Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media jatkaa vuokrasopimustaan Alma-toimitalossa Helsingissä

Alma Media jatkaa vuokrasopimustaan Alma-toimitalossa Helsingissä

Alma Media Oyj                    Lehdistötiedote                  9.11.2023

ALMA MEDIA JATKAA VUOKRASOPIMUSTAAN ALMA-TOIMITALOSSA HELSINGISSÄ

Alma Media Oyj ja Loistotoimistot Ky ovat solmineet uuden 10-vuotisen jatkovuokrasopimuksen Helsingin Alvar Aallonkatu 3:ssa sijaitsevista tiloista. Alma Media on ollut vuokralaisena tiloissa vuodesta 2012 lähtien.

Osana uutta vuokrasopimusta tiloihin tehdään kestävän kehityksen mukaisia investointeja. Esimerkiksi talon katolle asennetaan aurinkovoimala ja autohallipaikkoja sähköistetään. Lisäksi kiinteistön sisätilojen ilmettä uudistetaan ja käytettävyyttä parannetaan. Muutostyöt tehdään pääosin vuoden 2024 kuluessa.

– Olemme sitoutuneet investoimaan rakennuksen energiatehokkuuteen, ja Alma-talon katolle asennettavan aurinkovoiman avulla saamme vähennettyä kiinteistön sähkönkulutusta. Modernit toimitilat Helsingin ydinkeskustassa on keskeistä työntekijäkokemuksen ja kulttuurin kehittämisessä, ja olen iloinen, että saamme jatkaa tiloissa vielä seuraavatkin 10 vuotta, kertoo Alma Median talous- ja rahoitusjohtaja Taru Lehtinen.

Toimitilakiinteistöjen vuokrasopimukset käsitellään Alma Media -konsernin tilinpäätöksessä IFRS 16 -standardin mukaisina leasing-rahoitussopimuksina. Uudella sopimuksella on noin 10 milj. euron vaikutus yhtiön taseasemaan, kun rahoitusvelat kasvavat vuokrasopimuksen pidentymisen johdosta. Sopimuksen muutoksella ei ole olennaista vaikutusta konsernin tulokseen tai kassavirtaan.

Alma Median Helsingissä työskentelevä henkilöstö siirtyi syksyllä 2012 uuteen viisikerroksiseen toimitaloon Helsingin ydinkeskustassa, kaupunkikuvallisesti näkyvällä paikalla Finlandia-talon ja Oodin naapurissa. Talon rakensi Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu ja rakennutti Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, joka yhdistyi vuoden 2018 alusta työeläkeyhtiö Ilmariseen. Toimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM Oy.

Lisätietoja:

Taru Lehtinen
talous- ja rahoitusjohtaja
puh. 040 553 7403
taru.lehtinen@almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 12 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 9.11.2023, 13:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli