Alma Media > Uutinen > Kesäpestin kautta New Yorkin kirjeenvaihtajaksi

Kesäpestin kautta New Yorkin kirjeenvaihtajaksi

Palo ymmärtää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, vei Jannen opiskelemaan valtiotieteitä. Nyt hän on Kauppalehden kirjeenvaihtajana New Yorkissa välittämässä lukijoille tietoa ja tarjoamassa näkökulmia yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin. Lue, mikä Jannelle on työssä merkityksellistä ja miten hän päätyi toimittajaksi.

Miten päädyit Almalle? Tiesitkö aina, että sinusta tulee toimittaja?

Olen työskennellyt toimittajana vuodesta 2012 alkaen, kun sain ensimmäisen kesätoimittajan paikkani Taloussanomissa. Aiemmin samana vuonna olin päätoimittanut Helsingin yliopiston poliittisen historian opiskelijoiden Poleemi-lehteä, mistä kipinä toimittajan työhön alun perin sai alkunsa. En suinkaan tiennyt haluavani olla toimittaja, mutta sille tielle tyytyväisenä jäin. Almalle tulin opintojen loppuvaiheessa kesällä 2017 ja jäin kesäpestin jälkeen vakituisesti Kauppalehteen töihin.

Kerrotko lyhyesti työ/opiskeluhistoriastasi?

Valtiotieteen maisterin opinnot Helsingin yliopistossa 2009-2018 ja opintojen ohessa toimittajan töitä ensin Taloussanomissa 2012-2017 ja sen jälkeen Almalla vuodesta 2017 alkaen.

Mikä on sinulle merkityksellistä toimittajana/toimituspäällikkönä?

Minulla on ollut nuoresta asti palo ymmärtää mitä yhteiskunnassa ja laajemmin maailmassa tapahtuu ja on mahdollisesti tapahtumassa. Tämä vei minut opiskelemaan valtiotieteitä ja poliittista historiaa. Toimittajan työssä tätä tarvetta on myös saanut vapaasti harjoittaa ja esittää eri alojen asiantuntijoille hyviä tai huonojakin kysymyksiä. Työ toimittajana antaa mahdollisuuden välittää merkittävää tietoa eteenpäin lukijoille ja samaan aikaan myös mahdollisuuden tuoda esiin uutisiin liittyviä näkökulmia ja ajatuksia, jotka koen tärkeiksi ja merkittäviksi käsittelyssä olevien aiheiden kannalta. Tämä on parhaimmillaan hyvin antoisaa.

Miksi juuri Alma? Suosittelisitko Almaa työpaikkana toimittajalle, miksi/miksi et?

Almalla on laaja toimitus eri tuotteineen ja palveluineen, osaaminen on toimituksessa hyvin laaja-alaista. Opittavaa riittää hyvin paljon ja Almalla sitä tarttuu pakostakin. Talous ja yritykset ovat avainasemassa yhteiskunnassa ja politiikassa ja taloustoimittajan työ sen vuoksi ainutlaatuinen tapa tarkastella ja ymmärtää kotimaan ja kansainvälisiä asioita.

Jannen artikkelit Kauppalehdessä

  • Julkaistu: 26.9.2022, 14:52
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: Töissä Almalla

Jaa artikkeli