sähköisen allekirjoituksen yhdessä palvelussa, varmistaa vuokran maksun ajallaan ja parantaa vuokra-asuntojensa vuokrattavuutta. Asuntoneuvos.com tarjoaa käyttäjilleen lisäksi asuntomarkkinadataa omien kohteiden vuokratason ja myyntihinnan määrittelyyn.  

Vuokra-asuntomarkkina on merkittävä osa asumisen kokonaismarkkinaa Suomessa. Vuokra-asuntoja on Suomessa noin 923 000, joista yli kaksi kolmasosaa on vapaarahoitteisia. Vapaarahoitteisista yksityisten vuokranantajien omistuksessa on 360 000 vuokra-asuntoa.   

– Vuokralla asuminen on aiempaa suositumpaa ja asuntosijoittaminen suosio on kasvanut Suomessa vakaan vuokratuoton ja arvonnousun kiinnostaessa. Laajennamme Vuokraovi.com-palvelua Asuntoneuvos.comin avulla ja digitalisoimme vuokrausprosessin asuntoilmoituksesta sopimuksen dokumentointiin ja vuokrasuhteen hoitoon. Asuntoneuvos.com laajentaa liiketoimintaamme jatkuvaveloitteisiin palveluihin kohderyhmänä erityisesti yksityiset vuokranantajat, sanoo Alma Consumer -yksikön johtaja Kari Kivelä.  

Asuntoneuvos.comin Vuokramaksuturva-tuotteella vuokranantaja voi varmistaa vuokran tilityksen omalle tililleen riippumatta siitä, onko vuokralainen hoitanut maksun ajallaan. Vakuutusmääräksi lasketaan kahden kuukauden vuokraa vastaava summa, turvan omavastuuta ei ole. Vuokramaksuturvan hinta on 3,5 prosenttia vuokran määrästä kuukausittain, ja Vuokramaksuturva-asiakas saa lisäksi Vakuusturvan ilman erillistä kulua.  

– Markkinatutkimuksen mukaan kolme neljästä vuokralaisesta on valmis vuokraamaan kodin verkossa. Vuokraovi.comin Markkinapulssin mukaan perinteisestä rahavakuudesta luopuminen on vuokra-asunnon vaihtajille toiseksi tärkein vuokranantajan tarjoamista eduista. Sillä että vuokravakuus on nolla euroa, on erittäin tai melko paljon merkitystä 76 %:lle vastaajista vuokrauspäätöstä tehdessä, sanoo Vuokraovi.com-palvelun liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen.  

Digitaalinen vuokrausprosessi edellyttää vahvaa tunnistautumista ja se tuo turvallisuuden lisäksi asuntosijoittajan toimintaan lisää nopeutta ja joustavuutta. Vuokraovi.com tuottaa palvelut yhteistyössä Vakuutusosakeyhtiö Garantian sekä Svea Bankin kanssa.  

– Asuntoneuvos.com ja OviPRO-palvelu kiinteistönvälittäjille ovat esimerkkejä Alma Median strategisesta suunnasta markkinapaikkojen kehittämisessä kohti kehittyneempiä digitaalisia palvelualustoja, sanoo Alma Consumer -yksikön johtaja Kari Kivelä.  

Lisätietoja: Liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen, puh. +358408349334  

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 27.2.2023, 10:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli