Alma Media > Tiedotepankki > 2015 > 2015 > Yhteiset pelisäännöt murroksen tueksi > Nuoret metsästivät unelmia Unelmafoorumissa

Nuoret metsästivät unelmia Unelmafoorumissa

Alma Media laajentaa yhteistyötään Lasten ja nuorten säätiön kanssa. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa nuorten ääntä ja kannustaa heitä pyrkimään kohti unelmiaan. Ensimmäinen askel kohti laajempaa yhteistyötä otettiin Unelmafoorumi-tapahtumassa.

Basso jytisee ja ilmapallot heiluvat, kun sadat nuoret ovat kokoontuneet Nokian pääkonttorin edustalle toukokuun lopussa. Käynnissä on Unelmafoorumi, Lasten ja nuorten säätiön Dreams-hankkeen teemapäivä. Paikalle on saapunut yli 700 yläkouluikäistä nuorta eri puolilta Suomea.

dream1471_370

Dreams-ohjelman tarkoitus on vahvistaa nuorten elämäntaitoja, innostaa heitä ponnistelemaan kohti unelmiaan ja löytämään omat vahvuutensa. Vuoden 2016 Unelmafoorumin teemana on ”Re-Imagine Your Future”.

Tunnelma tapahtumassa on innostuneen odottava. Kohta lavalle nousevat dreamsterit, hankkeen julkkiskummit, jotka omalta osaltaan tsemppaavat nuoria kohti unelmiaan kiertämällä yläkouluissa ympäri Suomen.

– Uskon itse unelmiin ja minusta niitä kohti kannattaa pyrkiä. Kun pääsemme toteuttamaan omaa kutsumusta, uskon, että voimme silloin palvella koko yhteiskuntaa parhaiten, näyttelijä ja kansanedustaja Jani Toivola sanoo.

Omat vahvuudet esiin

Jyväskyläläinen Kiia Toivonen, 14, on tullut tapahtumaan Jyväskylästä ja odottaa esiintyjien näkemistä sekä iltapäivällä koittavia työpajoja.

dream1468_370

Yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden järjestämien työpajojen teemoja ovat muun muassa työ, koulu, ystävyys, hyvinvointi ja luovuus. 26 työpajan joukkoon mahtuu niin tulevaisuuden työn pohdintaa, unelmien tulevaisuuden rakentamista virtuaalimaailmassa, brändäystä kuin räppibiisin tekoakin.

– Kiva päästä tekemään jotain, mitä ei ole ennen tehnyt. Odotan erityisesti vloggaajien näkemistä, Toivonen sanoo.

Venla Suominen, 15, taas odottaa välipalasmoothien valmistusta ammattilaisten opastuksella ja tanssityöpajaa.

Porukka kertoo itse haaveilevansa omasta kodista ja matkustelusta.

– Unelmani on asua joskus ulkomailla, Englannissa tai Amerikassa, matkustella paljon ja auttaa Afrikan lapsia, Suominen sanoo.

dream1461_370

Nuorten ääni kuuluviin

Alma Media on yksi Unelmafoorumin ja Lasten ja nuorten säätiön pääyhteistyökumppaneista. Tahot ovat tehneet yhteistyötä eri projekteissa jo vuodesta 2010. Nyt laajemmasta yhteistyöstä on sovittu vuoteen 2018 asti.

Yhteistyön tavoitteena on nuorten äänen esiintuominen ja osallisuuden vahvistaminen.

– Haluamme olla mukana rakentamassa nuorille, ja samalla koko Suomelle, parempaa huomista konkreettisten tekojen kautta, sanoo Alma Median brändi- ja yritysvastuupäällikkö Sanna Forsström.

dream1470_370

Hetki uutistoimittajana

Alma Median Unelmana elämäsi uutisjuttu -työpajassa nuoret pääsevät Iltalehden toimittajien opastuksella kokeilemaan toimittajan työtä käytännössä. Tehtävänantona ovat muun muassa julkkisten haastattelu, gallupin ja livelähetyksen teko.

Tunnelma on kuin aidossa uutistoimituksessa.

– Jos minä hoidan alkuspiikin, niin kysy sinä kysymykset, yksi nuorista ehdottaa.

– Olisiko tämä hyvä aloitus? utelee toinen.

Kun yksi työryhmistä hioo vielä katugallup-kysymyksiään, on toinen päässyt jo tositoimiin. Kolmikolla on videolla tentattavanaan muusikko Tommy Lindgren, yksi dreamstereistä. Homma sujuu kuin ammattilaiselta ja video saadaan ensimmäisellä otolla purkkiin.

– On rohkaisevaa ja hienoa päästä jakamaan nuorille omia kokemuksia, ja samalla huomata, miten monipuolinen, lahjakas ja luova sukupolvi tuolla on tunkemassa esiin, Lindgren sanoo.

Katso nuorten tekemät Dreamsteri-haastattelusta Iltalehdessä.

Iltalehti on osa Alma Mediaa.

Päivämäärä: 30.5.2016 
Teema: Ihmiset
Teksti: Jenni Uusilehto
Kuvat: Miika Kainu