Alma Media > Mainostajalle > Sijoittajat arvostavat vinkkejä, joilla pistetään eurot poikimaan

Sijoittajat arvostavat vinkkejä, joilla pistetään eurot poikimaan

Varakkaat ja vaurastumisesta kiinnostuneet sijoittajat arvostavat erityisesti laadukasta ja korkeatasoista asiasisältöä. He kaipaavat syventävää tietoa pörssistä sekä asiantuntijoiden analyyttisiä näkemyksiä nopeasti sykkivästä sijoitusmarkkinasta.   

Arvopaperin toimituspäällikkö Petri Koskisen mukaan Arvopaperin lukijat ovat Alma Talentin lehtien lukijoista varakkaimpia. Lukijakunta koostuu pääsääntöisesti varakkaista sekä vaurastumisesta kiinnostuneita sijoittajista. Koskinen kuvailee tyypillistä Arvopaperia lukevaa sijoittajaa valppaaksi, kustannustietoiseksi sekä analyyttiseksi.

”He seuraavat maailman menoa, taloutta ja yrityksiä todella tarkkaan. He ovat hyvin hereillä”

Tyypillisesti osakesijoittajia ja holdareita

Arvopaperia lukevan sijoittajan sijoitussalkun koko on keskimäärin yli 300 000 euroa. Sijoittajista löytyy hyvinkin rikkaita, mutta myös varallisuudeltaan tavallisempia. Yhteistä molemmille on se, että he ovat tyypillisesti osakesijoittajia.

Lukijoista suurin osa on holdareita, jotka noudattavat buy and hold -strategiaa. Holdareilla on pitkäaikaisia osakesijoituksia, sillä he enimmäkseen ostavat osakkeita ja myyvät harvoin. Treidareitakin on lukijoiden joukossa jonkin verran, mutta he lukevat enemmän Arvopaperin verkkosisältöä kuin printtiä.

Moni sijoittajista käyttää myös varainhoitajia apunaan. Koskinen kuitenkin uskoo, että tyypillisellä lukijalla on ainakin yksi oma osakesalkku, jota hän hoitaa itse.

”Omien rahojen sijoittaminen pitää mielen valppaana, sillä ei haluta tehdä tappiota. Sijoittaessa toisten rahoja tai rahastoon, sitä helposti laiskistuu ja luottaa toisten hoitavan homman.” 

Kustannustehokkuus ja tietynlainen piheys ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö rahaa käytettäisi. Sijoituspiireissä on tyypillistä käyttää rahaa esimerkiksi autoihin.

Kasvavana trendinä naisten ja nuorten kiinnostus sijoittamiseen

Koskisen mukaan Arvopaperin lukijakunta koostuu voittopuolisesti miehistä. On kuitenkin huomattu, että naisten ja nuorten kiinnostus sijoittamiseen on selvästi kasvussa. Nuoret ja naiset lukevatkin entistä enemmän sijoitusuutisia ja seuraavat aktiivisesti sijoitukseen liittyviä artikkeleita.

Koskinen kertoo, että lukijat ovat suhteellisen iäkkäitä, koska he ovat ehtineet kerryttää varallisuuttaan elämänsä aikana.

”Vaikka puhutaan iäkkäistä sijoittajista, ovat he kuitenkin ikäisekseen erittäin viriiliä ja aktiivista porukkaa. He ovat hyvin perillä asioista.”, Koskinen lisää.

Arvopaperin lukijoita kiinnostavat aiheet

  1. Osakemarkkinoiden tilanne ja osinkotärpit
  2. Yrityksiin liittyvä tieto
  3. Analyysit
  4. Kaikki uusi tieto, joka voi vaikuttaa osakkeiden arvoihin
  5. ”Sijoitusviihde”. Suora arvo salkun hoitamiseen ei ole välttämättä iso, mutta sisältö on kiinnostavaa ja viihdyttävää.

Koskinen painottaa Arvopaperin lukijoiden arvostavan erityisesti korkeatasoista sisältöä. He ovat myös valmiita maksamaan laadukkaista asiasisällöistä. Ennen kaikkea lukijat hakevat Alma Talentin medioista sytykkeitä omille sijoituspäätöksilleen. He haluavat neuvoja ja tietoa, jotka auttavat heitä vaurastumaan.

sijoittaja

Mikä motivoi päättäjää? Lue lisää täältä >

  • Julkaistu: 16.4.2018, 09:20
  • Kategoria: Mainostajalle

Isa Boström, myyntiryhmäpäällikkö, Alma Talent

Arvopaperin lisäksi Alma Talentin medioista Optio, Kauppalehti ja Talouselämä tavoittavat sijoittajakohderyhmää laajasti.

Esimerkiksi Option lukijoista lähes puolet on naisia, joista moni on nykyinen tai potentiaalinen varainhoitoasiakas.

Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä isa.bostrom@almamedia.fi

Jaa artikkeli