Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media uudisti 190 miljoonan euron kestävyyskriteereihin sidotun pitkäaikaisen rahoitusjärjestelyn

Alma Media uudisti 190 miljoonan euron kestävyyskriteereihin sidotun pitkäaikaisen rahoitusjärjestelyn

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                              18.12.2023

ALMA MEDIA UUDISTI 190 MILJOONAN KESTÄVYYSKRITEEREIHIN SIDOTUN PITKÄAIKAISEN RAHOITUSJÄRJESTELYN

Alma Media on allekirjoittanut uuden 160 miljoonan euron Term Loan -rahoitusjärjestelyn. Sillä käytännössä korvataan vuonna 2021 nostettu rahoitussopimus. Uudella rahoitusjärjestelyllä on 36 kuukauden maturiteetti sisältäen 12 tai 24 kuukauden jatko-optiot.

Lisäksi rahoituspakettiin sisältyy 30 miljoonan euron luottolimiittisopimus (“RCF”), jota käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin. Luottolimiittisopimuksen kesto on sama kuin Term Loan -rahoitusjärjestelyllä. Tiedotteen julkaisuhetkellä luottolimiitti on kokonaan nostamatta.

Term Loan -rahoitusjärjestely ja RCF-limiittirahoitussopimus jatkettiin kolmen liikepankin (OP Yrityspankki, Danske Bank ja Nordea Bank) koostuvan syndikaatin kanssa. OP Yrityspankki toimii rahoitusjärjestelyn koordinaattorina.

Uudelleenrahoitettava laina on perinteinen kestävyyskriteereihin sidottu laina, jossa on vastuullisuusviitekehyksen kautta taustoitetut yhtiön ympäristöpäästöihin ja vastuullisen datan käyttöön liittyvät mittarit.

”Teimme alkuperäisen rahoituksen nostovuonna 2021 merkittäviä yritysjärjestelyitä. Rahoitusasemamme on kahdessa vuodessa vahvistunut suunnitellusti ja vakavaraisuutemme parantunut hyvän tuloskehityksen ja vahvan kassavirran myötä. Velkaantumisasteemme (gearing) oli syyskuun 2023 lopussa 72,7 ja omavaraisuusasteemme 46,1 prosenttia.”, kertoo Alma Median talous- ja rahoitusjohtaja Taru Lehtinen.

ALMA MEDIA OYJ

Lisätietoja:

Taru Lehtinen, talous- ja rahoitusjohtaja, Alma Media, puh. 010 665 3609

Jakelu: NASDAQ Helsinki, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 12 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 18.12.2023, 15:14
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli