Alma Media > Mainostajalle > Ajankohtaista autokaupasta: Sähköautot ja hybridit kasvattavat suosiotaan

Ajankohtaista autokaupasta: Sähköautot ja hybridit kasvattavat suosiotaan

Luet ensimmäistä Ajankohtaista autokaupasta -artikkelia, jossa tarkastellaan suomalaista automarkkinaa maan johtavan markkinapaikan Nettiauton lukujen valossa. Artikkelisarja on tarkoitettu autoalan toimijoille ja autokaupan tilanteesta kiinnostuneille.

Artikkelin datan lähde on Nettiauto, joka on Suomen suurin autojen kauppapaikka verkossa. Nettiautossa autokauppaa tekevät sekä autoliikkeet, että yksityiset henkilöt ja myytävänä on käytettyjä ja uusia autoja.

Nettiauton kautta jopa noin 600 000 autoa vaihtaa omistajaa joka vuosi. Viikoittain palvelu tavoittaa noin 725 000 kävijää (Lähde: FIAM). Palvelun tarjoama data antaakin kattavan kuva mitä autokaupassa tapahtuu juuri nyt.

Tässä artikkelissa tarkastellaan vuoden 2023 kolmannen kvartaalin lukuja verraten niitä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Luvut kertovat siten autokaupan tilanteesta aikavälillä heinäkuusta syyskuun loppuun.

Artikkelissa tarkastellaan samalla sekä autoliikkeiden että yksityisten henkilöiden myymiä autoja. Mikäli haluat kuulla lisää autokaupan tilanteesta, vaikka vain autoliikkeiden myymien autojen osalta, pyydä meidät kylään!

Autokaupassa nähtävissä pieniä piristymisen merkkejä edelliseen vuoteen verrattuna

Tarkastellessa sekä myytäväksi asetettujen autojen, että myytyjen ajoneuvojen määriä, nähdään nousua edellisen vuoden vastaavan kvartaalin lukuihin. Yhteensä Nettiautossa myytiin vuoden 2023 kolmannen kvartaalin aikana noin 180 000 autoa. Keskimääräinen auton myyntiaika oli 22 päivää.

Nettiauton liiketoimintapäällikkö Erno Kalalahti iloitseekin vilkastunutta autokauppaa:

”Mennyt kvartaali oli Nettiauton historiassa autojen myynnin euromäärällä mitattuna kaikkien aikojen suurin.”

Muutos verrattuna edelliseen vuoteen
Myytäväksi asetetut autot + 3,6 % ↑
Myydyt autot+ 5,2 % ↑

Autoliikkeet myyvät valtaosan Nettiauton kautta myytävistä autoista

Nettiautossa autokauppaa tekevät sekä autoliikkeet, että yksityishenkilöt suoraan toisille kuluttajille. Valtaosa myydyistä autoista on kuitenkin myyty autoliikkeiden kautta.

Myytyjen autojen osuus autoliikkeiden kautta myytyinä verrattuna kuluttajien väliseen kauppaan heinä – syyskuussa 2023

Volkswagen myydyin merkki autoliikkeiden ja kuluttajien välisissä kaupoissa

Tarkasteltaessa myydyimpiä automerkkejä heinä – syyskuussa nousee Volkswagen suosituimmaksi merkiksi Nettiauton kautta tehdyissä kaupoissa sekä autoliikkeiden että yksityishenkilöiden myymänä. Osuudet on laskettu myydyistä kappalemääristä.

Suosituimmat merkit autoliikkeiden myymissä autoissa  

Osuus myydyistä autoista
Volkswagen11,2 %
Toyota10,7 %
Mercedes-Benz10,1 %

Suosituimmat merkit yksityishenkilöiden myymissä autoissa

  Osuus myydyistä autoista
  Volkswagen11,3 %
  Mercedes-Benz9,4 %
  BMW8,2 %

  Käyttövoimista sähkö ja hybridi kasvattaneet voimakkaasti suosiotaan

  Autojen erilaiset käyttövoimat ovat puhuttaneet paljon automarkkinaa viime aikoina. Nettiauton kautta myydyissä autoissa bensiini on yhä suosituin käyttövoima, mutta sähkö- ja hybridiautot ovat nostaneet voimakkaasti suosiotaan, kun myytyjä automääriä verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Samalla bensiiniautojen myynti on pysynyt lähes samana ja dieselautojen kysyntä on hieman laskenut.

  Sähkö- ja hybridiautot korostuvat erityisesti kalliimman hintaluokan autoissa. Esimerkiksi yli 40 000 euroa maksavien autojen suosituin käyttövoima on hybridi ja toiseksi suosituin sähkö.

  Q3/2023 myydyimmät käyttövoimat

  Muutos verrattuna edelliseen vuoteen
  1. Bensiini+ 0,3 % ↑
  2. Diesel– 1,7 % ↓
  3. Hybridi+ 22,6 % ↑
  4. Sähkö+ 58,4 % ↑

    Kiinnostuitko Alman autoilun ja liikkumisen palvelujen mainosratkaisuista?

    Pyydä meidät kylään ja käydään yhdessä läpi autoalan kuulumiset ja suositukset markkinointiin.

    • Antamiasi tietoja käytetään vain tähän yhteydenottopyyntöön vastaamiseen. Tietosi poistetaan järjestelmästämme automaattisesti 12 kuukauden kuluttua.

    • Julkaistu: 31.10.2023, 09:43
    • Kategoria: Mainostajalle
    • Teema: Ajankohtaista autokaupasta, Autoilu, Autoilun datakatsaus

    Jaa artikkeli