Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media Oyj julkaisee kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehyksen

Alma Media Oyj julkaisee kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehyksen

Alma Media Oyj Lehdistötiedote 19.7.2023  

ALMA MEDIA OYJ JULKAISEE KESTÄVÄÄN KEHITYKSEEN SIDOTUN RAHOITUKSEN VIITEKEHYKSEN  

Alma Media julkaisee kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehyksen ja sisällyttää kestävän kehityksen yhtiön seuraavaan rahoitussopimukseen. Viitekehys on rakennettu  yhtiön ilmastonmuutosta hillitsevälle ja vastuulliselle liiketoiminnalle olennaisiin suorituskykymittareihin (eng. KPI) perustuen. Viitekehyksen taloudelliset mittarit liittyvät kahden kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen eli Alma Median omasta toiminnasta (Scope 1 ja 2) ja alihankintaketjusta (Scope 3) aiheutuvien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. 

Kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehys lasketaan liikkeelle Kansainvälisen pääomamarkkinayhdistyksen (ICMA) hallinnoimien kestävyyteen liittyvien joukkovelkakirjalainojen (Sustainability-Linked Bond Principles, SLBP) 2020 -periaatteiden mukaisesti. Olennaisilta osin periaatteet ovat yhteneväiset kansainvälisen lainamarkkinayhdistyksen (Loan Market Asssociation, LMA) kestävään kehitykseen sidottujen lainojen periaatteiden kanssa. Ulkopuolinen lausunnonantaja ISS Corporate Solutions on tarkistanut Alma Median esittämän viitekehyksen ja vahvistanut sen yhdenmukaisuuden ICMA:n ja LMA:n periaatteiden kanssa. ISS Corporate Solutions arvioi asetettujen kestävän kehityksen tavoitteiden edustavan kunnianhimoltaan korkeinta tavoiteltavaa tasoa ja niihin liittyvien keskeisten KPI-mittarien edustavan markkinoiden parhaita käytäntöjä*. 

Uusi rahoituksen viitekehys on suunniteltu yhdenmukaistamaan Alma Median kestävän kehityksen suunnitelmaa yhtiön pitkän aikavälin rahoitusstrategian kanssa. Alma Media voi laskea liikkeeseen tämän kehyksen puitteissa rahoitusvälineitä, muun muassa: kestävään kehitykseen sidotut joukkovelkakirjat sekä lainat ja vapaasti vaihdettavat vaihtuvakorkoiset lainasopimukset (Schuldschein). 

”Kestävän kehityksen edistäminen on olennainen osa jatkuvasti kehittyvää toimintaamme. Johto ja työntekijät 11 toimintamaassamme ovat jo sitoutuneet yhteisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin taloudellisten tavoitteidemme rinnalla. Kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehyksen avulla voimme nyt asettaa vastuullisuustavoitteemme myös rahoitusstrategiamme ytimeen. Ulkoisessa arvioinnissa saamamme asteikon korkeimmat arvosanat kestävän kehityksen viitekehyksen käyttöönotossa korostavat vahvaa sitoutumistamme vastuullisuustavoitteisiimme ja kykyämme saavuttaa ne”, sanoo Alma Media Oyj:n talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen. 

OP Yrityspankki Oyj on konsultoinut Alma Mediaa kestävään kehitykseen linkittyvän rahoituksen viitekehyksen kehittämisessä. Kestävään kehitykseen sidotun rahoituksen viitekehys ja ulkopuolisen lausunnonantajan arvio on julkaistu Alma Median verkkosivuilla  https://www.almamedia.fi/sijoittajat/alma-media-sijoituskohteena/vastuullinen-sijoitus/

* ISS Corporate Solutions on arvioinut keskeiset KPI-mittarit asteikolla Not Aligned (alin luokka), Aligned ja Best Practice (korkein luokka). Keskeisten KPI-indikaattoreiden kunnianhimon tasoa on arvioitu asteikolla No Evidence (alin luokka), Limited, Good ja Robust (korkein luokka).  

Lisätietoja:  

Juha Nuutinen, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 665 3873

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Jobly, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 19.7.2023, 08:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli