Mikä on Alma-tunnus?

Alma-tunnus on Alma Median palveluiden yhteinen käyttäjätunnus. Luomalla tunnuksen käytät helpommin Alman eri palveluita yhdellä kirjautumisella. Saat käyttöösi laajan uutistarjontamme talouden, politiikan, viihteen ja vapaa-ajan aiheista, sekä käytät helposti monipuolisia asumisen, autoilun ja työnhaun palveluita.

Alma-tunnus korvaa tunnistautumistilanteessa eri palveluiden omat käyttäjätunnukset. Jos sinulla on ennestään tunnus johonkin Alman palveluun, kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja palvelun salasanalla. Ensimmäisellä käyttökerralla käyttäjätunnuksesi muuttuu Alma-tunnukseksi ja palvelun käyttöön liittyvät tietosi liitetään uuteen tunnukseen. Jatkossa muissa Alma-tunnusta käyttävissä palveluissa käytät samaa tunnusta ja salasanaa. Alma-tunnuksen käyttö on maksutonta.

 

Alma Life

Miksi luoda Alma-tunnus?

Alma-tunnuksella: 

  • pääset yhdellä tunnuksella tilaamiisi verkkosisältöihin ja palveluihin
  • saat enemmän juuri sinulle kohdennettua sisältöä ja pääset käsiksi myös rajattuihin sisältöihin
  • saat Alman asiakkaille suunnattuja etuja ja tarjouksia
  • käytät palveluitamme turvallisesti.

Alma-tunnus on käytössä seuraavissa palveluissa

Alma-tunnus on käytettävissä tällä hetkellä seuraavissa palveluissa: Kauppalehti, Talouselämä, Tekniikka & Talous, Tivi, Mikrobitti ja Tunto. Alma-tunnus korvaa tunnistautumistilanteessa eri palveluiden omat käyttäjätunnukset. 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Alma-tunnus?
Alma-tunnus on Alma Median palveluiden yhteinen käyttäjätunnus, joka koostuu sähköpostiosoitteestasi ja luomastasi salasanasta.

Miksi Alma-tunnus kannattaa luoda?
Pääset yhdellä tunnuksella tilaamiisi verkkosisältöihin ja palveluihin sekä hallinnoit kaikkia Alman palveluiden tilauksiasi ja maksutietojasi yhdestä paikasta. Lisäksi saat enemmän juuri sinulle kohdennettua sisältöä ja pääset käsiksi myös rajattuihin sisältöihin.

Missä voin luoda Alma-tunnuksen?
Alma-tunnuksen luominen onnistuu kätevästi palveluiden kirjautumislomakkeelta, Luo Alma-tunnus -painikkeella. Alma-tunnus luodaan sinulle myös tilauksen yhteydessä, mikäli et ole luonut Alma-tunnusta aiemmin.

Missä palveluissa Alma-tunnusta voi käyttää?
Palvelulistaus löytyy esittelysivultamme. Saat lisäksi tunnistautumistilanteissa vihjeitä palveluista joissa Alma-tunnus on käytettävissä.

Olen unohtanut kirjautumistietoni. Mitä teen?
Voit vaihtaa salasanasi Unohtuiko salasanasi? -toiminnon kautta kaikissa palveluissa. Toiminnon löydät kirjautumislomakkeelta. 

Yritin jo vaihtaa salasanani, mutta siihen tarvittava sähköposti ei ole tullut perille. Mitä teen?
Tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Osa sähköpostiohjelmista tulkitsee automaattisesti lähetetyt sähköpostit roskapostiksi.

Onko Alma-tunnus henkilökohtainen vai voinko jakaa sen kavereille tai perheenjäsenille?
Alma-tunnus on henkilökohtainen tunnuksesi.

Monessako laitteessa voin olla kirjautuneena Alma-tunnuksella yhtä aikaa?
Alma-tunnus ei rajoita kirjautumiskertoja. Tilauksesi voi kuitenkin rajoittaa yhtäaikaisten istuntojen määrää.

Haluaisin luoda Alma-tunnuksen alle 18-vuotiaalle. Onko se mahdollista?
Alma-tunnuksen luominen alle 18-vuotiaalle on mahdollista. Huomaa, että alaikäisen käyttäjän huoltajat ovat vastuussa käyttäjän toiminnasta. Tarkasta myös palveluiden käyttöehdot.

Minulla on ennestään tunnus johonkin Alman palveluun kuten Kauppalehteen. Voinko muuttaa sen Alma-tunnukseksi?
Olemassa oleva tunnuksesi ja salasanasi toimivat Alma-tunnuksena niissä palveluissamme, joissa Alma-tunnus on jo käytössä. Alma-tunnuksella voit kirjautua seuraaviin palveluihin Tivi, Arvopaperi, Kauppalehti, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka ja Talous sekä Tuntopalvelu.

Voiko Alma-tunnukseni vanhentua?
Jos et kirjaudu Alma-tunnuksellasi vuoteen, saat palvelustamme herätysviestin. Tunnus passivoidaan kahden vuoden kuluttua viimeisestä käytöstä. Käyttämätön tunnus poistetaan palvelusta kolmen vuoden kuluttua.

Mihin Alma-tunnukseeni liittyviä tietoja käytetään?
Alma-tunnukseen liittyviä tietoja käytetään kirjautumiseen, tilausasioiden hallinnointiin, tuotekehitykseen sekä mainonnan kohdentamiseen. Haluamme tehdä Alma-kokemuksestasi mahdollisimman hyvän ja pyrimme tarjoamaan juuri sinulle sopivia sisältöjä ja markkinointia. Lisää tietoa löytyy Alman tietosuoja-sivulta.

Voinko itse vaikuttaa siihen, mitä sisältöjä ja mainoksia minulle näytetään?
Alma-tunnusta käyttämällä palveluillamme on personointiin tarvittava tieto, ja juuri sinulle kohdennettavan sisällön tuottaminen on mahdollista. Kaikilla Alman sivustoilla ei kuitenkaan toistaiseksi ole mahdollisuutta palvelun omatoimiseen personointiin.

Miten voin pysyä kirjautuneena?
Alma-tunnus on kertakirjautumistunnus. Sama tunnus käy jokaiseen Alma-tunnusta käyttävään palveluun. Kirjautuminen voi tapahtua automaattisesti antamaasi tunnistetietoa käyttäen. Joissakin palveluissa sinulta pyydetään vahvistus käytettävästä tunnuksesta.
Huomaathan, että jos selaimesi poistaa (tai poistat itse) evästeet selailun jälkeen, ei selaimesi enää muista kirjautumista seuraavalla kerralla.

Mitä jos Alma-tunnuksen käyttö ei onnistu/en pääse kirjautumaan/muu ongelmatilanne?
Alma-tunnus on testattu toimivaksi yleisimmillä selaimilla. Varmista, että käyttämäsi selain on tuettujen selaimien listalla. Tuetut selaimet ovat IE11 tai uudempi, sekä viimeisimmät versiot Firefoxista, Chromesta ja Safarista.

Haluaisin poistaa Alma-tunnukseni käytöstä. Miten se tapahtuu?
Voit tehdä halutessasi pyynnön tietojen poistosta. Huomaa, että Alma-tunnuksen poistamisen jälkeen et voi tunnistautua Alma-tunnuksen piirissä olevissa palveluissa.

Alma-tunnuksella käytettävien palveluiden käyttöehdot

Alma Talentin digitaalisten palveluiden käyttöehdot löydät täältä.

Tunto-palvelun käyttöehdot löydät täältä.

Tutustu myös yksityisyyden suojaan Alma Mediassa: Tietosuojakuvaus.

Alma life