Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Medialle tunnustusta CDP:ltä – mukana Supplier Engagement Leaderboard -listalla

Alma Medialle tunnustusta CDP:ltä – mukana Supplier Engagement Leaderboard -listalla

Alma Media Oyj                                Lehdistötiedote                  15.3.2023 klo 9

ALMA MEDIALLE TUNNUSTUSTA CDP:LTÄ – MUKANA SUPPLIER ENGAGEMENT LEADERBOARD -LISTALLA

Alma Median alihankintaketjuun kohdistuva vastuullisuustyö on CDP 2022 Supplier Engagement Rating (SER) -arvioinnissa todettu kuuluvan parhaaseen kahdeksan prosentin ryhmään maailmanlaajuisesti. 

Toimitusketjujen voima 

Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkosen mukaan toimitus- ja alihankintaketjut voivat vaikuttaa positiivisesti ympäristöasioissa ja merkittävästi ilmastonmuutoksen, metsien häviämisen ja puhtaaseen vedensaantiin liittyvän epävarmuuden torjumiseen. Nämä aiheuttavat valtavia liiketoimintariskejä. 

”Kestävät yritykset tarvitsevat kestäviä toimitusketjuja. Yritysten on ymmärrettävä paremmin vaikutuksensa arvoketjuun, hyödynnettävä vähähiilisiä liiketoimintamahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla ja jatkettava työskentelyä ilmastonkestävyyden parantamiseksi. Jotta ympäristölle aiheutuvia haittoja voidaan selvästi vähentää, yritysten on jalkautettava toiminta koko toimitusketjussa. Olemme ylpeitä siitä, että CDP on tunnustanut työmme alihankkijoiden kanssa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmastotoimien tason nostamiseksi koko arvoketjussamme. Paikan ansaitseminen on myös tunnustus pyrkimyksistämme mitata ja vähentää ilmastoriskiä toimitusketjussamme.”, Kukkonen sanoo ja jatkaa: 

”Kestävän kehityksen johtavat toimijat tietävät, että heidän ympäristöriskinsä ja vaikutuksensa eivät pääty toimiston ovelle. Sijoittajat, kuluttajat ja päättäjät haluavat, että yritykset ottavat vastuun arvoketjustaan ja ostopäätöksistään.” 

Toimitusketjun kestävyys Alma Mediassa 

Alma Media käy jatkuvaa vuoropuhelua keskeisten alihankkijoidensa kanssa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä. Konserni käy myös säännöllistä vuoropuhelua eettisesti kestävän liiketoiminnan merkityksestä. Alma Median suhteita alihankkijoihin ohjaa konsernin toimintaohje, jossa kielletään yksiselitteisesti korruptio, lahjonta, ihmisoikeusloukkaukset ja muu työntekijöiden epäasiallinen kohtelu. Kestävän kehityksen kehittämiseksi alihankintaketjussaan Alma Media vaati vuoden 2022 aikana merkittävimpiä toimittajiaan sitoutumaan yhtiön eettiseen ohjeistukseen. Vuoden loppuun mennessä yli 70 prosenttia yhtiön merkittävimmistä alihankkijoista oli suorittanut koulutuksen ja suostui sitoutumaan toimintaohjeisiin. Alma Media pidättää itsellään oikeuden myös valvoa toimittajiensa kestävyyttä tekemällä auditointeja niiden tiloissa tai vaatimalla dokumentointia tuottamiensa palvelujen tai tuotteiden kestävyydestä. 

”Alma Media työskentelee noin 2 000 tavarantoimittajan kanssa. Vastuullisena yrityskansalaisena ja liikekumppanina se pyrkii vaikuttamaan positiivisesti koko arvoketjussa. Vastuun ottaminen ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä laajemmin sisältyy Alma Median toimittajien toimintaohjeisiin.”, Kukkonen kertoo. 

Alma Median päivitetyt, tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet hyväksyttiin kesäkuussa 2022. Konsernin SBTi-tavoitteen saavuttaminen edellyttää alihankintaketjun kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 14 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2019 mennessä. Tavoitteen mukaan alihankintaketjun päästöjen on vähennyttävä 1,23 prosenttia vuodessa. Päästövähennystavoite koskee pääasiassa konsernin paino- ja logistiikkahankintoja sekä ICT-palvelujen hankintoja. 

Tietoja tutkimuksesta 

CDP:n mukaan tuore raportti osoittaa, että ympäristötoimet eivät tapahdu nopeasti ja sillä laajuudella, jota tarvitaan maapallon lämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 celsiusasteeseen.  

”Mikäli yritys haluaa toimia myös tulevaisuudessa, sen on alettava ulottaa ympäristöaspektit hankintoihinsa ja tehdä yhteistyötä toiminnan edistämiseksi koko toimitusketjussa”, sanoo Sonya Bhonsle CDP:n Global Head of Value Chains. 

Tietoja CDP:stä 

CDP on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka arvioi tutkimuksessaan yhteensä lähes 15 000 yritystä. CDP:n vuotuista raportointi- ja arviointiprosessia pidetään laajalti yritysten ympäristötoimien läpinäkyvyyden kultaisena standardina. CDP on yksi laajimmin yritysten ja viranomaisten ympäristömuutoksiin tähtäävistä toimista kertovista tietolähteistä maailmassa.  

Lisätiedot:

Elina Kukkonen
Viestintä- ja brändijohtaja, puh.  010 665 2333

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 15.3.2023, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli