Uuden Suomen toimituksen yhteystiedot
Postiosoite: PL 189, 00101 HELSINKI
Käyntiosoite: Alvar Aallon katu 3 C
Sähköposti: uusisuomi@almamedia.fi
Uutistoimitus: p. 010 665 101
Tekninen ylläpito: us.yllapito@almamedia.fi
Puheluiden hinnat: 8,8 snt/min (sis alv 24 %).
Sama hinta soitettaessa kiinteän puhelinverkon liittymästä ja soitettaessa matkapuhelimesta.
Päätoimittaja
Jenni Tamminen
040 352 0907
Uutispäällikkö
Teppo Ovaskainen
040 519 3460
Kehityspäällikkö
Timo-Jaakko Rautavuori
Ulkoasupäällikkö
Lars Holm
Tuottaja
Joakim Kullas
Toimittaja
Markku Huusko
Uuden Suomen periaatelinja
Uusi Suomi on poliittisesti sitoutumaton kansanvallan äänenkannattaja. Kerromme, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja miksi. Autamme lukijaa muodostamaan valistuneen mielipiteensä asioista.
Uskomme moniäänisyyteen, yhdenvertaisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Edistämme asiapohjaista yhteiskunnallista keskustelua ja vastuullista sananvapautta.
Toteutamme tehtäväämme luotettavalla, herättelevällä ja analyyttisella uutispalvelulla sekä blogialustalla, joka kokoaa yhteen kansalaiset ja yhteiskunnan vaikuttajat. Uusi Suomi on aidosti keskusteleva verkkolehti.
Tarjoamme kansalaisille, vaikuttajille ja päättäjille olennaisia ajattelun välineitä ja uusia näkökulmia.
Uusi Suomi on vastuussa vain lukijoilleen. Olemme riippumattomia poliittisista puolueista, etujärjestöistä ja yhtiöistä. Torjumme painostuksen. Uskallamme haastaa valtaapitävät.
Vuonna 2007 perustettu Uusi Suomi toimii verkossa uutissivustona sekä ylläpitää blogipalveluita, joissa kirjoittajat esiintyvät omilla nimillään ja kasvoillaan. Verkkolehti Uusi Suomi kunnioittaa aiemmin painettuna sanomalehtenä ilmestyneen Uuden Suomen perintöä.
Journalistin ohjeita täydentävät periaatteet Uudessa Suomessa
Uusi Suomi on sitoutunut totuudenmukaiseen, avoimeen ja moniarvoiseen journalismiin. Tehtävämme on tuottaa monipuolista ja kiinnostavaa sisältöä, jonka laatuun lukijat voivat luottaa.
Lukijoiden luottamus on ansaittava joka päivä. Noudatamme työssämme Journalistin ohjeita, jotka asettavat toimittajille lainsäädäntöä tiukempia vaatimuksia.
Tarkistamme aina saamamme tiedot huolellisesti ennen uutisen julkaisua varmistuaksemme, että tiedot pitävät paikkansa.
Nopeissa uutistapahtumissa on tavallista, että tiedot ovat aluksi epävarmoja ja täydentyvät. Silloin kerromme lukijalle, että uutinen päivittyy.
Uutisointimme on puolueetonta eikä meillä ole poliittista agendaa.
Emme tavoittele journalismillamme taloudellista tai muuta hyötyä, eivätkä toimittajamme tee uutisia lähipiiristään. Emme maksa haastateltavillemme uutisista tai haastatteluista.
Journalismimme perustuu pääosin julkisiin tai avoimiin lähteisiin. Toisinaan arvioimme yhteiskunnallisen edun vaativan uutisen julkaisua, vaikka se perustuisi nimettömiin lähteisiin. Tällöin edellytämme, että uutisena julkaistava tieto on saatu useasta toisistaan riippumattomasta lähteestä.
Pyrimme uutisoinnissamme aina virheettömyyteen ja tasapuolisuuteen. Kun virheitä sattuu, korjaamme sen viipymättä ja ilmoitamme samassa yhteydessä, mitä muutoksia juttuun on tehty.
Mikäli huomaat virheen julkaisemassamme uutisessa, voit ilmoittaa siitä toimitukselle esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen uusisuomi@almamedia.fi tai soittamalla numeroon 010 665 101.
Jos uutisessa esitetään kritiikkiä tunnistettavaa henkilöä tai yhteisöä kohtaan, annamme kritiikin kohteeksi joutuneelle mahdollisuuden kertoa oman näkemyksensä. Jos henkilöä ei tavoiteta ennen uutisen julkaisua tai hän ei halua kommentoida asiaa, kerromme tämänkin uutisessa.
Kerromme haastateltavillemme etukäteen, missä yhteydessä heidän lausuntoaan käytetään. Annamme mahdollisuuden tarkastaa sitaatit ennen uutisen julkaisua.
Emme vaikene hankalista aiheista. Haluamme varmistua, että lukijamme tietävät, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.
Uuden Suomen oikaisukäytäntö
Uusi Suomi korjaa olennaiset asiavirheet viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön.
Oikaisu julkaistaan Uuden Suomen toimituksellisilla verkkosivuilla.
Korjauksen huomioarvo on suhteessa virheen vakavuuteen. Jos jutussa on useita asiavirheitä tai jos virheestä voi aiheutua suurta vahinkoa, toimitus julkaisee uuden korjatun jutun, jossa virheellinen tieto yksilöidään ja korjataan.
Tee oikaisupyyntö Uuteen Suomeen