Alma Media > Uutinen > Alman autoilun data paljastaa hybridien voittokulun jatkuvan

Alman autoilun data paljastaa hybridien voittokulun jatkuvan

Alma Median Ajankohtaista autokaupasta -webinaarissa vahvistettiin kuluvan vuoden olevan todellinen hybridien vuosi ja käytettyjen autojen kaupan saavuttavan kaikkien aikojen ennätyksen. Tieto perustuu Alman markkinapaikkojen Nettiauton ja Autotalli.comin dataan.  

Alma Median Ajankohtaista autokaupasta -webinaarissa keskiviikkona 15.5.2024 käytiin läpi muun muassa millaista jättiloikkaa hybridiautojen myynti on ottanut ja miten uusien sähköautojen hintamyllerrys on vaikuttanut vaihtoautojen markkinaan. Webinaarin sisältö perustuu Suomen johtaviin autoilun markkinapaikkapaikkoihin kuuluviin Nettiauton ja Autotalli.comin dataan.  

”Ennustimme helmikuun webinaarissamme, että historiallinen käänne hybridien eduksi on tapahtumassa ja tässä kohtaa vuotta voidaan sanoa, että ennuste näyttää toteutuvan”, kertoo Erno Kalalahti, Alma Median Nettiauton liiketoimintapäällikkö.

Tällä hetkellä hybridien nousulle ei näy datan valossa loppua. Viime vuosien aikana hybridimallit ovat uutena käyneet kaupaksi hyvin ja maahantuontikin on ollut aktiivista. Toisaalta taas data kertoo, että mikä tahansa hybridi ei mene välittömästi kaupaksi, vaan myyntiajoissa on eroja merkkien ja mallien välillä.

Odotettavissa käytettyjen autojen kaikkien aikojen kauppavuosi

Vuosi 2024 on käynnistynyt Nettiauton datan perusteella vauhdilla. Tässä kohtaa vuotta on jo ylitetty 4 miljardin rajapyykki myytyjen käytettyjen autojen liikevaihdossa.

”Edellinen huippuvuosi oli 2021, jolloin tähän samaan aikaan vuodesta myynti liikevaihdolla mitattuna oli 3,7 mrd”, kuvailee Kalalahti ja jatkaa ”Nyt myydään liikevaihdollisesti eniten 2021 vuosimallin autoja ja kiinnostavaa on myös se, että kun katsotaan kappalemääräisesti myydyimpiä automerkkejä, on uusi valtias ottanut paikan Škoda Octavian ohittaessa pitkäaikaisen ykkösen Volgswagen Golfin.”

Käyttövoimien osalta myyntiä johtaa edelleen bensa-autot, mutta liikevaihdollisesti määrä on pienentynyt ja myydyissä autoissa nämä edustavat vanhempia ja edullisempia käytettyjä autoja. Kalalahti ennakoi menevän vielä useampi vuosi ennen kuin hybridit ottavat bensa-autot kiinni, mutta dieselin hybridit ohittanevat jo kolmen vuoden sisällä.

Autoilun data asuu Almalla

Alma Median autoilun markkinapaikoilla käydyn kaupan ja liikenteen myötä kertyvästä datasta on löydettävissä ainutlaatuista tietoa ajoneuvojen kaupasta, ostajien mieltymyksistä ja hakutavoista sekä markkinoiden kehityksestä. Nettiauton kautta jopa noin 600 000 autoa vaihtaa omistajaa joka vuosi. Viikoittain palvelu tavoittaa yli 900 000 kävijää (lähde: Google Analytics). 

 ”Nettiautossa meillä on 11,9 miljoonan autoilmoituksen tiedot viimeiseltä viideltätoista vuodelta. Tätä tietoa täydentävät toisen markkinapaikkamme Autotalli.comin data, säännöllisesti tehtävät asiakastutkimuksemme sekä tarvittaessa ulkopuolisista lähteistä hankittava tieto”, kuvailee Kalalahti. 

Alma Media kehittää ajoneuvokauppaa kohti tulevaisuutta digitalisaation tuomia mahdollisuuksia hyödyntäen ja tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Alman autoilun ja liikkumisen kokonaisuuteen kuuluvat esimerkiksi markkinapaikat Nettiauto ja Autotalli.com, vaihtoautojen huutokaupat Baana ja Tukkuautot sekä ajoneuvokaupan järjestelmät kuten Websales ja NettixPro. Alman mediat kuten Iltalehti, Kauppalehti ja Talouselämä kattavat autoiluun ja automarkkinaan liittyviä aiheita.   

Katso toukokuun webinaarin tallenne ja helmikuun webinaarin tallenne.

  • Julkaistu: 15.5.2024, 14:05
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu, Autoilu

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Vertailupalvelut, jotka antavat asiakkaille valtaa myynti- tai ostoprosessissaan 

Ostamisen digitalisoituessa Alma Media ottaa strategisen askeleen kehittääkseen markkinapaikkojaan luokiteltujen…

Almassa tapahtuu

Alma yhteistyöhön 55 Rise and Shine liikkeen kanssa ikäsyrjinnän kitkemiseksi 

Alma Median Talouselämä ja työnhakupalvelu Jobly ovat aloittaneet yhteistyön 55…

Vastuullisuus

Ajankohtaista autokaupasta -webinaaritallenne: Alkuvuoden käytettyjen autojen kauppa ennätystahdissa

Alman jo toista kertaa järjestetty ja suuren suosion saanut Ajankohtaista…

Autoilun datakatsaus