Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media saa tunnustusta toimistaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Alma Media saa tunnustusta toimistaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                         13.12.2022

ALMA MEDIA SAA TUNNUSTUSTA TOIMISTAAN ILMASTONMUUTOKSEN TORJUMISEKSI

Alma Media on saanut Leadership-tason luokituksen A-, toiseksi korkeimman pistetason, kansainvälisen CDP-organisaation Climate Change Disclosure 2022 -arvioinnissa. Kahden viime vuoden aikana Alma Media sai arvosanakseen B, eli kolmanneksi korkeimman pistetason. Yhtiö on raportoinut CDP:lle vuodesta 2010.

Alma Media ottanut isoja askeleita CDP-ilmastopisteensä parantamiseksi

Alma Media on pyrkinyt pitkäjänteisesti vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään jo vuosia. Viiden viime vuoden aikana yhtiö on puolittanut omasta toiminnastaan koituvia kasvihuonekaasupäästöjään. Liiketoiminnan digimurros vähentää jatkossakin yhtiön oman toiminnan ja alihankintaketjun kasvihuonepäästöjä.

”Leadership-tason saavuttaminen heijastelee saavuttamiamme tuloksia. Se on meille tärkeä virstanpylväs, kun jatkamme määrätietoisesti ilmastotyötämme. Ilmastokriisin torjunta on kriittistä, ja meidän on minimoitava ympäristövaikutukset koko arvoketjussamme. Alma Media on sitoutunut leikkaamaan omasta toiminnastaan koituvia absoluuttisia Scope 1- ja 2-kasvihuonekaasupäästöjään 52 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta, sanoo viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen.

Kansainvälinen Science Based Targets (SBTi) -organisaatio vahvisti nämä tiukennetut pitkän aikavälin tavoitteet virallisesti kesäkuussa 2022. SBTi:n 1,5 ⁰C -tavoitteilla pyritään maailmanlaajuisesti rajoittamaan ilmaston lämpeneminen enintään 1,5 celsiusasteeseen.

CDP-pisteet antavat tilannekuvan yrityksen ympäristötietojen julkistamisesta ja suorituskyvystä

CDP (entinen Carbon Disclosure Project) on globaali voittoa tavoittelematon organisaatio, joka arvioi yritysten ympäristötyötä. Pisteet perustuvat raportoinnin laajuuteen, ympäristöriskien tunnistamiseen ja hallintaan sekä ympäristöasioiden hallinnan parhaiden käytäntöjen noudattamiseen. Vuosiarviointi luokittelee kestävää taloutta maailmanlaajuisesti edistävät yritykset asteikolla A−D. Tämän globaalin raportointijärjestelmän avulla yritykset, kaupungit, alueet ja osavaltiot voivat mitata, seurata ja hallita ympäristövaikutuksiaan.

Arvioinnin suosio on noussut. Kun vuonna 2019 maailmanlaajuisesti noin 8 400 yritystä ilmoitti ympäristövaikutuksistaan CDP:n Climate Change Disclosure -järjestelmän kautta, vuonna 2022 tämä määrä nousi ennätyksellisesti reiluun 18 700 yritykseen ja yli 1 100 kaupunkiin, osavaltioon ja alueeseen. Tämä merkitsee yli 233 prosentin kasvua vuodesta 2015, kun Pariisin ilmastosopimus allekirjoitettiin.

CDP:n kyselylomakkeet ovat yhdenmukaisia TCFD:n (Tskforce on Climate-Related Financial Disclosure) suositusten kanssa.

Lue lisää Alma Mediasta kestävänä sijoituksena täältä.
 

Lisätiedot:

Elina Kukkonen
Viestintä- ja brändijohtaja, puh.  010 665 2333

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 275,4 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 76,9 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 13.12.2022, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli