Alma Media > Uutinen > Toimitustyössä ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä

Toimitustyössä ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä

Talouselämän toimituspäällikkö Anni Erkko pitää talousjournalismia erityisen kiehtovana, sillä talous vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja arjen valintoihin. Lue Annin haastattelu, jossa hän kertoo, mikä hänelle on työssään merkityksellistä ja miten hän päätyi Almalle.

Miten päädyit Almalle? Tiesitkö aina, että sinusta tulee toimittaja?

Päädyin Almalle alun perin kesätyön kautta. Tulin kesätoimittajaksi vuonna 2010, ja jäin sille tielle. Välillä kävin parin vuoden ajan töissä muualla, mutta palasin Almaan taas vuonna 2021.

Kerrotko lyhyesti työ- ja opiskeluhistoriastasi?

Ennen Almaa olin työskennellyt pienemmissä maakuntalehdissä uutistoimittajana ja taloustoimittajana STT:llä ja Aamulehdessä sekä toimittajana Ylellä. Olen opiskellut journalistiikkaa ja tehnyt pitkän sivuaineen taloustieteistä. Lisäksi olen opiskellut kansainvälistä politiikkaa.

Mikä on sinulle merkityksellistä toimituspäällikkönä?

Haluan olla kertomassa lukijoille siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja miten se vaikuttaa meihin kaikkiin. Toimitustyön mielekkyys syntyy siitä, että ollaan ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden äärellä. Talous vaikuttaa meidän kaikkien arkeemme useita eri reittejä, siksi talousjournalismi on erityisen kiehtovaa.

Toimituspäällikkönä merkityksellistä työssä on se, että voin työlläni vaikuttaa siihen, että toimittajilla on hyvä olla toimituksessa, ja heillä on työntekoon sellaiset edellytykset, että työssä on mahdollisuus onnistua. Tärkeää on tasapuolisuus, ihmisten kuuntelu ja selkeys. Tärkeä osa työtäni on varmistaa, että tekemisellä on selkeä suunta ja tavoite.

Miksi juuri Alma? Suosittelisitko Almaa työpaikkana toimittajalle?

Almassa on toimittajalle erilaisia vaihtoehtoja, koska medioiden kirjo on suuri. Alma suuntautuu jatkuvasti tulevaan ja pyrkii uusiutumaan, mikä on toimittajan näkökulmasta kiinnostavaa.

Miten Alman visio linkittyy omaan työhösi?

Visio linkittyy toimituksen tekemiseen ihan konkreettisesti. Toimituksemme tekemät jutut ovat apuna ihmisille, kun he tekevät taloudellisia päätöksiä arjessaan. Aihekirjomme on laaja – käsittelemme niin kuluttajien omaa taloutta, yritysten tilannetta kuin valtioiden talousnäkymiäkin. Lukija voi siis löytää itselleen tärkeät sisällöt, ja toisaalta yllättyä uudenlaisista sisällöistä ja esittämistavoista.

Lue Annin artikkeleita Kauppalehdestä.

  • Julkaistu: 21.9.2022, 08:57
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: toissa-almalla

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Kesäpestin kautta New Yorkin kirjeenvaihtajaksi

Palo ymmärtää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, vei Jannen opiskelemaan valtiotieteitä. Nyt…

Töissä Almalla

Politiikan toimittaja Lauri Nurmi: Minulle merkityksellistä on eteenpäin katsova journalismi

Iltalehden palkittu politiikan toimittaja Lauri Nurmi kertoo lukijoille niistäkin asioista,…

Töissä Almalla

”Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, miten toimittajana käyttää saamaansa valtaa ja vastuuta”

Iltalehden terveystoimittajan Heljän Salosen mielestä työ voi olla energisoivaa, kunhan…

Töissä Almalla