Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja > Parempien koulujen puolesta

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Parempien koulujen puolesta

Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia käynnisti vuonna 2018 rehtoreille suunnatun työelämätaitojen akatemian, joka keskittyy koulujen henkilöstöjohtamisen kehittämiseen. 

Hankkeen tavoitteena on kehittää slovakialaisia kouluja työympäristöinä ja vähentää opettajien vaihtuvuutta. Akatemian pilottiosioon osallistuu 22 rehtoria eri puolilta Slovakiaa, ja siitä suunnitellaan vähintään kolmivuotista hanketta.  

– Koulutussektori on ollut ongelmissa jo pitkään, eikä kouluja pidetä yleisesti ottaen houkuttelevina työnantajia, Profesian yhteiskuntavastuupäällikkö Anna Podlesná kertoo projektin taustoista. 

Parantaakseen koulujen mahdollisuuksia löytää ammattitaitoisia opettajia auki oleviin työpaikkoihin Profesia antaa myös koulujen ja muiden oppilaitosten ilmoittaa ilmaiseksi opetusalan työpaikkoja välittävällä sivustollaan. Tempauksen ansiosta koulutussektorin tarjoamien avoimien työpaikkojen määrä on lähes triplaantunut.

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.