Työpajalaiset vierailivat taidemuseo Amos Rexissä

Tuttavia ja tee-se-itse-taidetta – työpajasta elämänkipinää nuorille

Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö ja Helsingin kaupunki järjestävät syksyn aikana kolmen kuukauden mittaisen taidetyöpajan ryhmälle helsinkiläisiä nuoria. Työpajaan sisältyi myös vierailu Amos Rex -taidemuseossa.  

Taidetyöpajaan on valittu 14 nuorta, jotka osallistuvat Helsingin kaupungin Luotsi-toimintaan. Luotsi-toiminta on suunnattu 12–15-vuotiaille, tukea tarvitseville nuorille. Nuoria ohjaa pajassa kaksi helsinkiläistaiteilijaa, Yasmin May Jaafar ja Anni Rupponen

Työpajan aikana nuoret tutustuvat erilaisiin kuvan tekemisen tekniikoihin ja kokeilevat niitä käytännössä. Some-maailmassa kasvaneille nuorille tutuin tapa tuottaa kuvia voi olla video tai kännykällä napattu valokuva. Siksi työpajassa tutustutaan digitaalisiin kuvan tekemisen tekniikoihin. 

- Media-alan yritykset Suomessakin ovat digitalisoituneet nopeasti, ja ihmiset kuluttavat entistä enemmän mediasisältöjä älypuhelimillaan. Siksi työpaja, jossa nuoret pääsevät itse tekemään monipuolisesti erilaisia digitaalisia sisältöjä, sopii meille luontevasti. Samalla pääsemme myös kurkistamaan läheltä, miten nuoret tänä päivänä todella kuluttavat ja luovat sisältöjä, toteaa Alma Median yritysvastuupäällikkö Kirsi Hantula.

Työpajalaiset nauttivat Amos Rexin näyttelyn kokemuksellisuudesta.

Nuoret tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa syyskuun alussa, ja varsinainen työpajatoiminta käynnistyi pari viikkoa sen jälkeen. Lokakuun toisella viikolla nuoret pääsivät vierailemaan Alma Median pääyhteistyökumppanin, taidemuseo Amos Rexin uusissa tiloissa. 

- Amos Rexin näyttelyn kouriintuntuva kokemuksellisuus ja osallistuminen teokseen vakuuttivat nuoret ja museovierailu sai isot peukutukset. Tämän päivän nuorille oman linssin läpi näkeminen on merkityksellistä ja nuoret kuvasivatkin näyttelyssä ahkerasti, kertoo Lasten ja nuorten säätiön kehittämispäällikkö Anna Jussilainen

- Osalle nuorista tämä oli heidän elämänsä ensimmäinen museokäynti. Tärkeää on myös se, että moni halusi tulla uudestaan oman läheisen aikuisen kanssa.

Taidemuseo Amos Rexin yleisöpalvelupäällikkö Elsa Hessle kertoo nuorille museosta.

Myöhemmin nuoret vierailevat myös Alma-talolla, jossa he kokeilevat studiovalokuvausta Alma Talentin valokuvaajan Karoliina Vuorenmäen johdolla.   

Alma Median, Lasten ja nuorten säätiön (LNS) ja Helsingin kaupungin yhteinen työpaja toteutetaan osana LNS:n taidetyöpajaohjelmaa, jonka päämääränä on vahvistaa nuorten itsetuntoa, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja taiteen keinoin. Vahvistuneiden elämäntaitojen avulla nuorten on helpompi ponnistaa kohti opintoja ja työelämää. 
  • Päivämäärä: 11.10.2018, 14:01
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu
  • Teksti: Alma Media
  • Kuvat: Karoliina Vuorenmäki

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Alma Media

Vuoden koti löytyi Raumalta

Alma Median Vuoden koti -kilpailu on päättynyt. Voittajakodiksi valikoitui yleisöäänestyksellä raumalainen pikkukoti, jonka sisustus ihastutti seesteisyydellään ja harkitulla tyylillään.

Almassa tapahtuu
Alma_consumer_aspa_thumbnail

Alma Consumerin asiakaspalvelu palkittiin vuoden parhaana - asiakaskohtaaminen toimii kaikissa kanavissa

Korkea asiakastyytyväisyys ja erinomainen asiakaskokemus jokaisessa kohtaamisessa.

Almassa tapahtuu
Vuoden_koti_thumbnail

Alman brändit etsivät yhdessä vuoden kotia

Alma käynnistää asumiseen liittyvien brändiensä kanssa yhteisen #vuodenkoti-kilpailun, jossa etsitään rohkeita ja persoonallisia suomalaisia koteja.

Almassa tapahtuu
AriPalo_thumbnail

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.

Almassa tapahtuu