Alma Media > Mainostajalle > Alma Talk > Suomen arvostetuimmat brändit on taas listattu! Katso Brand Talk 2023
Brand Talk 2023 – Katso Suomen arvostetuimmat brändit TOP10

Suomen arvostetuimmat brändit on taas listattu! Katso Brand Talk 2023

Monet samat brändit säilyttivät tänäkin vuonna paikkansa TOP10-listalla. Kärkisijalla paistattelee jo viidettä kertaa peräkkäin Fiskars. S-Etukortti ja Kokkikartano kertovat puheenvuoroissaan, mitä he pitävät brändityössään tärkeänä ja miten he ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen.

Brändinrakennus on pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa, jossa kannattaa toistaa niitä hyviä asioita, joita on tehty, jotta luottamus ansaitaan ja säilytetään. Epävarmoina aikoina ihmisten on luonnollista hakeutua tuttujen ja turvallisten asioiden pariin. Ehkä juuri siksi ei ole yllättävää, että monet samat brändit ovat mukana arvostetuimpien brändien listalla tänäkin vuonna.

Katso inspiroivat puheenvuorot sekä tietysti arvostetuimpien brändien tulosjulkistus webinaaritallenteelta tämän jutun lopusta.

Vuoden 2023 arvostetuimmat brändit ovat:

 1. Fiskars
 2. Abloy
 3. Yle Areena
 4. Arabia
 5. Hyvää Suomesta -merkki
 6. S-Etukortti
 7. Prisma
 8. Joutsenmerkki
 9. Iittala
 10. SINI

SOK ja S-Etukortti

”Me olemme osa suomalaisten arkea”

S-Etukortilla on suurin sitoutuneiden joukko tutkimuksessa olleista kanta- ja etuasiakasohjelmista (Kantar, Asiakkuusohjelmat 2022). Kanta-asiakasohjelmiin kuuluvista suomalaisista 58 % ei haluaisi luopua S-Etukortista. Tämä on suuri osoitus luottamuksesta.

Brändin saaman arvostuksen ylläpitäminen vaatii paljon koko ajan, se vaatii rohkeutta uudistua ja toimia. Miten voi pysyä tuttuna ja turvallisena, ja toisaalta uudistua ja olla muutoksessa mukana?

Heini Dahlström, asiakkuusjohtaja, SOK

Asiakkaat mukaan kehitystyöhön!

Kaikki kehitystyö SOK:lla tehdään hyvin asiakaslähtöisesti. Kehityksen lähtökohtana pidetäänkin ohjenuoraa: palveluiden tulee olla niin hyviä, että asiakas haluaa käyttää niitä. Puheenvuorossaan Heini kertoo, miten SOK tekee kehitystyötä yhdessä asiakkaan kanssa ja miten datasta saatu asiakasymmärrys on kääntynyt näkyviksi teoiksi asiakkaille.


Kokkikartano

”Asiakkaamme tykkäävät meistä, ja me asiakkaistamme”

Kokkikartanon liikevaihdon kasvu on ollut viime vuosina hurjaa. Yksi syy menestykseen on tekeminen rohkeasti omalla tyylillä sekä se, että Kokkikartano on pystynyt vastaamaan kuluttajien muuttuneisiin ja uudentyyppisiin tarpeisiin, joita esimerkiksi pandemia on tuonut ruokailutottumuksiin.

Pienestä keravalaisesta ruokatalosta yhdeksi preferoiduimmaksi brändiksi

Yli 10 vuotta sitten Kokkikartano lähti uudistamaan koko valmisruokakategoriaa. Mistä huima kasvu kymmenessä vuodessa johtuu, onko brändissä tai markkinointistrategiassa tehty jotain toisin?

Sanna Heikfolk, tuoteryhmä- ja brändipäällikkö, Snellmanin Kokkikartano Oy

Kokkikartanossa kuluttajapalveluun panostetaan erityisellä tavalla. Jo alkuajoista lähtien Kokkikartanossa on panostettu asiakaspalautteisiin. Kuluttajilta on kysytty ja kysytään edelleen mielipidettä, ja jokaiseen palautteeseen vastataan. Asiakkailta saama palaute otetaan niin tosissaan, että se näkyy jopa tuotekehityksessä.

Brand Talk 2023 -ohjelma

Tervetuloa Brand Talkiin
Susanna Virkkula, markkinointijohtaja, Alma Mediaratkaisut

Vahva asiakasymmärrys kirittää S-Etukortin kehittämistä
 Heini Dahlström, asiakkuusjohtaja, SOK

Kokkikartano – pienen keravalaisen ruokatehtaan tarina
 Sanna Heikfolk, tuoteryhmä- ja brändipäällikkö, Snellmanin Kokkikartano Oy

Brändien arvostus 2023 -tutkimuksen tulosten julkistus
Katja Sipponen, Senior Insight Manager, Taloustutkimus Oy

Miten kuluttajien arvot vaikuttavat brändien arvostukseen?
Marko Perälahti, Senior Client Director, Taloustutkimus OyMikä on Brändien arvostus -tutkimus?
Taloustutkimuksen vuosittain tekemä Brändien arvostus -tutkimus on paljon muutakin kuin ranking-listaus! Tutkimusraportti antaa laajan katsauksen tutkittuihin brändeihin sekä brändien kilpailukenttään, mahdollistaa kohderyhmätarkastelun ja tiedon vertaamisen 78 tuoteryhmässä ja 665 brändin kesken.

Brändien arvostus 2023 -tutkimus on tehty yhteistyössä Taloustutkimuksen ja Alma Median kanssa. Kysely toteutettiin Taloustutkimuksen nettipaneelissa keväällä 2023. Tutkimuksen kohderyhmänä on 15–79-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti. Lue lisää tutkimuksesta »

 • Julkaistu: 1.9.2023, 09:08
 • Kategoria: Alma Talk, Mainostajalle
 • Teema: Brand Talk, Brändit ja markkinointi

Brändien arvostus -tutkimus:

 • 665 tutkittua brändiä
 • 78 tuoteryhmää
 • Vastaajina 15–79-vuotiaat valtakunnallisesti
 • Tutkimuksen tiedonkeruu huhti-toukokuussa 2023

Lue lisää tutkimuksesta »

Katso aiemmat webinaari-tallenteet

Löydät aiempien Alma Talk -tilaisuuksien tallenteet webinaarikirjastosta »

 

Jaa artikkeli