Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media syventää yhteistyötään Digitaalinen asuntokauppa DIAS:in kanssa

Alma Media syventää yhteistyötään Digitaalinen asuntokauppa DIAS:in kanssa

Alma Media Oyj                        Lehdistötiedote                        22.1.2020

ALMA MEDIA SYVENTÄÄ YHTEISTYÖTÄÄN DIGITAALINEN ASUNTOKAUPPA DIAS:IN KANSSA

Alma Media aloittaa strategisen kumppanuuden asuntokaupan digitaalisen palvelualusta DIAS:in kanssa. Samassa yhteydessä Alma Talent Oy on sopinut viiden prosentin omistusosuuden hankkimisesta Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:stä. 

DIAS on suomalaisen ohjelmistoyhtiö Tomorrow Techin kehittämä digitaalisen asunto-osakekaupan alusta, joka toimii asunnon ostajien, myyjien, kiinteistönvälittäjien, rakennuttajien ja pankkien välisenä järjestelmänä. Alusta mahdollistaa asuntokauppaan liittyvien tietojen, maksujen sekä panttien siirtymisen turvallisesti oikeille tahoille. DIAS huolehtii digitaalisilla osakkeilla muun muassa pankkien hyväksynnät, ostajan ja myyjän allekirjoitukset, varainsiirtoveron ja muut maksut sekä omistajamuutoksen tekemisen osakehuoneistorekisteriin.

DIAS on mahdollistanut digitaalisen asuntokaupan käynnin paperisilla osakekirjoilla kesäkuusta 2019. 

Digitalisaatio muuttaa merkittävästi asuntokaupan toimintamalleja. Alma Medialla on portfoliossaan useita asumiseen liittyviä digitaalisia palveluita, kuten Suomen suurin asunnonvaihdon markkinapaikka Etuovi, välittäjien Kivi-palvelu sekä Alma Talent Tietopalveluiden kiinteistö- ja asuntopalvelut. Tavoitteemme on nivoa omat ja kumppaneiden palvelut avoimeksi verkostoksi yhä yhtenäisemmän käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi. Tahtotilamme on samalla edistää koko asumisen toimialan kehittymistä, Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori sanoo.

DIAS:in pääomistaja on Tomorrow Tech ja muut omistajat ovat Suomessa toimivat pankit OP, Danske Bank, Aktia ja S-Pankki. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Alma Median asumiseen liittyviä digitaalisia markkinapaikkoja ovat Suomen suurin asuntohakupalvelu Etuovi.com, vuokraamiseen erikoistunut Vuokraovi.com ja remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi. Alma Median digitaalisiin palveluihin kuuluvat myös kiinteistövälittäjien Kivi-järjestelmän ERP- ja CRM-palvelut sekä Alma Talentin Tietopalveluiden kiinteistötietopalvelut. Lisäksi kotiin ja asumiseen liittyviä aiheita ja asuntomarkkinakehitystä seuraavat Alma Talentin mediat kuten Kauppalehti sekä Alman kuluttajamediat kuten Iltalehti ja Aamulehti.

Lisätietoja: Juha-Petri Loimovuori, toimitusjohtaja, Alma Talent Oy, puh. 010 665 2360

Alma Media lyhyesti

Alma Media on palveluliiketoimintaan ja journalistisiin sisältöihin keskittyvä mediakonserni. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Media rakentaa asiakkailleen kestävää kasvua digitaalisuuden mahdollisuuksia hyödyntäen tietopalveluilla, järjestelmä- ja asiantuntijapalveluilla sekä mainosratkaisuilla. Alma Median toiminta on laajentunut Suomesta Pohjoismaihin, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Alma Mediassa työskentelee noin 1900 ammattilaista, joista noin 30 % toimii Suomen ulkopuolella. Alma Median vuoden 2018 liikevaihto oli 354,6 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 22.1.2020, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli