Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja > Eletään ihmisiksi

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Eletään ihmisiksi

Alma Media ja Lasten ja nuorten säätiö järjestivät kesällä 2017 Porin SuomiAreenalla yhdessä paneelikeskustelun, jonka nimi oli ”Vihapuhe, valemedia ja vastakkainasettelu – nuorten ohjeet suomalaisille”.

Nimensä mukaisesti tapahtumassa julkistettiin kymmenen ohjetta, jotka oli kerätty kevään aikana verkkokyselyllä yli tuhannelta yläkouluikäiseltä nuorelta.

Suomen satavuotisjuhlan hengessä nuorten ohjeiden tarkoituksena oli opastaa kaikkia suomalaisia toimimaan niin, että tulisimme toimeen keskenämme myös seuraavan vuosisadan ajan, vaikka maailman muuttuminen yhä monimutkaisemmaksi heittää ihmisille uusia haasteita.

SuomiAreenan keskustelutilaisuus oli osa Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön laajempaa yhteistyötä, jonka kehyksenä toimii vuoden 2018 loppuun asti ulottuva pääyhteistyökumppanuussopimus. LNS on käyttänyt nuorten ohjeita eri yhteyksissä omassa toiminnassaan myös tapahtuman jälkeen. 

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.