Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Median uuden segmenttirakenteen ja uudistetun liikevaihtojaon mukaiset vertailutiedot

Alma Median uuden segmenttirakenteen ja uudistetun liikevaihtojaon mukaiset vertailutiedot

Alma Media Oyj                                                     Pörssitiedote                             4.4.2024 klo 9.45 

ALMA MEDIAN UUDEN SEGMENTTIRAKENTEEN JA UUDISTETUN LIIKEVAIHTOJAON MUKAISET VERTAILUTIEDOT 

Alma Media julkistaa tilintarkastamattomat uuden segmenttirakenteen ja uudistetun liikevaihtojaon mukaiset vertailutiedot vuoden 2023 kaikilta vuosineljänneksiltä ja tammi–joulukuulta 2023. Alma Media raportoi vuoden 2024 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen uuden segmenttirakenteen ja uudistetun liikevaihtojaon mukaisesti. Vertailutiedot esitetään erikseen konsernitason ja segmenttien osalta.  

Alma Media tiedotti 16.2.2024 uudistetun segmenttirakenteen astuvan voimaan 1.3.2024. Alma Median liiketoimintasegmentit ovat Alma Career, Alma Marketplaces ja Alma News Media.  

Uudistuksen myötä Alma News Media -liiketoimintasegmenttiin kuuluvat Iltalehti, Kauppalehti sekä Alman muut journalistiset uutismediat. Alma Marketplaces -segmenttiin kuuluvat asuntojen, toimitilojen ja liikkumisen markkinapaikat ja järjestelmät, vertailupalvelut sekä yrityksille ja ammattilaisille suunnatut palvelut. Segmentin tunnetuimpia palveluita ovat muun muassa Etuovi, Nettiauto, Objektvision ja Suomenlaki.com. Muutokset eivät vaikuta rekrytointiliiketoimintaan keskittyvään Alma Career -liiketoimintasegmenttiin. 

Konsernin yhteiset toiminnot käsitellään segmenttiraportoinnin ulkopuolella. Konsernin raportoitavat segmentit vastaavat konsernin toimintasegmenttejä. 

Alma Media uudistaa myös liikevaihdon raportointiaan jakaen liikevaihdon jatkossa luokiteltuun ilmoitteluun, mainontaan, digitaalisiin palveluihin, sisältöihin ja muuhun myyntiin. Lisäksi Alma Media julkaisee tarkempia segmenttikohtaisia liikevaihto- ja kannattavuustietoja liiketoiminnan luonteen mukaisesti. 

Uusi segmenttirakenne tukee Alma Median strategista matkaa kohti kehittyneempiä media-, informaatio- ja kaupankäyntialustoja. Organisaatiomuutos mahdollistaa myös entistä tiiviimmän segmenttien sisäisen yhteistyön ja vauhdittaa palveluiden tuotekehitystä ja teknologian tehokasta hyödyntämistä. Päivitetyn segmenttirakenteen ja liikevaihdon raportoinnin tarkoituksena on lisätä liiketoimintojen läpinäkyvyyttä ja selkeyttää Alma Median taloudellisen tilan ja suorituskyvyn kokonaiskuvaa. 

Alma Median Q1-osavuosikatsaus vuodelta 2024 julkistetaan 19.4.2024 arvioilta noin klo 8.00. 

Liitteenä olevissa taulukoissa on esitetty uuden segmenttirakenteen ja uudistetun liikevaihtojaon mukaiset tiedot vuodelta 2023.  

Lisätietoja: 

Taru Lehtinen, Talous- ja rahoitusjohtaja Alma Media, puh. 010 665 3609 

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 12 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2023 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 305 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 82 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 4.4.2024, 09:45
  • Kategoria: Pörssitiedote

Jaa artikkeli