Alma Media > Uutinen > Aamulehti ainoana suomalaisena kisaamassa maailman parhaiten suunnitellun sanomalehden tittelistä

Aamulehti ainoana suomalaisena kisaamassa maailman parhaiten suunnitellun sanomalehden tittelistä

Aamulehti_etusivut_770x370

Aamulehti on valittu ainoana suomalaisena kilpailemaan maailman parhaiten suunnitellun sanomalehden tittelistä Society for News Design -järjestön kilpailussa. Finaalissa on yhteensä 13 sanomalehteä eri puolilta maailmaa. 

Pohjoismaista finaalissa ovat ruotsalainen Dagens Nyheter ja tanskalainen Politiken. Muut finalistit ovat DeMorgen, Die Zeit, The Globe and Mail, The Guardian, The Independent, La Nacíon, The National Post, The New York Times, The Washington Post ja Welt am Sonntag.

Tuomaristo kommentoi Aamulehteä seuraavasti:

”Lehti on kaiken kaikkiaan nokkela. Ei ole helppoa tehdä nokkelaa sanomalehteä, mutta tämän lehden tekijät ovat onnistuneet tehtävässä hyvin. Lehdessä on huumoria, joka saa sen tuntumaan melkein kuin aikakauslehdeltä. Lehdessä on erinomainen rytmi. Yhden sivun jutut, aukeamat, vinjetit ja pienet yksityiskohdat rytmittävät lukukokemusta. Tasapainoinen kokonaisuus, joka onnistuu olemaan yhtä aikaa leikkisä ja vakava. Etu- ja takasivu ovat upeat. Lehti tuntuu tutulta ja helposti lähestyttävältä.”

Kyseessä on maailmanlaajuisen Society for News Design -järjestön kilpailu, johon osallistuu vuosittain satoja sanomalehtiä ja aikakauslehtiä ympäri maailmaa. World’s Best -sarjassa kilpailee tänä vuonna 200 lehteä.

Lue lisää:

Tietoa Aamulehdestä
Katso kaikki Alma Median tuotteet ja palvelut
SND37 World’s Best competition 13 Finalists

  • Julkaistu: 17.2.2016, 10:20
  • Kategoria: Uutinen

Jaa artikkeli