Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja > Yhdenvertaista ja monimuotoista työelämää

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Yhdenvertaista ja monimuotoista työelämää

Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia käynnisti vuonna 2018 hankkeen, joka pyrkii helpottamaan vammaisten työllistymistä ja etsimään uusia työllistymismahdollisuuksia.

Help With Heart -hankkeessa kasvatetaan slovakialaisyritysten osaamista ja ymmärrystä vajaakuntoisista ja kehitysvammaisista työntekijöistä, jotta heille olisi työmarkkinoilla tarjolla aiempaa monipuolisempia tehtäviä. Profesian työnhakuportaalissa, Profesia.sk:ssa, yrityksillä on myös mahdollisuus tutustua vajaakuntoisiin työnhakijoihin veloituksetta. 

 – Teetimme tutkimuksen, jossa kysyimme monimuotoisuuden hyväksymisestä työpaikoilla. Tutkimuksen mukaan vammaisten osuus työpaikoilla oli hyvin pieni, joten halusimme helpottaa heidän työllistymistään, toteaa Profesian yhteiskuntavastuupäällikkö Anna Podlesná.

Help with Heart -hankkeessa autetaan vajaakuntoisia työnhakijoita löytämään paikkansa työelämässä.Tutkimusten mukaan 25% vajaakuntoisista työnhakijoista onkin onnistunut saamaan työpaikan profesia.sk-sivuston kautta. Yhtiön tavoitteena on tuplata osuus vuoteen 2025 mennessä

Vuonna 2020 Profesia voitti Via Bona -vastuullisuuspalkinnon muun muassa työstään vajaakuntoisten työllistymismahdollisuuksien edistämisestä. 

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.