Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Riina Nevalaisesta Kauppalehden uusi vastaava päätoimittaja

Riina Nevalaisesta Kauppalehden uusi vastaava päätoimittaja

Alma Media Oyj                      Lehdistötiedote                   16.2.2023 klo 9.00 

RIINA NEVALAISESTA KAUPPALEHDEN UUSI VASTAAVA PÄÄTOIMITTAJA 

Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi ja Alma Talentin toimitusten johtajaksi on nimitetty FM Riina Nevalainen (42). Nevalainen on toiminut vuodesta 2019 Aamulehden uutistoiminnasta vastaavana toimituspäällikkönä sekä vastannut viime vuodet myös Aamulehden paikallismedioista Pirkanmaalla. Tätä ennen Nevalainen on tehnyt pitkän journalistisen uran uutispäällikkönä Aamulehdessä ja toimittajana Aamulehden digipalvelussa. Riina Nevalainen on saanut Suuren Journalistipalkinnon työstään Vuoden journalistisena pomona vuonna 2020. 

Nevalainen aloittaa tehtävässä viimeistään toukokuussa 2023. Hän raportoi Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuorelle

”Minulla on suuri ilo toivottaa Riina takaisin Almaan. Kauppalehden ja koko Alma Talent Median strategia nojaa vahvasti tilausmaksulliseen digitaaliseen mediaan, jonka kehittämiseen Riinalla on hyvää kokemusta ja näkemystä. Median tulevaisuuden menestys edellyttää kasvavaa ja monipuolistuvaa yleisöä sekä tuoreita näkökulmia journalismiin ja tarinankerrontaan. Meillä on palveluksessamme maan parhaat talousjournalistit ja uuden päätoimittajan tehtävänä on saada heidät kaikki onnistumaan työssään parhaalla tavalla,” perustelee valintaa Juha-Petri Loimovuori. ”On myös merkittävää, että kohta 125-vuotias Kauppalehti saa historiansa ensimmäisen naisen vastaavaksi päätoimittajaksi.” 

”On upea mahdollisuus päästä johtamaan Kauppalehden ja Alma Talentin toimituksia. Kauppalehti on talousjournalismin kivijalka Suomessa, ja sillä on annettavaa vielä nykyistäkin laajemmalle lukijaryhmälle. Digitaalinen journalismi on jo vakiinnuttanut paikkansa lukijoiden arjessa ja elämässä, mutta olemme kehityksen polulla vasta alussa. Uutisten rinnalla korostuvat elämykset ja syvemmät sisällöt. Erilaiset kerronnan keinot audiosta datajournalismiin antavat jutuille uudenlaista kirjoa, puhumattakaan tekoälyn mahdollisuuksista. Kaiken takana toimituksessa on kuitenkin journalismin ammattilaisista koostuva tiimi, joka löytää uutiset ja ilmiöt,” sanoo Riina Nevalainen. 

Nimityksen yhteydessä myös Arvopaperin päätoimittaja vaihtuu 18.2.2023 alkaen. Arvopaperin uusi päätoimittaja on FM Ninni Myllyoja. Myllyoja jatkaa myös Alma Talentin yhteisen Rahatoimituksen toimituspäällikkönä vastaten pörssisisällöistä myös Kauppalehdessä ja Talouselämässä. 

Kauppalehden vastaavana päätoimittajana toimii väliaikaisesti Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki, kunnes Riina Nevalainen aloittaa työssään. 

Lisätiedot: 

Juha-Petri Loimovuori, toimitusjohtaja, Alma Talent Oy, puh. +358 500 511 036 

Riina Nevalainen, puh. +358 50 348 1294 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 16.2.2023, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli