Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja > Kaivostyöläisistä koulutettiin koodareita

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Kaivostyöläisistä koulutettiin koodareita

Alma Mediaan kuuluva tšekkiläinen rekrytointiyritys LMC käynnisti vuoden 2016 lopulla koulutusprojektin Koillis-Tshekissä, jossa alueen perinteinen työllistäjä kaivosteollisuus on ajautunut rakennemuutoksen kouriin.

LMC yhdisti voimansa paikallisen kansalaisjärjestön sekä Ostravan teknillisen korkeakoulun kanssa kouluttaakseen alueen kaivostyöläisistä koodareita.

Projektin ensimmäiseen, päivän kestävään johdanto-osioon osallistui yhteensä 70 kaivostyöläistä, joista osa jatkoi koodauksen omatoimista opiskelua verkon välityksellä. Sen jälkeen tiukan seulan läpi projektin päättävälle viisikuukautiselle intensiivikurssille pääsi neljä kaivostyöläistä, joista lähes kaikki olivat iältään yli viisikymppisiä. Näiden miesten osalta muuntokoulutus päättyi neljän kuukauden työharjoitteluun koodarina, jonka jälkeen he saivat koodarin pätevyyden.  

-Projektin alussa rohkenimme toivoa sen poikivan ehkä yhden elävän esimerkin siitä, että yli 50-vuotiaana on mahdollista tehdä valtava urahyppy katoavasta ammatista tulevaisuuden ammattiin. Nyt meillä on neljä sellaista esimerkki, toteaa LMC:n viestinnästä ja sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja Tomáš Ervín Dombrovský.

-Minuun on tehnyt suuren vaikutuksen, mitä nämä miehet ovat kyenneet saavuttamaan saatuaan hiukkasen apua meiltä ja muilta. 

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.