Alma Media > Uutinen > Alma Median sijoittajasivuille kiitosta

Alma Median sijoittajasivuille kiitosta

Alma Median sijoittajasivut valittiin Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n järjestämässä parhaat sijoittajasivut -kilvassa keskisuurten yhtiöiden parhaiksi, toista kertaa peräkkäin.

Kilpailussa tarkastellaan sivustojen käytettävyyttä, visuaalista ulkoasua sekä sitä, kuinka yhtiö viestii sijoittajille tietyistä osa-alueista, kuten strategiasta, kasvusta ja kannattavuudesta, taloudellisista tavoitteista ja historiallisesta suorituskyvystä, pääoman käytöstä ja operatiivisten riskien kuvauksesta, hyvästä hallintotavasta ja vastuullisuudesta.

Tulokset julkistettiin Pörssisäätiön järjestämässä Pörssigaalassa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla tiistaina 31.1.2023. Yhtiön palkinnon vastaanotti sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö Teemu Salmi.

”Tämä on meille hyvin merkityksellinen tunnustus, jota arvostamme kovasti. Sijoittajasivusto on yksi tärkeimmistä tiedonvälityskanavistamme sijoittajille. Tarkoituksena on tuoda tiiviisti, monipuolisesti ja helppokäyttöisesti tarjolle sijoittajan tarvitsemat perustiedot. Yritämme pitää sivuston rakenteen selkeänä, mutta myös tuoda uusia elementtejä siltä osin, kun ne parantavat käyttäjäkokemusta”, Teemu Salmi sanoo.

”Ideana on nostaa rimaa tasaisesti ja parantaa sivuja jatkuvasti. Laajemmin ajateltuna on myös tosi tärkeää, että sijoittajille tarjottava informaatio on Suomessa mahdollisimman laadukasta. Tämä kilpailu kirittää meitä yhtiöitä jatkuvasti parantamaan paitsi sivujamme, myös osaltaan kannustaa meitä kehittämään sijoittajaviestintää ja -suhdetyötä kokonaisuutena. Alan parhaat käytännöt inspiroivat kaikkia.”, Salmi jatkaa.

Parhaat sijoittajasivut -kilpailu järjestetään, koska sijoittajaviestintään halutaan kiinnittää huomiota ja parhaita käytäntöjä nostaa esiin. Kilpailussa arvioidaan kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivut neljässä eri sarjassa: suuret, keskisuuret ja pienet yhtiöt sekä First North -yhtiöt. Listattujen yhtiön sijoittajasivuilta tietojen on löydyttävä helposti, nopeasti ja loogisesti. Kaikki sijoittajasivustot käydään huolellisesti läpi ja pisteytetään vuosittain vaihtuvien tarkkojen kriteerien mukaan.

Yhtiöiden verkkosivut ovat erityisesti yksityissijoittajille tärkeä tietolähde. Sijoittajasivujen on oltava suomeksi, jotta ne otetaan tarkasteluun – viestintä suomeksi on tärkeää kotimaisille kotitalouksille, jotka sijoittavat. Kotimaiset yksityishenkilöt omistavat suomalaisten pörssiyhtiöiden osakkeista viidenneksen eli ovat merkittävä sijoittajaryhmä.

  • Julkaistu: 1.2.2023, 10:48
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Jaa artikkeli