Alma Media > Täsmävalmennusta tositarpeeseen
Osaaminen
Hyvä työnantaja

Täsmävalmennusta tositarpeeseen

Osaamisvaatimusten muutokset työelämässä ovat usein nykyisin niin nopeita, että perinteinen tapa järjestää työntekijöiden koulutuksia yhteistyössä ulkopuolisten koulutusyritysten kanssa on liian hidas tapa reagoida niihin.

Siksi Alma Median HR kehitti vuoden 2015 keväällä uudenlaisen ketterien valmennusten konseptin, joka täydentää jo aiemmin Alma Mediassa käytössä olleita tapoja kehittää työntekijöiden substanssiosaamista. Konsepti nimettiin Alma Akatemiaksi. 

Akatemian koulutukset saavat alkunsa lähes poikkeuksetta siitä, että yksikön esihenkilö huomaa arkisessa työssä alaistensa tarvitsevan valmennusta jollakin tietyllä osa-alueella. Sen jälkeen hän ottaa yhteyttä HR:ään, joka avustaa valmennuksen suunnittelussa, mutta käytännössä esimiehet ja valmennukseen osallistuvat työntekijät itse räätälöivät valmennuksen sisällön, jotta se vastaa koulutustarpeita. 

Akatemian valmennukset ovat yleensä hyvin suosittuja. Esimiehet ovat tyytyväisiä siihen, että valmennusten suunnittelu kestää ainoastaan parisen viikkoa ja työntekijät iloitsevat siitä, että valmennusten sisältö on hyvin käytännönläheistä ja ajankäyttö tehokasta.  

Alma Akatemian valmennukset ovat myös kustannustehokkaita, koska niissä käytetään valmentajina pääasiassa Alma Median omia osaajia sekä almalaisten kontaktiverkostoihin kuuluvia asiantuntijoita.