Alma Media > Tiedotepankki > 2015 > 2015 > 2015 > Aitoa apua ja arviointia

Aitoa apua ja arviointia

Kun sanfranciscolainen ei osaa päättää mihin mennä lounaalle, hän kaivaa puhelimen taskustaan ja kysyy neuvoa Yelpilta tai muilta suosittelupalveluilta. Kuka tahansa voi kirjoittaa Yelpiin arvostelun paitsi ravintolasta, vaikka kukkakaupasta tai hammaslääkäristään.

Vaikka Yelpissä on joukkovoimaa, San Franciscossa asuva start up -yrittäjä Jutta Weigh ennustaa sen rinnalle tulevan pian toimiala-kohtaisia vaihtoehtoja.

”Yelpin ravintola-suosituksia pitää lukea suodattamalla, koska niitä voi kirjoittaa kuka tahansa ja missä tunnetilassa tahansa.”

Weigh itse suosii Chef’s Feed -sovellusta. Sen suositteluja pääsevät kirjoittamaan vain alan ammattilaiset, kokit omilla nimillään ja kasvoillaan.

– Chef’s Feedissä on rehellistä, positiivista palautetta. Sovelluksesta voi tarkistaa, mikä on ravintolan parhaaksi noteerattu annos tai etsiä missä ravintolassa tietty ruokalaji on parhaimmillaan.

Jutta Weigh löysi myös nykyisen yhtiökumppaninsa startupiinsa San Franciscossa nettipalvelun avulla.​​

Ruoka ja ravintolat ovat Weighin sydäntä lähellä. Ennen muuttoa San Franciscoon hän työskenteli Kiasman ja Ateneumin ravintoloiden ravintolapäällikkönä. Kiasman terassilla Weigh sai myös idean omaan start upiinsa, Appthetable-mobiilisovellukseen, jonka avulla asiakas voi tehdä tilauksia suoraan ravintolan pöydästä ilman tarjoilijan apua.

Myös Appthetable-sovelluksessa voi tähdittää annoksia ja kommunikoida asiakkaiden kanssa.

– Jos asiakas antaa vain 2-3 tähteä, ravintolalla on mahdollisuus kommunikoida asiakkaan kanssa jälkikäteen, vastata palautteeseen ja näin parantaa palveluaan.

Jos Weigh ei ehdi ravintolaan asti, hän tilaa ruokaa kotiin GrubHubin, Caviarin tai Muncheryn kautta. Uusia ruoan kotiinkuljetuspalveluja syntyy San Franciscoon koko ajan lisää.

Naiset ovat näiden start upien johdossa edelleen vähemmistössä. Niinpä Weigh ei voinut kuin inspiroitua, kun hän kuuli Gracey Gareyn perustamasta Watsi-hyväntekeväisyysjärjestöstä.Watsin avulla voi rahoittaa ilman välikäsiä yksittäisten kolmansissa maissa asuvien ihmisten terveydenhoitoa. Watsin hallinto rahoitetaan erikseen, jolloin jokainen lahjoitusdollari menee suoraan apua tarvitseville.

– Pidän siitä, että perustaja on nuori nainen, joka on päättänyt toteuttaa unelmansa. Ihailen Gareyn ratkaisukeskeisyyttä.

Ensimmäisen vuoden aikana Watsi onnistui keräämään yksityisiltä lahjoittajilta yli miljoonaa dollaria.

Jutta Weigh

Ikä? 29 vuotta.

Ammatti? Co-founder, toimitusjohtaja.

Mitä teet Piilaaksossa? Kehitän Appthetable-nimistä sovellustani kahden muun työntekijän kanssa. Appthetablen avulla asiakas voi tehdä ravintolatilauksen ravintolapöydästä käsin. Ravintolat saavat lisämyyntiä, impulsiiviset lisäostokset helpottuvat ja tarjoilijat voivat keskittyä muuhun asiakaspalveluun tilausten ja maksujen ottamisen sijasta.

Mitä haet San Franciscosta? Pyrin pääsemään keskusteluetäisyydelle monenlaisten ihmisten kanssa ja saamaan päivittäin palautetta Appthetablesta. Täällä voi törmätä mielettömiin tyyppeihin missä tahansa, burrito-jonossa tai kun jakaa Uber-kyydin.

Merkityksellisin San Francisco -kokemus? Tapasin yhtiökumppanini McCall Vollumin CoFounderLabin avulla, joka toimii kuin deittisivu mutta yhdistää startup-yrittäjiä ja potentiaalisia työntekijöitä. Ensin vaihdellaan viestejä, soitellaan, sitten tavataan kasvotusten. Kahden kuukauden kulutttua tapaamisesta McCall jätti työpaikkansa ja muutti Chigagosta San Fransiscoon.